Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 655 076 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Tudomány- A sok zsírtól álmosak leszünk

Bozót | 2013-05-17 | 27 hozzászólás

Egy újabb kutatás eredménye szerint a magas zsírtartalmú ételek fogyasztása (is) felelős a napközbeni álmosságért. Korábbi vizsgálatok már megállapították, hogy a táplálkozás befolyásolja a szubjektív álmosság-érzést, ám ez az első objektív mérési módszereket alkalmazó teszt a témában.

150.000 fős kutatás készült a szív- és érrendszeri betegségek okairól

pen | 2012-08-30 | Nincs hozzászólás!

A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a fő okai a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának - derült ki a tudományos világ eddigi legnagyobb tanulmányának eredményeiből, amelyeket a vizsgálat vezetője, Salim Yusuf professzor mutatott be az Európai Szívgyógyász Társaság idei találkozóján Münchenben.

Kerékpár: Mit együnk, hogy jobban bírjuk?

pen | 2011-05-25 | 3 hozzászólás

Ha nemrég kezdtél felkészülni egy versenyre, vagy a közelmúltban megnövelted a heti letekert kilométereid számát, a szervezetednek valószínűleg több táplálékra van most szüksége. Az éhség pedig nagy úr, és váratlanul bekopogtat, legyen akár éjszaka, akár korán reggel, vagy éppen pár órával a vacsora után. Dr Kevin Currell dietetikus ad néhány tanácsot, mit érdemes ilyenkor (t)enni. 

Hamburger és 2:36-os maraton

pen | 2011-03-16 | 19 hozzászólás

Joe D'Amico a március 20-i Los Angeles Marathonon egyéni csúcsot szeretne futni. Ehhez 2 óra 36 percen belül kell célba érnie. Felkészülésének utolsó 30 napjára megkérdőjelezhető étrendet választott: minden étkezését egy McDonalds-ban költi el.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke