Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 269 552 km-t sportoltatok
Átváltozás

Léböjt

Barnamedve | 2011-11-15 11:52:31 | 23 hozzászólás

Úgy döntöttem kicsit méregtelenítem a szervezetemet ezzel nem utolsó sorban kicsit meggyorsítom a fogyást. Egy hatnapos léböjt-kúrába kezdtem, amit megelőzött egy rákészülő-nap és utána következik két visszavezető-nap. Így összesen 9 nap lesz az egész kúra. Nem egy konkrét kúra, igyekszem innen-onnan is leszedni tanácsokat, javaslatokat. Szeretném megörökíteni néhány mondatban a napokat, leírva tapasztalataimat és érzéseimet. Mozogni csak nagyon könnyedén szabad ez idő alatt. 102 kg-ről kezdem a szakaszt. (augusztus 20-án 114 voltam)

Rákészülés

Ezen a napon csak gyümölcsöt szabad fogyasztani és legalább 3 liter vizet meginni. Sokkal simábban ment, mint gondoltam. A munkahelyemen almát fogyasztottam, majd otthon délután megettem eg yfél banánt és egy grapefruitot is. Semmi extra éhséget nem tapasztaltam, csupán, az otthoni főztöt kívántam meg egy kicsit, az illatok miatt. Alapjában véve teljesen sima volt.

Fogyasztás: 6db alma, fél banán, egy grapefruit

 

23 hozzászólás

Bozót 4582 napja
Bozót képe

Sok sikert!   Én mindig tervezem, de gyenge vagyok hozzá.

Tündüs 4582 napja
Tündüs képe

Szintén sok sikert!

 

3 éve csináltam végig a 90 napost (fogytam tőle igen, de később vissza is szedtem), a vége felé a sokadik gyümölcsnapon isteni illat terjeng  a konyhában, kérdezem a párom mit ettél?

-Semmit csak a  macskának adtam enni.....

Bozót 4582 napja
Bozót képe

Tündüs, ez jó! :D

Mamba 4582 napja
Mamba képe

Anyám kérdése a 90 napos sokadik gyümölcsnapján elcsigázottan:

- És mondd! A gesztenye gyümölcs??

- Anya! ....

- És a gesztenyepüré??

- :DD

Mamba 4582 napja
Mamba képe

Tök jó barnamedve! Kíváncsian várom a részleteket! :o)

 

Sneci-ke 4582 napja
Sneci-ke képe

Sok sikert a díétához (én képtelen lennék ilyenre)

Tüntüd, Mmba: hát ezek marhajó dumák  :-)))

Sneci-ke 4582 napja
Sneci-ke képe

bocsi: Tündüs és Mamba (nem kellett volna meginnom azt a pohár forraltbort?)

Mamba 4582 napja
Mamba képe

:DD Nem ér röhögtetni. Úgy fáj a hasizmom helye, hogy majdösszesz**om magam. :o)) A Tüntüd mindenesetre édes. :o) Az enyém legalább kimondhatatlan. Ha lehet választani, akkor én is a forralt bor léböjtre szavazok!! :o))

necromedve 4582 napja
necromedve képe

Tapasztalt diétázóként mondom, hogy az ilyen pár napig tartó intenzív önsanyargatások semmi jóra nem vezetnek, csak baromi éhes leszel a végére, aztán visszaszedsz egyel több kilót, mint amennyit leadtál (a következő 9 nap alatt). A szélsőségeket nem szereti a szervezet. Inkább próbálj a normál életviteledhez szükséges kalóriánál napi 2 (azaz kettő) szelet kenyérrel kevesebbet enni tavaszig. Annak jobb hatása van.

