Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 080 226 km-t sportoltatok
Uszodai gyötrelmek

Autogén tréning - alapszint, félidőnél

Kovada | 2012-02-13 13:07:09 | 8 hozzászólás

Soha nem voltam egy jó alvó, a rendezetlen konfliktusok, sérelmek gyakran okoztak 1-2 rossz éjszakát. Nyár óta viszont szinte állandósult a kialvatlanság, ennek oka munkahelyi feszültségekben gyökerezik. Altató nem jelentett megoldást, így az alvásklinikai doki javaslatára elkezdtem egy autogén tréning tanfolyamot. (A másik javaslata volt, hogy sportoljak valamit :-)))

Minden héten egy óra, amit egy pszichológus csajszi tart. Minden alkalommal egy-egy új gyakorlatot tanulunk, amit aztán otthon kell ismételgetni, 10'/nap. Ilyenek pl a testtagok ellazítása, elnehezítése, felmelegítése. Érdekes, én nem hiszek semmi ezoterikus humbugban, de tényleg hatásos: uralni lehet a testet, olyan érzetekre lehet felfigyelni, amit máskor nem is veszel észre. Ez a 10 perc néha tényleg felfrissít. Az alvásgondokat is enyhítette, de (még) nem oldotta meg teljesen.

8 hozzászólás

Bozót 4472 napja
Bozót képe

Klassz dolog. Az a sajnálatos, hogy a modern ember elszokott az ilyesfajta befelé figyeléstől, önuralomtól és úgy kell tanfolyamon tanulni, pedig....

monique 4472 napja
monique képe

kíváncsi leszek, hogy mennyire működik!

nedus 4472 napja
nedus képe

Évekkel ezelőtt ( na ,jó van az 15 éve is ) jártam a Sportkorházba autogén-tréningre . Nálam(is)tökéletesen működött . Kiváló ellezulási mód , emelett megjavúlt a gyomrom . A mai napig hasznát veszem nehéz helyzetekben , de segít a futás közbeni kikapcsolásban is .

  Csinálld , gyakorold minél gyakrabban . Tudod , csak akkor épül ki a hatásmehanizmus , ha sokat csinálod . Nagyon sokat fogsz nyerni vele ! Hajrá !!!!!

monique 4472 napja
monique képe

nedus, te is alvászavar miatt kezdted el?

pleezwrite 4472 napja
pleezwrite képe

Azon mit értesz, hogy uralni lehet a testet? Ez olyan mint a meditáció vagy jóga? Jógát már próbáltam, az tetszett, jó dolog.

Kovada 4471 napja
Kovada képe

Én még semmi más ilyesmit nem próbáltam, uh nem tudom viszonyítani, de szerintem hasonlít. Időtakarékosabb a többinél, és talán egyszerűbb megtanulni.

necromedve 4470 napja
necromedve képe

Ez mennyiben tér el az agykontrolltól?

monique 4468 napja
monique képe

necromedve: gyakorlatilag semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (3 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)