Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 311 865 km-t sportoltatok
Hullámvasút
Hét hét.
Limonade Joe | 2007-11-11 15:09:15 | 7 hozzászólás

Régen írtam, már idejét sem tudom. A futással is így vagyok. A Nike után kezdett rendetlenkedni a sarkam (idén már másodszor [grrr]), a következő hét végi Ablon váltón pedig az utolsó 300 méteren végleg bemondta az unalmast. Már hazamenni is alig bírtam. 3 hét után egész jól alakultak a dolgok, de a Plust kihagytam, inkább mozgó büfét nyitottam, és etettem-itattam a rászorulókat. Azonban ott is elkövettem egy baklövést (lépcsőztem a bringával a hátamon), amitől megint bedurrant a sarkam. Mivel ez már nagyon idegesített elhatároztam, hogy felhagyok az öngyógyítással és felkeresek egy orvosi diplomával praktizáló orvost. Szerencsére a feleségem révén mindig van a tarsolyban egy két név, bár tudtam, hogy két dolgot nem kerülhetek el. Egy röntgent és egy diprophos injekciót. A röntgen megállapította, hogy a lábamban a boltozat igen magyaros építőipari remekmű, nincs benne túl nagy ív, valamint a sarokcsonton kis puklik láthatók a fascia tapadásánál. Nem volt meglepetés, erre számítottam. Ezek után megkaptam a szurit is. Nem volt jó érzés, de erre is föl voltam készülve. Viszont ez két hét teljes tünetmenteséget hozott.

Közben (hogy legyen motivácóm) vettem egy új futócipőt. Eleinte egy GEL 2120-as volt a terv, de miután az előző cipőm is az ép testben éplélek kezdőbetűiből összehozott márka gyártmánya volt, féltem, hogy nem fog jót tenni, pláne azok után, hogy egy két ismerős szintén panaszkodott arra, hogy a futóművüket a géles tompítás eléggé leamortizálta.

Ilyen előzmények után (átnézve az internetet, hogy az egyéni nyavalyáimhoz melyik a legjobb típus) egy szakboltban fölpróbáltam az összes fellelhető márka megfelelő darabját. Kieséses rangadót rendeztem. Amiben kényelmesen éreztem magam, azt jobbra, amiben nem, az vissza a dobozba. Aztán a jobbkézre eső cipők játszottak körmérkőzést, a vesztesek szintén átkerültek balkézre, bár volt vigaszág. A befutó végül egy kínai cipő lett!! (Megnyugtatásul: mindegyik Kínában készül, csak az embléma más :) ) Egy pipás Air Structure Triax+ 10 típus. Kétszer voltam már vele barátkozó körúton. A régi, jól bevált Pumámra hasonlít (amit ugye égen földön nem lehet itthon kapni [grrrr]), bár a vádlimat kicsit megviseli a Gel 1110 után. (Ezt a szívességet a Puma is megtette az első hetekben) Viszont a sarkam futás után sem rosszabb, mint hétköznap. Most tehát óvatosan szoktatom a cipőhöz a tappancsom, kezelgetem még, csütörtökön kapok még egy újabb szurit, aztán belecsapok a lecsóba és megkezdem a felkészülést a jövő évre, elkezdem gyűjteni a kiliket. A legnagyobb szívfájdalmam viszont az, hogy a pulzusom az egekben. 6:30-as tempónál is 160 fölé megy, holott valahol 145 körül kéne lennie. Mindegy. Önfejű leszek, amíg egyensúlyba nem kerül az izom-tüdő arány, addig nem foglalkozom a pulzussal. Sajátos magyarázat az izom-tüdő arányhoz: futok, a tüdőm bírja, de az izom még edzettlen, aztán az izom megszokja a terhelést, de akkor meg a tüdőm tiltakozik és ez így megy egy darabig, amig be nem áll az egyensúly. Na, ha majd ha minden OK, utána jöhet a pulzuskontroll.

Végül köszönet a nagyoknak: a spártai-, a BéBu egyéni hőseinek (Gyaloggalopp és Büki Farkas) valamint Zilacinak, hogy írásaikkal a klasszikus görög drámák katartikus élményét előidézve tartották bennem a lelket a futásmentes időszakban.

Pesten havazik, ennek megfelelően a mottó:

Miközben kint havazik,

Limonádé blogozik.

7 hozzászólás

Hauanita 6048 napja
Hauanita képe
Üdv újra a fedélzeten!! :) Örülök, hogy újra futsz, bár mozgóbüfé és lelkes szurkoló mivoltodban is beváltál ;) Szerintem a NIKE cipő is jó választás. Gondolom, azt nem kell mondanom, hogy óvatosan, okosan, fokozatosan kezdj! Szuper szezonkezdést, alapozást kívánok!! :-)
Mariann 6048 napja
Mariann képe
Hát akkor üdv újra a fedélzeten! Oopps, látom ez már Anita írta előttem. Na nem baj! Szóval hajrá, de csak óvatosan, aztán sok sikert a következő idényben!
Nicol 6048 napja
Nicol képe

Anyai szívem nem minden mondattal ért egyet! DE! remélem "az úgye én megmondtam" mondatokat nem kell elővennem!:)

Szóval édes fiam, csak óvatosan!

Traumus 6048 napja
Traumus képe
Sok sikert az újrakezdéshez, szerintem hamar belejössz :).
Alamuszi 6048 napja
Alamuszi képe

Többször megfordult már a fejemben, hogy az "újfajta" lábbajom, ami tul. képpen kb. 4 hete van, nem-e az új cipőtől van?

Sajnos nincs más választása a lábamnak, meg kell szoknia, és punktum...most nincs megint új cipő! 

 

Örülök, hogy újra futsz, és hogy újra írsz! :) 

panferik 6047 napja
panferik képe
LJ!
puma cipő szaküzlet az Üllői út és a Boráros-tér között. Bal oldalon :)

Azért jobb, hogy közöttünk vagy és nem az út szélén.....
Limonade Joe 6047 napja
Limonade Joe képe
ÓÓÓ Feri. Azon már túl vagyok (mármint a Puma bolt) Ott nem is hallottak olyan futócipőről, amilyen nekem kell. Egyébként a Mamutban is van, meg a nagyobb plázákban is, de ott csak a divatcipők kaphatók. Meg mostmár mindegy. Megvettem ami jónak tűnt. Érzésre olyan, mint a Pumám volt, futni is jó benne és mivel kurrens márkáról van szó ez talán jövőre is kapható lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-01 hó (3 bejegyzés)
2009-07 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2008-11 hó (1 bejegyzés)
2008-03 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (1 bejegyzés)
2007-11 hó (2 bejegyzés)
2007-06 hó (2 bejegyzés)
2007-05 hó (2 bejegyzés)
2007-04 hó (1 bejegyzés)
2007-03 hó (3 bejegyzés)
2007-02 hó (3 bejegyzés)
2007-01 hó (1 bejegyzés)