Barnamedve 4581 napja
Barnamedve képe

SziasztoK!
necromedve! augusztus óta nem eszek kenyeret, csak nagyon ritkán kétszersültet, azt is reggel. A léböjt ha jól csinálják nem jár szenvedéssel. Én például eddig két alkalommal éreztem éhséget (gyomorkorgást), de 3 dl paradicsomlé orvosolta a problémát. Ha vége a kúrának nem a korábbi életvitelemnek megfelelően fogok táplálkozni, hanem az új életemben már megszokott módon, keveset, kerülve a szénhidrátot szinte nulla édességgel, nassolással, sok zöldség, gyümölcs és este hat után semmi. 85 kg-ig fogok fogyni, mert a testalkatomhoz nagyjából ennyi a megfelelő. Különben is maratont nem lehet pluszkilókkal futni ;) Na jó tudom, hogy az még legalább 2 év, de ha rajtam múlik meglesz.
Soha többet nem leszek hanyag a testemmel szemben.

Nagyon jók a dumák, hangosan felnevettem!

Üdv.
Barnamedve

ORBEA ORCA 4581 napja
ORBEA ORCA képe

Hello!

Sokmindent olvasok,olyat is amit nem kellene.Sokmindent írogatok,sokszor olyat is,amit nem kellene,mert értelmetlen.

Olvastam már pár írásodat,eddigiekből egyetlen mondatodra reagálnék,amit érdemlegesnek tartok.

"Soha többet nem leszek hanyag a testemmel szemben"

Ha eddig is ezt tetted volna,akkor most nem kezdenél önpusztító értelmetlen léböjt kúrába,hogypár nap alatt mindazt laikusan gondolkodva senmmissé tegyél amit évek alatt elhibáztál.

Egy ilyen drasztikus megvonás sokkolja a szervezetet,lassul az anyagcsere,a szervezet igyekszik teljesen alaphelyzetbe beállni,nemhogy sportolni nem fogsz tudni,hanem a napi tevékenységek is nehezedre esnek majd.A kilókat pedig,ahogy okos tapasztalt medve barátunk is írta előbb utóbb simán visszaszeded,sőt.

Egyébként pedig miből kalkulálod a fogyást?Sportolni,így zsírt égetni nem tudsz.

A zsrégetéshez izommunka is szükséges sajnos minél nagyobb az izomtömege valakinek,annál hatékonyabb a zsírégető képessége.Azért sajnos,mert nem hiszem,hogy neked ezen a téren nincsenek komoly hiányosságaid.

Most pedig ezzel a szuper böjttel,amikor szinte null fehérjét viszel be,és szénhidrátból is minimálisat az izmaidat teljesen lenullázod.

Ezért sokkal nehezebb a nőknek is valós fogyást elérni,amikor a BMI,testösszetétel is javul,és nem csak dehidrálódnak pár hétre,ha pedig nagyon erősek fejben/vagyis gyengék/akkor pár hónapra,aztán kész,nem bírják,mert a szervezet utolsó védekezési ösztönével nehéz hadakozni.

Nem jó irányba indultál,sőt az ellenkezőbe,mint amerre kellene.

A szervezet szabályzó rendszerét gyorsítani kell,nem pedig lassítani.Minden szervrendszer működése gyorsítható,persze egyéni adottságoktól függően mindenkinél más a sebesség,és a határ.

Fokozatos terheléssel optimális esetben a hormonháztartás,az anyagcsere,a keringési rendszer,és a mozgás szervrendszer mind szépen lassan erősödik.Évek alatt.

Ezt nem lehet kikerülni,mint ahogy óvodából sem lehet rögtön főiskolára menni.

Ha változni akarsz valóban,akkor szerintem keress meg egy edzőtermet,mert ott nem fog akadályozni a sérülésed a mozgásban.Ott tudnál szépen lassan egyre intenzívebben sportolni,az izomrendszert megerősíteni,mellette valamelyik kardio gépen kerékpáron,vagy evezőn keringési rendszert erősíteni.

Mellette olvass utána,és állj rá egy valóban megfelelő diétára mind kalória tartamában,mind minőségében.

