Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 078 141 km-t sportoltatok
Uszodai gyötrelmek

Vállmizéria - folyt

Kovada | 2012-03-02 08:04:03 | 8 hozzászólás

Miután két hét lazázás után egy kis folyamatos gyorsúszástól újra kiújult a vállfájás, így elhatároztam, hogy megmutatom dokinak.

Először egy csontkovácshoz, majd sportorvoshoz látogattam el, leírom a szakvéleményeket.

CSONTKOVÁCS

A fájdalom egy trauma következménye, amin már túl vagyok, a fájdalom a gyógyulási folyamat jele. Az orromon látszik, hogy nagy a szívem, szakember azt észreveszi, ha valaki sportol. Túl sokat gondolkozom. Keveset alszom. Kevés az önbecsülésem. Mint a legtöbb ember, a múlttal és a jövővel foglalkozom - melyek halott dolgok -  és nem a jelenben élek. Az agyam önálló életre kelve kis filmeket, programokat futtat, azokat nem vagyok képes kontrollálni. Az agy szerinte 3 részre osztható: kérdező, válaszoló és figyelő részre. A kérdező folyamatosan labdákat dobál, a válaszadó vissza: ezek a gondolatok. A figyelő a labdahalmazon nem lát keresztül. Megoldás: nem kell mindenre választ találni, akkor elfogynak a labdák. Napi 10 perc gyakorlatot kell csinálni: egy pontra meredni, és csak figyelni a gondolatokat, de nem válaszolni. Vírusírtás.  Figyelmeztetett, hogy ne ijedjek meg, akkora káoszt fogok tapasztalni. Teremtő hozzáállás: a problémákra nem választ kell találni, hanem úgy kell megfogalmazni, hogy "legyen...".

Pénzt nem fogadott el, és nem javasolta, hogy visszamenjek további kezelésre.

Amúgy semmi fizikális okot, elváltozást nem tapasztalt. Edzhetek, de csak könnyedén, semmi erőlködés, mert a teljes kihagyást nem is viselném el. Csináljak keresztedzéseket.

SPORTORVOS

A fájdalom izületi eredetű, valószinűleg megfáztam vagy vmi fertőzésem volt, amire ráedzettem, és a legjobban kitett izületre ment rá. Megoldás: Xilox nevezetű kemikália izületi gyulladásra, meg valami spéci B vitamin komplex.

Ár: 4000 Ft + 2800 a gyógyszertárban

Amúgy semmi fizikális okot, elváltozást nem tapasztalt. Edzhetek, de csak könnyedén, semmi erőlködés, mert a teljes kihagyást nem is viselném el. Csináljak keresztedzéseket.

8 hozzászólás

Dex 4454 napja
Dex képe

Nekem a bokám fájt nem régiben. Mikor csillapodott ráedzettem, igaz csak nagyon lazán,de nem használt neki. Megoldás a teljes pihenő volt a bokára. Szerintem próbáld ki azt, és keresztedzést végezz.

A csontkovácsról meg mindig a Két pasi meg egy kicsi c. sorozat jut eszembe.. Ott Charlie kuruzslónak szokta néha mondani Alan-t..akkor van alapja :))

Bozót 4454 napja
Bozót képe

Hmmm...a csontkovács bácsi végülis nem beszél sztem teljesen baromságot, csak épp kb mindenre és mindenkire kis változtatással ráhúzható egyenszövegnek érzem... De legalább nem is került az idődön kívül, semmibe :)

Remélem, legalább használ a gyógyvacak!  

Bozót 4454 napja
Bozót képe

Bár egy dolog nagyon érdekel, az orrodról miben látszik, hogy nagy a szived? A heves lélegzéstől az orrod is kitágult? Netán hajszálerezettebb? Bár utóbbi az alkeszokra is igaz....   :D ;-)

Kovada 4454 napja
Kovada képe

Nem tudom, az orrdologra pedig még vissza is kérdeztem :-)

Amúgy sok mindenbe beletalált az ipse, pl még azt is mondta, hogy az edzés kikapcsolja ezeket a gondolatfolyamokat, ezért is csinálom, és ez nagyon igaz.

A szex-szel is példálózott, sokan azért nem jutnak a csúcsra, mert még szeretkezés közben sem élik át a jelent. A meditációval is el lehet érni egy orgazmushoz hasonló állapotot, ami lehet akár fél órás élmény is.

Bozót 4454 napja
Bozót képe

Jó lehet :D   Nekem spec semmilyen meditáció/alfába jutás nem sikerült még. De azért át tudom élni a jelent :)

Kovada 4454 napja
Kovada képe

Kezd pikánssá válni ez a beszélgetés. De nem csapom le a magas labdát. Visszaolvasva az én hozzászólásomban is akad egy. Az utolsó előtti mondatot azért írtam le, mert kimaradt a beszámolómból, nem azért mert hogy abba is beletalált :-)

monique 4453 napja
monique képe

amikor nem gondolkozom, nem káoszt szoktam tapasztalni, csak simán uncsi. de ha futok közben, akkor máris nem uncsi. a múlton való gondolkozás meg szintén uncsi =)

 

olyan alfába lemenőst még nagyon régen próbáltam, azonnal sikerült. de nem szoktam csinálni. inkább csak a sima távolba 1 pontra nézőst, pár percig. na meg a futás :)))

 

és persze jobbulást!

Fredi Kacsa 4452 napja
Fredi Kacsa képe

Én úgy tudom az orr méretéből más paraméterekre lehet következtetni....No persze az sem valami tudományos :))

Bár én még nem láttam csontkovácsot, ez a tiéd nagyon széles látőkörűnek tűnik.Sima  masszőrt próbáltad?

Jobbulást!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (3 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)