lacika76 futás

2012.11.18 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:29:40

Távolság

21 km Szint: 9 m

Tempó

04:16 p/km (14.05 km/h)

Pulzus

Átlag
164
Minimum
141
Maximum
171

Edzésleírás

2012.11.18. 9. Intersport Balaton Félmaraton

 

Ez volt az első alkalom, hogy indultam ezen a versenyen. Már javasolták, lévén itt nagyon jó eredmények szoktak születni, ami méltó eredmény lehet a szezon zárásához.

 

A leutazást követően a rajtkapu mellett található Hotel Aranypartba bementünk, ahol találkoztam pár ismerőssel (Ági, Zita, Ardy). A rövid beszélgetést követően – mivel már nem volt túl sok idő a rajtig (kb. fél  óra) – egyből indultam bemelegíteni. A szokásos átmozgatás, majd laza lassú kocogás térd, majd sarokemeléssel, megint nyújt, majd laza futás (kb. 800-1000m), majd nyújt és 3 repülő, megint nyújt. Ez a bemelegítési stratégia már többször bizonyított, hogy működik, nem beszélve a reggeli ébredés után nyújtás, ami az éjszaka elmerevedett lábakra, és felsőtestre igen kellemes hatású.

Sikerült időben beállni a rajthoz (2-es zóna). Nem vettem fel sok réteget, mert már tudtam, hogy már 5km után elég a 2 réteg technikai.

A szokásos kézfelemelős, visszaszámolós rajt volt, majd elindultunk…

A taktika az volt, hogy az elején 4:20 körüli tempóval futok, hogy ráálljon a szervezetem a tempóra, no meg amíg szétszóródik a mezőny. Milyen fura, hogy egyesek már pár km megtétele után alig kaptak levegőt (Netán elfutották az elejét?).

Szóval a terv jól működött, a pulzus is jó volt (nem akartam 15-16km-ig 165 fölé vinni), így gyakorlatilag éppen a küszöb alatt, környékén futottam.

Az első km-ek jól alakultak, sőt amikor a standok mellett futottunk, még egy igen erős km is lett, a pulzus nem mászott el.

Közben persze mérlegeltem, figyeltem a kondíciót. A 4:10 meglehetett volna, de ahhoz kemény tempó lett volna szükséges, a másfeles fm-hez pedig pont ideális volt ez a terhelés.

Eldöntöttem, hogy 16km-ig maradok ezen a terhelésen, ami jól is sikerült, bár ha akartam volna, sem tudtam volna lejjebb venni a terhelés 16 környékén, mivel a part menti szakasznál figyelni kellett (földes, füves terep). Itt picit 4:20 felett volt az átlag, és volt egy kis szembeszél. Sebaj, úgyis visszafelé aszfalt, és hátszél. A szél itt nem fújt (szerintem a fák felfogták), ámbár a tempó már jobb lett. Szerintem itt a 16-17km környékén lehet volt egy kis holtpont, vagy netán a nehezebb terep, de csak ezen a részen.

Elhatároztam, hogy az utolsó km-t nagyon megküldöm, ami a csövön kifér. Amikor ráfordultunk az utolsó km-re, messziről látszott a rajt/cél kapu, elkezdtem fokozóba átmenni. Nagyon jó volt, hogy még maradt ennyi tartalék. A befutó pillanatában 3:56p/km-es volt a tempó, a pulzus 171. Szép lett. :-)

Viszonylag gyorsan regenerálódtam. Sajnos csak Ágival tudtam összefutni, a többiek még versenyben voltak.

Mónikával, és Nedelka Józsival nem sikerült a találkozó, de sebaj. Nagyon sokan voltunk, csak úgy kapkodtam a fejem. :-)

Még Gyurival teljesen véletlen összefutottam, de csak pár gondolat csere idejére. Nagyon le volt izzadva, sietett átöltözni.

 

Szóval mindent összevetve, jó szervezés volt, jó volt a pálya, az időjárás, és a hangulat. Jövőre ismét itt. :-)

 

Garmin TE: 5.0 (nem is volt ilyen kemény :-D)

Garmin total time: 1:29:42 (nettó mért)

A hivatalos nettó pedig: 1:29:40

 

A versenyen készül mérés itt látható.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 4225 napja

Köszi Feri! Én így csendben szoktam futogatni, ezt is így tettem. :-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4226 napja

Le vagyok maradva...te itt pedig csúcsokat futol!!! Minden elismerésem, szenzációs vagy, csúcsszuper! Ez már egy hihetetlenül szép eredmény! Csúcsszuper vagy!

lacika76 képe

lacika76 4229 napja

Köszi srácok, jól esik a dícséret. :-)

jovovich87 képe

jovovich87 4229 napja

Grat!!! én sem láttalak sajnos! Szép okos egyenletes futás! :)

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4229 napja

Gratulalok, szep egyenletes versenyzes.

nedus képe

nedus 4229 napja

Gratulálok !!  Szépen zártad a szezont !  Igen , tényleg szinte lehetetlen volt a véletlen találkozó !

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!