Majd ha abba az irányba mozdulsz el,hogy minél többet tudok bevinni minőségben annál több energiám lesz,annál többet tudok egyre keményebben sportolni,és így kalóriát,zsírt elégetni akkor leszel jó úton.

A másik dolog,amire írok:

Már 2 évre előre maratont tervezgetsz,mert ugyebár ahhoz annyi elég,hogy nincs az emberen felesleg.

Ne tervezgess ennyire előre.Tervezhetsz,de reális célokkal,kis célokkal,amiket el tudsz érni,és ha eléred őket akkor az pozitív sikerélményként erőt ad a következő kis cél eléréséhez.

Amit írtam nyílván nem csak neked írtam,sokan olvasgatnak itt,ha épp nincs jobb dolguk,vagy nem sportolgatnak éppen.

Talán ők is óvakodni fognak az ilyen hibáktól.

Sok sikert.

V.Petra 4581 napja
V.Petra képe

+1 Orbea Orca!

basa69 4581 napja
basa69 képe

Orbea Orca

Látom edzőtermed van, és komolyan sportolsz. Tudnál-e javasolni nekem valamilyen edzést? Az az igazság, hogy amikor utoljára edzőterembe  merészkedtem lábgépeztettek fekvenyomást csináltattak velem. A lábizmaim eredetileg is elég masszívak, aktívan fociztam, de a fekvenyomás úgy széthúzta a vállaimat, hogy alig kapni olyan inget ami vállban jó.Azóta nem nagyon mentem edzőterem közelébe. Most fogytam 15 kilót 4 hónap alatt tájfutással és még akarok kb 30-at. Ha sikerül, akkor is csak 80-82 között leszek a 170-es magasságomhoz. Ezért csinálom most a 6hetes programot, amivel elvileg le fogok bírni futni 5km-t egyben megállás és belesétálás nélkül. Első sorban úgy érzem tüdő kapacitási problémám van. Hétvégén is tájfutó versenyen voltam, ahol 9pontot kellett megfogni a 3,5km-es pályán, 7-8 dombbal tarkítva, olyan 4-14m magasakkal. A 4. pontig 3.-4. helyen voltam, majd elfogyott a levegő és a végén 7. helyen végeztem. Egyenlőre az életmódváltásom abból áll, hogy elkezdtem mozogni. Az étkezésekre még nem kezdtem el odafigyelni. Most a legnagyobb gondom, hogy hova exportálják a levegőt a versenyek és az edzések közepén.

Bozót 4581 napja
Bozót képe

Elgondolkodtató amit Tibor ír és persze az is amit a többiek. Én dokiktól ahllottam azt a véleményt, hogy a böjtkúráknak gyakorlatilag semmi értelme, ugyanazt lehet elérni ésszerűen összállított étrenddel is.....Hát én meg nem tudom, hol az igazság. Amikor rá tudtam venni magam, nekem jólesett egy-egy nap csak zöldségen-gyümölcsön és - bár hülyén hangzik - jólesett a két leghosszabb távú "versenyem" is utólag, mindkettőt gyakorlatilag saját zsíron tolva, tehát úgy gondolom, valami frissítő hatása lehet egy-egy ilyen "éhezőprogramnak". 

Ja, még azt idebiggyesztem, nekem a gyümölcsnappal az a gondom, hogy ha annyit eszem gyümölcsből amennyi valóban jólesik akkor cukorból bőven többet viszek be, mintha mást is ennék :P :)

 

 

miki 4581 napja
miki képe

Hogy fogyni hogy lehet, abba nem akarok beleszólni, szerencsére sosem voltam kövér. Olvastam viszont egyszer egy hozzászólást az ultrafutó listán, mikor felmerült a méregtelenítés és a böjt témája. Aki írta, hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy mérgezéstől szenvedők, pl. tűzoltók rehabilitációját végzi. Szóval, az a lényeg, hogy erre nem böjtöt használnak, hanem minél kalóriadúsabb étkezést mennyiségi aerob edzéssel, amitől az anyagcsere felgyorsul, és így a mérgek távoznak a mellékhelyiségen keresztül. És az antitézist is állította, hogy a böjt nem méregtelenít, ez csak egy az egészséges táplálkozás mítoszai közül.

