Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 241 866 km-t sportoltatok
Fussunk neki

A futás doppingja maga a futás :)

chance88 | 2012-04-14 22:08:27 | 7 hozzászólás

Sziasztok!

 

A mai edzés alkalmával futottam eddig a legtöbbet, és elképesztően jó érzés volt.

 

A megszokott időmnél korábban csaptam ma bele, hiszen már hiányzott, de 2 nap pihenőt kellett tartanom, ugyanis picit megeröltettem a sérült bokámat. Az orvosom a nagybátyám, a legroszabb beteg meg a rokon, úgyhogy érte mindig akkor kiáltok, ha már nagyon fáj. Ez így volt most is. Úgy megtekerte a lábam, hogy csillagokat láttam és leszídott, hogy ha nem vagyok hajlandő pihentetni, akkor ha nem is rögzítővel, de erősen befáslizva használjam. Nah több sem kellett nekem, ebből levontam azt a következtetést, hogy semmi komoly baja nincs a kicsi bokámnak, így ma már ismét belecsaptam az őrületbe :) Féltem a 4 perc folyamatos futás, majd a 3 perc séta kombó 5-szöri ismétléséről, de vettem egy nagy levegőt, és a szokásos kütyükkel felszerelkezve nekiindultam. Ahogy leértem a tóra, szomorúan láttam hogy a kissé borongós idő ellenére, mindenki oda szervezte a randiját. Kisebb szlalompálya lett a mindig nyugalmas tóparti edzőhelyemből, de jó volt látni az elismerő arcokat, ahogy nyomonkövették az edzésemet. Aztán a sokadik köröm után már félreáltak az emberek, hogy ne nekem keljen kerülgetni őket. Sőt volt aki egy "hogy bírod még?" csodálkozó kérdést is odavetett :) Egy mosollyal nyugtáztam a "gesztust", de nem állhattam meg :) Egy szó mint száz, leírhatatlanul jó edzés volt a mai, és még sok sok sok ilyet várok. Egyrecsak hajt előre nem is a táv meghódítása, hanem a futás öröme :))

Majd elfelejtettem. Kitűztem magam elé az első megmérettetést: http://www.futanet.hu/cikk/17-coca-cola-testebreszto-noi-futogala  kezdésnek éppen jó lesz :)

 

Szeretek futni :)

 

A mai edzésem: http://www.sports-tracker.com/#/workout/chance88/9mjbjkjc985qkp1s

7 hozzászólás

Bozót 4427 napja
Bozót képe

Hajrá!

(dokibácsinak igaza van :) Legjobb volna pihentetni, de jó technikával fáslizva a félholt bokával is lehet futni :)

Amatőr 4427 napja
Amatőr képe

Ha a beírt tempód a gyaloglással együtt 6:07, akkor -szerintem- túl gyorsan futsz (amit a pulzustartomány is mutat).
Ez és hogy sérült bokával is futsz, nem túl biztató kilátások, legalábbis ami a nyugodt, tartós fejlődést, a szervezet egészséges terhelését, sérülésmentes futóéletet illeti.

A lelkesedésed rokonszenves, de hová sietsz? :)

chance88 4427 napja
chance88 képe

Úgy érzem, hogy nagyon lassan futok, tényleg... kocogok. Lehet a magasságom miatti nem rövid lábaim adják alacsony intenzitás mellett ezt a tempót :) A futó sebességem 10-11 km/h volt átlagban. A gyalogló tempóm meg 6-7-8 km/h.

Lehet a gyaloglást kellene lelassítani, de tényleg úgy érzem, hogy ha ennél lassabban kellene futnom vagy kocognom, az már megintcsak séta lenne. :)

Köszönöm a hozzászólást, egy kísérletet megejtek, hogy hogyan lehetne lelassítani magam :)

Amatőr 4427 napja
Amatőr képe

Töltsd le ezt a táblázatot (GregTR mutatta), írd be a maximális pulzusodat (vagy ha még nem próbáltad a totál-meghalós pillanatokat, akkor becsüld meg) és az ébredéskori nyugalmi értékedet, majd sávosan látható lesz több szakember véleménye-ajánlata a pulzusértékekhez tartozó különböző futástípusokról.

Fordítva is gondolkodhatunk persze, sőt, kezdőknél nem is a pulzust választhatjuk meg szabadon, hogy majd az ahhoz tartozó futástípust csináljuk edzésen, hiszen pl. egy "választott" 185-ös egyéni pulzushoz hiába jár erős tempófutás vagy versenytempó, mégsem azzal indít egy kezdő.
Tehát a futástípust válaszd ki (könnyű, alapozó), és az ahhoz tartozó pulzust tartsd. Ez tuti nem engedi majd a lelkesedésből fakadó, de szükségtelen gyorsulást, nem fogsz akár az anaerob küszööt közelítő vagy ahhoz tartozó tempót menni.
Mint látható, azért egzakt pulzustartományok nincsenek, de átlagban eligazítók a számok.

A pontosság miatt azért érdemes az ébredési pulzusodat és a max pulzusodat megmérni.

chance88 4427 napja
chance88 képe

Megnéztem, kitöltöttem és tényleg magas ehhez képest a pulzusom. Ma megpróbálok módosítani rajta :) Köszi

Czeglédi Ferenc 4427 napja
Czeglédi Ferenc képe

Amator: én még soha olyan pulzusszámítást nem láttam ami mindenkire megfelelő ténylegesen jó pulzusértékeket adna....sok esetben tapasztalunk 10-20 külonbséget is.....főleg úgy, hogy egy kezdő futónál hogyan mérsz max pulzust?

Dio001 4426 napja
Dio001 képe

Kicsilány! J

ókat írnak sokféle képpen, sok okos ember. Én a mai napból sokat tanultam, lehet itt harcolni az idővel távval, és mehetsz előre mint a meszes!!!!! Csak akkor nem 10-20 év futó múltad lesz hanem, 2-3 év! Választhatsz hogy melyik kell! Én a hosszúra szavazok és ezek szerint edzek is, ha nem 6 perces kilijeim lesznek akkor sem fogok sírni! A mai futás erdőben pedig csodálatod volt, 30 perc után kivettem a  fülest és csak az erdő hangjait hallgattam!  KATArtikus élmény volt! Vigyázz magadra és ésszel fuss akkor nem lesz baj! :-)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2016-02 hó (1 bejegyzés)
2016-01 hó (1 bejegyzés)
2015-01 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (6 bejegyzés)