Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 934 675 km-t sportoltatok
Uszodai gyötrelmek

Vállmizéria - folyt

Kovada | 2012-03-02 08:04:03 | 8 hozzászólás

Miután két hét lazázás után egy kis folyamatos gyorsúszástól újra kiújult a vállfájás, így elhatároztam, hogy megmutatom dokinak.

Először egy csontkovácshoz, majd sportorvoshoz látogattam el, leírom a szakvéleményeket.

CSONTKOVÁCS

A fájdalom egy trauma következménye, amin már túl vagyok, a fájdalom a gyógyulási folyamat jele. Az orromon látszik, hogy nagy a szívem, szakember azt észreveszi, ha valaki sportol. Túl sokat gondolkozom. Keveset alszom. Kevés az önbecsülésem. Mint a legtöbb ember, a múlttal és a jövővel foglalkozom - melyek halott dolgok -  és nem a jelenben élek. Az agyam önálló életre kelve kis filmeket, programokat futtat, azokat nem vagyok képes kontrollálni. Az agy szerinte 3 részre osztható: kérdező, válaszoló és figyelő részre. A kérdező folyamatosan labdákat dobál, a válaszadó vissza: ezek a gondolatok. A figyelő a labdahalmazon nem lát keresztül. Megoldás: nem kell mindenre választ találni, akkor elfogynak a labdák. Napi 10 perc gyakorlatot kell csinálni: egy pontra meredni, és csak figyelni a gondolatokat, de nem válaszolni. Vírusírtás.  Figyelmeztetett, hogy ne ijedjek meg, akkora káoszt fogok tapasztalni. Teremtő hozzáállás: a problémákra nem választ kell találni, hanem úgy kell megfogalmazni, hogy "legyen...".

Pénzt nem fogadott el, és nem javasolta, hogy visszamenjek további kezelésre.

Amúgy semmi fizikális okot, elváltozást nem tapasztalt. Edzhetek, de csak könnyedén, semmi erőlködés, mert a teljes kihagyást nem is viselném el. Csináljak keresztedzéseket.

SPORTORVOS

A fájdalom izületi eredetű, valószinűleg megfáztam vagy vmi fertőzésem volt, amire ráedzettem, és a legjobban kitett izületre ment rá. Megoldás: Xilox nevezetű kemikália izületi gyulladásra, meg valami spéci B vitamin komplex.

Ár: 4000 Ft + 2800 a gyógyszertárban

Amúgy semmi fizikális okot, elváltozást nem tapasztalt. Edzhetek, de csak könnyedén, semmi erőlködés, mert a teljes kihagyást nem is viselném el. Csináljak keresztedzéseket.

2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (3 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)