ORBEA ORCA 4581 napja
ORBEA ORCA képe

Bozót,persze,egy egy nap amikor valaki visszaveszi a kalória bevitelt,sok folyadékot,gyümölcsöt,és más könnyen emészthető élelmiszert fogyaszt az mindenképp egészséges.Persze,hogy jobban esik egy verseny könnyű diéta után,de megfelelően feltöltött szénhidrát rendszerrel magas glikogén szinttel,mint ha előtte nehéz ételeket eszel,amik zsír és fehérje túlsúlyosak,leterheli az emésztő rendszert,ugyanakkor nem tölt fel szénhidráttal.

Amikor keményen bodyztam akkor a hét 6 napján bizony 5-6000kcal között vittem be,hogy kemény edzés mellett havi 2-3kg-al növelni tudjam a testsúlyomat,anabolikus állapotban maradjak,ne edzzem túl magam.

A hétvégén egy napon mindig böjtöltem,ami nálam napi 1500-2000 kcal volt gyümölcs,zöldség,turmix,és egy fő étkezés mellett sok folyadék.Ezt most is ajánlom mindenkinek,aki komolyan edz,és sok kalóriát kell bevinnie.A gyomor-bél rendszernek is szüksége van pihenőre.

De egyébként minden nap azzal indult,hogy az "előreggeli" 5-6 óra között 15-20dkg kukorica-zöldborsó mix egy almával,amit hozzá reszeltem.

Miki amit ír logikus,nagyobb keringésnél gyorsabban kiforognak a mérgek a szervezetből,a nyirokrendszer,a bőr kitisztul.

HarcsaBarna 4581 napja
HarcsaBarna képe

Mint tapasztalt fogyókúrázó, én is ellenzem a léböjkúrát, nem mintha próbáltam volna, de Orbea Orca barátom olyan szépen leirta. Én 120 kilós is voltam, (193 cm) intenziv mozgással és a 90 napossal ( még a futás előtt) lement 103.-ig, keservesen, majd 113-ig lassan vissza is jött. Ezután elkezdtem futni, azzal, hogy csak egyszer legyek 100 kiló! Amikor elértem a százat tisztán mozgással, akkor megállt, igaz ettem futottam, ettem, de nem ment lentebb. Ekkor - vessetek meg és kérdezzétek Laurát - az asszony turbódiétáját ittam 3 napig és emellett nagyon sokat edzettem, de nem a fogyókúra miatt, hanem épp ráértem. Három nap alatt lement 5 kg, ami azelőtt sose akart megmozdulni. Azóta sem mentem vissza 100 fölé, evéstől-edzéstől függően 95-98 között vagyok. ( persze szeretnék 95 alá menni, de épp most ettem 6 kifliből mákos gubát, meg reggelire is, meg tegnap is, mert ebben van a vitamin! ) Maratont meg lehet futni 100 kilósan is... csak lassabban...

Mamba 4581 napja
Mamba képe

Na ez az a téma, amiben qrvára csendben maradok. Nem vagyok okos benne. Biztos szarul csinálok valamit, mert keveset eszek, sokat mozgok, és semmi. De most nem ez a téma.... Barnamedve. Sok dolgot leírtak a többiek. Ez a lényege egy ilyen helynek. Feldobod a labdát, lecsapják. Elmondták olyanok, akik soha nem voltak elhízva életükben, elmondták olyanok, akik 5000 kalóriát vittek be, te ennyit soha nem mertél, vagy ha mégis, akkor elmentél gyónni.... Szóval egy a lényeg. Minden szervezet más. Találd meg, ami a te szervezetednél jól működik, és csak az fog működni. Könnyű mondani a sok mozgást. És azt is, hogy edzőterem. Elhízott embertársaimmal jól tudjuk, hogy ennek is vannak jócskán nehézségei. A kifogások meg kifogások. De Maci! Ne hagyd, hogy elvegyék a kedved! :o) Próbáld ki! Tapasztalj! :o) És meséld el. A lényeg a tapasztalat. :o) Sok sikert! :) 

