lacika76 futás

2013.10.19 Szombat, 10:01:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:20:44

Távolság

5.16 km

Tempó

04:01 p/km (14.93 km/h)

Pulzus

Átlag
165
Minimum
112
Maximum
170

Edzésleírás

Jótékony futás a gáton! Érd-Ófalu 5.2km-es futóverseny

 

Helyszín: Érd-Ófalu, a termálfürdő mellett a gátnál

Időpont: 2013.10.19. 10:00

Táv: 5.16km

Pálya: végig aszfalt

Szintkülönbség: az óra szerint 0m, ami reális, mert végig sík volt

Helyezés: 1/6x (abszolút és korosztályos I. helyezés)

Eredmény:  20:44 (4:01p/km)

Hőmérséklet: kb. 10-11 fok, de a bemelegítés és a verseny között eltelt idő alatt elég jól ki lehet hűlni, így mindenki hidegebbnek érezte

Frissítési pontok, szervezés: erre a távra nem kell. A startnál volt poharas víz, szőlőcukor. 

 

Sajnos nem voltam toppon, elég kimerültnek, gyengének éreztem magam. A tempó ennek megfelelően a reálisan elérhetőnél kb. 10mp/km-rel kevesebb lett, de így is abszolút első lettem. Nem is kevéssel. :-)

 

A koncepció a következő volt. Otthonról lefutok Ófaluba, ami első saccra 6km-re lett kalkulálva. A valós táv 4:1km lett. Bemelegítésnek pont elég volt.

Sajnos nem jutott elegendő idő futás előtt a reggelire, talán a banán jobb választás lett volna, vagy a mézes ostya. Az igazság az, hogy talán motoszkál is bennem valami baci, a torkomnál éreztem is pár nap óta. Na mindegy, harcosok vagyunk, fel kell nőni a feladathoz, a rendelkezésre álló forrásokat kell használni, nemde? :-)

 

A rajtnál már ott volt édesanyám, aki szintén indult (korosztályos II. helyezés), és a szokásos tárnoki, érdi csapat.

A bemelegítés után a rendezők részéről eszmecsere folyt, hogy legyen a rajt. Nők először, majd a fiúk, mennyi idő múlva induljon a két blokk egymáshoz képest. A végső verzió az lett, aminek én személy szerint örültem, hogy egyben rajtolunk.

A rajt 1 perccel 10 óra után volt, egész pontosan betartották. Az élre 3 fiú került, majd mögöttük egy, aztán én. Az előttem lévőt viszonylag hamar leelőztem, majd az első hárma után haladtam. A fordító 2.5-2.6km környékén volt (hajtűkanyar, 1-1.5m szélességben, ahol kaptunk egy firkát a kezükre (check point)). Nos, a fordító előtt a 3. helyezettet leelőztem, majd a fordító után nem sokkal a 2.-at, és az első helyezett után haladtam. Mivel az előzéshez kell egy kis sebesség különbség, lett egy 3:56-os kilim. A srácot beértem, majd megpróbált rám hajrázni, de nem maradt már rá ereje, hogy kitörjön. Szép lassan elhúztam, nem jött vissza rám. Kb. 30-35mp-cel előtte futottam be.

Ezt nem is versenynek fogom fel, mert nem lenne igazságos. Nem voltak ott erős futók. Nyilván akkor én is jobbat futottam volna, még ha most nem is vagyok toppon. Így most egy viszonylag gazdaságos 4p-es rövid tempófutásnak címkézem ezt az eseményt. Reálisan 10mp-cel jobb lehetett volna, ha minden stimmel.

 

Kb. 60-70-en jöttek el. Őket mind megvártuk, gratuláltunk nekik. Én személy szerint a 2-4. helyezettnek is.

Külön kiemelném édesanyámat, aki szintén ott volt az eseményen. Példás kitartásával a korosztályos 2. helyezést érte el. Gratulálok neki.

A csapatból a többiek is nagyon eredményesen szerepeltek. Ági a női abszolút 1. Külön díjat kapott a ma megfutott leggyorsabb női eredményéért. Ági fia, Kristóf a korosztályos 1. helyezést érte el, ő is kapott különdíjat. Zita korosztályos 2., Évi korosztályos 2., Erika korosztályos 1., Erika férje korosztályos 1. vagy 2. és még volt egy tárnoki hölgy, aki 2. vagy 3. lett. Szóval megint elhoztunk pár érmet. :-)

 

Konzekvenciák:

-        picit kimerülten, nem igazán frissen indultam (előző nap nagy hajtás a munkahelyen, 4 óra vezetés, ebből 3 tök sötétben, kevés alvás). Mindezek ellenére egész összeszedett lett, csak az valódi erő hiányzott, amire kellett volna egy kis pihi, jobb energizálás.

-        a versenytaktika jó volt, a pulzus nem szállt el (a verseny 2. fele még gyorsabb is lett, valamint erősebb versenyzők esetén ment volna gyorsabban).

-        most más nem jut eszembe, mivel ilyen távon azért elég gyorsan pörögnek az események. A pályacsúcsért jövőre megyünk. Szerintem a 19p könnyen futható lesz, ha az idő is úgy akarja. :-)

 

Garmin TE: 3.7

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:20:44 5.16 04:01 14.93 0 112 170 165
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 3874 napja

Köszi! :-)

monique képe

monique 3874 napja

gratula!:)

lacika76 képe

lacika76 3875 napja

TiGör: Valóban, de nem volt igazságos az erő egyensúly. Annyi volt benne a hendikep, hogy aznap nem voltam jó formában, de akkor is. :-)

Feri: köszi, valóban, a tempó/pulzus nem rossz, de eléggé gyengének éreztem magam. Így legalább nem volt akkora előnyöm. :-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3875 napja

Döbbenetesen szenzációs....

TiGör képe

TiGör 3875 napja

Gratulálok! Azért jó érzés lehetett "bedarálni" őket! :) Jók ezek a családias versenyek nagyon!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!