nedus bringázás

2013.09.07 Szombat, 06:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

09:07:00

Távolság

281.6 km Szint: 1250 m

Tempó

01:57 p/km (30.89 km/h)

Edzésleírás

 Harkányi 12 órás

Nyűgös és fáradt voltam egész héten . Ezen nem sokat segített , hogy baromi sok volt a meló , mintha még mindenki egy utolsót akart volna bringázni !

Nem estek jól a bringázások , és nem is mentek . Éreztem , tudtam ( valahol belűl ), hogy még nem pihentem ki az előző 12 órát . Nem igazán volt már kedvem a dologhoz , de már minden le volt szervezve és a Zoli is olyan lelkes volt...

  Péntek délután ( persze , a kedves vevők jóvóltábol kb.2 órás késéssel indultunk Harkányba . Ott még pont annyi időnk maradt , hogy éppen a teljes sötétedés előtt kimnejünk a pályára egy körre . Lehet , hogy nem kellett volna....kicsit sokkolt , hogy a viszonylag enyhe emelkedőkre éppen hogy 25-el tudtam feltekerni !! Mi lesz itt holnap !!       Reggel ( vagy inkább hajnalban ) 1/2 5-re kértük a reggelit . Kitekertünk a Rajtba ( volt vagy 150 m-re ) és ott kiderűlt , hogy elcsúsztatják az indulást 30 perccel , mert hogy még nincs elég világos !   Pedig az volt !! Aztán , hogy még tovább sokkolják a lelkem , bejelentették , hogy a Siklós és Harkány közötti utat nem használhatjuk , hanem a mellette párhuzamos bringa úton kell menni !!! Egy helyi srác cifrát káromkodott erre és közölte , hogy erre az útra montival sem megy , mert annyira szar ! És ez lett volna a kör egyetlen sík része , ráadásúl pont itt volt hátszél...

   Na , végre elkeztük . Nem volt egy monumentális mezőny , talán ha 50-60 induló lehetett , plusz a váltók . Az első kör jól esett . És aztán ez többet nem fordúlt elő ! A másodikban már szenvedtem és kezdtem visszasírni a tegnapi 25 km-es tempót az emelkedőre...Isten bizony , felmerűlt bennem , hogy kiállok . Aztán nagyjábol minden egyes körben....

  Ez volt az a nap , amikor mindenben csak a rosszat láttam . Miért fúj a szél ? Miért pont olyan irányból ? K...a szar a bringa út ! ( az egyik körben nagy csattanással letört a hátsó kulacstartóm , nem bírta ezt a rázkódást ! ) Nem izlett az izó és a kaját sem kívántam ! Egyszóval : baromira nem akartam ezt a dolgot . Minden körben elhatároztam , hogy kiszállok ....aztán a célkapunál tovább mentem ...nem is értem miért . Aztán kb. 200 m után mindig megbántam és elhatároztam , hogy a kör végén kiszállok !

 Hogy az örömöm teljes legyen , kb. 150 km-nél elkezdett fájni a "szokásos " jobb lábam . Nem fájt annyira , hogy ne lehessen elviselni , de ebben a lelki állapotomban ez csak egy újjabb szög volt a koporsómban...Kezdetem alkudozni magamban : elmegyek 200-ig és ott vége ! De pont nem jött ki kerek számra a kör vége ! OK , akkor 250 km -nél . De 240 körűl utolért egy 4-5 fös boj és pont jónak tünt az iramuk . Elmentem velük és beszáltam én is a váltásokba . Egészen jó köröket mentünk , és már kezdett kezdett felrémleni bennem a 300 kili képe . Még a lábamról is elfeledkeztem . De elkövettem 2 " hibát " itt . Az egyik , hogy az egyik srác elejtette a kulacsát és én előzékenyen  felajálottam neki ez egyik teli izós kulacsot . Pár perc múlva jöttem rá , hogy a másik meg már majdnem üres !!  A másik hiba az volt , hogy pont ebben a körben egy hosszú szakaszt vezettem , és amikor kiáltam váltani nem figyeltem eléggé és a srácok elkezdtek lószólni ! Kiszakadtam , ahogy kell és a szembeszeles részen nem tudtam felmenni rájuk !  

 Na , itt végem lett ! Nem volt innivalóm és tudtam , meg kell álnom tölteni . Még két kört végig szenvedtem , és mikor megáltam frissíteni , már tudtam , hogy nem megyek tovább . Nem volt jó érzés egy padon üldögélve nézni a többieket és tudni , hogy még baromi sok idő van hátra a 12 órából ! És úgy , hogy igazából annire nem voltak komolyak a problémáim , csak éppen fejben és lélekben nagyon gyenge voltam.... de majd csak kiheverem !!   :)                                                     

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
12:00:00 332.8 02:10 27.73 1100 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3916 napja

31-es átlag 9 órán keresztül??? Lehet, hogy érzésre nem ment, de ezek az adatok önmagukért beszélnek, ilyet nem sokan tudnak!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 3919 napja

Gratulálok!

Én sem voltam végig versenyben és eleve nem is terveztem hogy végigmegyek.Arra gondoltam ,hogy egy jó kis verseny lesz legalább egy 2-300 fős mezőnnyel ahol el lehet bringázni edzésként pár órát,aztán lazázni pihenni fürödni fagyizni,és menni még kicsit...Sajnos ez nem jött össze,és a bringautas leterelés meg egyenesen katasztrofa volt...40-es tempó környékén még az első körökben 2X is majdnem bejött egy busz,majd egy személyautó elém,utána vissza is álltam a sorba,és leteremtettem a főrendezőt...Valamennyire hatott,onnéttól kicsit jobban figyeltek azon a szakaszon a rendőrök és biztosítók.

Szerintem jól döntöttél,hogy nem mentél végig,addig is épp eleget szenvedtél,értelme nem lett volna sok,a 280km önmagában jól néz ki,de mellette a 31-es átlag mutatja az irányt,azon kellene emelni.

Boszi72 képe

Boszi72 3919 napja

Nem lehet eléggé felkészülni Nedus, bármilyen erős és kitartó is az ember, vannak napok, amikor nem megy, amikor nyögve megyünk még a lejtőn is. Ez egy ilyen nap volt Neked, de ez egy nap volt, mellette van az évben még 364!!! A kiállásnak mindig oka van és nem biztos, hogy meg kell várni, hogy teljesen kikészüljön az ember. Így is tudjuk, mire vagy képes, Te is tudod. Edzettél, nyugodt arccal nézhetsz a tükörbe és készülhetsz a következő kihívásra. Fel a fejjel és nagy gratula! Részemről legalább annyira, ha nem többre tartom az ilyen teljesítést, mint a könnyen jött sikert!

Gida képe

Gida 3919 napja

Komoly teljesítmény ez!!! Hajrá, erős vagy fejben az biztos!!!

pg képe

pg 3919 napja

Előszür nem is néztem a beírt időt, mert hát 12 órás verseny. Csak amikor végigolvastam, akkor láttam, hogy ezt a távot 9 órából hoztad ki. Nagyon jó erőben vagy. Ez most így sikerült, tovább kell lépni. Pár nap múlva próbáld meg a jó dolgokat kiértékelni belőle, mert az is volt biztosan és még nagyobb motivációval készülni a következőre.

Gratulálok!

Blue képe

Blue 3919 napja

Kihevered,kipihened! :)

Hajrá nedus!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!