ORBEA ORCA 4581 napja
ORBEA ORCA képe

Basa69-nek.

Nem biztos,hogy jó edzőterembe jártál.

A body ha jól csinálják a leghatékonyabb alakformáló.Semmilyen más sportággal nem lehetséges annyira változtatni a test arányait,fejleszteni a gyengébb területeket,hogy arányos legyen valaki,mint a testépítéssel.

És biztonságos,az erősen túlsúlyos embereknek nagyon nehéz más olyan sportot ajánlani,ami az izületeit nem terheli túl.

Gondolom,ahová jártál ott az átlagos nyomjuk keményen wazze a nagy súlyokat oszt erősödünk volt a jelszó.

Szerintem újra kellene próbálnod,hidd el megfelelő edzéstervvel nagyon szépen lehet változni.Kis súlyokkal intenzíven dolgozva lehet zsírt égetni,fogyni szépen.

A tempó amit írtál egyébként egész korrekt,a 4 hónap 15 kiló megfelelő tempó,de számíts arra,hogy ez most azért majd lassulni fog.

Ha van esetleg kedved újra kipróbálni a bodyt,én szívesen segítek,adok tervet,mit csinálj,hogy működjön is.

Hamarosan lesz egy blogom.

Annyit róla,hogy van nálam egy srác,aki 186 magas ha jól emlékszem,és 160 kilóról fogyott le edzéssel súlyzókkal,majd pedig futással,kerékpárral 92 kilóig,és azóta is stabil 95-100 kiló közt mozog,és egyre javul a testösszetétele.

Épp ma beszéltem vele edzésen,beleegyezett,majd illusztrálom képekkel,és egy rövid riporttal.

Gondolom,nektek érdekes lesz,de másokat is érdekelhet talán.

 

HarcsaBarna 4580 napja
HarcsaBarna képe

Mióta várunk már erre a blogra, eddig úgy kellett morzsánként összeszedegetni a sok infromációt.... jöhet! utána részletes edzéstervek... 

basa69 4580 napja
basa69 képe

Orbea Orca!

Nagyon szívesen venném, ha adnál edzéstervet.Végre is fogom hajtani és igérem dokumentálom is a dolgot és szívesen adom az adatokat a blogodhoz.

ORBEA ORCA 4580 napja
ORBEA ORCA képe

OK,Basa,írjd meg nekem priviben,hogy milyen felszereltségű,mekkora  a terem,ahová járni tudnál,mekkora,milyen létszám van,és ahhoz írok majd neked egy kis pörgős edzéstervet.

Üdv

Tibor

Bozót 4579 napja
Bozót képe

Mambánál a pont, szerintem is meg kell találnunk ami a mi szervezetünknek a legjobb és ez lehet, hogy totál más lesz, mint a szomszédnak vagy a zasszonynak :)

Orbea Orca: bocs, félreérthetően írtam a versenynel kapcsolatban. Úgy értettem, szarul kivitelezett verseny előtti és alatti táplálkozással, gyakorlatilag "eléhezéssel" valahogy utólag mégis jólesett a dolog. Szuperül éreztem magam a következő pár napban, igaz, minden gatya leesett rólam és folyton eszegettem, mert egyszerre nem tudtam sokat :P

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-12 hó (2 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (18 bejegyzés)
2011-09 hó (3 bejegyzés)