Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 311 940 km-t sportoltatok
Cél: IRONMAN

Magamról

bbalint11 | 2013-01-30 13:37:58 | 7 hozzászólás

Sziasztok!

 Bálint vagyok, 17 éves. Először is leírnám, hogy hogyan is jutottam ehhez az őrültséghez, hogy az IronMan-t meg akarom csinálni. Tavaly nyáron apukámnál voltam kint Németországban, Stuttgartban. Egy könyvesboltba tértem be, ahol rögtön a sportkönyvek vettem az irányt. Mindig is nagyon érdekelt a sport. Ekkor megláttam egy triatlonról szóló könyvet, ami viszonylag számomra is érthető volt, pedig nem tudok olyan jól németül. A könyvet Nicole és Lothar Leder írta, akik Németországban nagy ismertségre tettek szert a triatlon által. Az olvasás nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és mire elolvastam, addigra már eldöntöttem, hogy életemben legalább egyszer meg akarom csinálni az IronMan-t. Ez a cél. Az álmom pedig a Hawaii IronMan-t abszolválni. Tudom, hogy ez nem túl reális, de azért megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni az álmom teljesülése érdekében.

 Mint már írtam, mindig is oda voltam a sportokért, de 2011-ig elsősorban a labdajátékok vonzottak, kipróbáltam a teniszt, kosarazok már 5 éve, és fociztam 7 évet, ezeket most sem hanyagolom el, amatőr szinten, baráti társaságban most is űzöm őket.

 2011 nyarán Németországban élő keresztszüleimnél voltam, akik bemutattak egy kis képes könyvet a 2010-es Nike félmaratonról, amin a keresztapám is részt vett. A képek alapján nagyon tetszett az esemény, és mondtam, hogy engem is érdekelne ez a futás dolog. Apukám erre azt mondta, hogy nem hiszi, hogy sikerülne nekem a teljesítése, és ezt magamban egy kihívásnak gondoltam, hogy lefussam a 21,097 km-t. Még abban az évben jelentkeztem a Nike-ra és 2:26-es idővel sikerült célba érnem. Az az érzés hihetetlen, amikor átszalad az ember a célvonalon, mindenkinek csak ajánlani tudom. Ezzel sikerült bebizonyítanom magamnak, hogy minden megy, ha az ember úgy akarja. Mihelyt hazaértem a versenyről, már terveztem is a következő versenyeket.

 Mára már 6 félmaratont teljesítettem sikeresen, a legjobb időm 1:58, amit a stuttgarti versenyen értem el. 

 A legközelebbi célom egy féltávú IronMan teljesítése, majd az októberi maratont próbálom lefutni. Sajnos a gyorsúszásom egyelőre borzalmas, ezért jelentkeztem is egy egyhónapos úszásoktatásra. Remélem ez sokat fog majd segíteni. A kerékpár pedig remélhetőleg nem fog nagy gondot okozni, mert körülbelül 10 éves korom óta mindenhova biciklivel járok, persze ez nem olyan, mintha edzene az ember, de ez is számíthat. 

 Tehát a mindennapjaimba mostmár szerencsésen beépítettem a sportot és ennek nagyon örülök :)

 

7 hozzászólás

nedus 4141 napja
nedus képe

Kívánok Neked sok élményt a sportban ! Bármelyik irányt is választod , mindenképpen csak nyerni fogsz vele ! Hajrá !!

bbalint11 4141 napja
bbalint11 képe

Nagyon szépen köszönöm :)

Én is kívánok sikerekben gazdag sportolást!

oszanna 4141 napja
oszanna képe

Én is pont 6 lefutott félmaratonnál járok(bár nekem más céljaim vannak). :)
Sok sikert, jó sportolást! ;)

bbalint11 4141 napja
bbalint11 képe

Köszi :) Neked is sok sikert a céljaidhoz!

tomcsi 4141 napja
tomcsi képe

sztem olvasgass más könyvet, azzal jobban jársz :-)

Hawaii-n kívül is felemelő teljesíteni az Ironmant, ez a cél inkább elérhető...

Hajrá!

sultan albertovics 4141 napja
sultan albertovics képe

Eléred októberre a 18 éves kort, mert ha nem akkor szabál az szabál nem indulhatsz maratonon!

De mert nem igazán ellenőrzik a legjobb ha úgy nevezel, hogy a születési dátumodat egy évvel megöregíted!

bbalint11 4141 napja
bbalint11 képe

Természetesen más könyveket is olvasok, és Hawaii nem célom, csak egy távoli álmom. És ha nem sikerül, akkor ez van, nem dől össze a világ :)

És szerencsére szeptemberre betöltöm a 18-at :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!