nedus futás

2014.01.05 Vasárnap, 10:05:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:27:04

Távolság

21.2 km

Tempó

04:06 p/km (14.61 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
160

Edzésleírás

Guta Félmaraton /Szlovákia 

Tavaly kellemes élmény volt ez a kis , hangulatos verseny . Így adott volt , hogy állapot felmérőnek tökéletesnek tünt erre a hétvégére . Oszáczky Gézáék teleatójával mentem megint , a hátsó üléssorban egy kis senior sor foglalt helyet ( Zabari Jani , Tóth Józsi és én ). Így a hangulat is megfelelő volt .

Mivel a tavalyi évemből 5 hónap teljesen kiesett futás szempontjából ,egészen más okokból és célzattal indultam neki a mai eseménynek . Az edzésekből kiokosodva azt kalkuláltam ki , hogy ma kb. a 4:10-es tempó lehet az , amit egyenletesen végig tudnék futni . Kíváncsi voltam , hogy hol tarthatok most , mert állóképességi szinten elég jól állok , de iramállóképességi , és főleg gyorsasági munkát egyáltalán nem csináltam még . Persze , az élet és a hangulat mindent felülírhat és ha nem figyelek , felül is ír . Az első néhány km-en , még a városban a Janival futottunk , kb.20-30 m-re lemaradva a nagyjából 5-fős élboj mögött . A tempó 3:50-55 körüli volt , elég könnyen esett , de a pulzusom hamar elérte a 150-es értéket és ez most nekem magas . Így kb.4 km-nél kicsit visszaálltam egy emberibb tempóra , a Jani meg nagyon lazán és könnyedén az elsők után eredt . Viszont kiértünk a Vág folyó völgyében húzódó szervízútra , ahol elég erős pofaszél fújt . Így hiába lett lassabb az iram , a pulzusom nem nagyon tudott lejebb menni . Légüres térben futottam , elöttem és mögöttem 100-120 m-re voltak futók , és hasonlóan mentünk , mindnyájan egyedűl a szembeszélben . A forditónál 4:03-as volt az átlag , titkon abban bíztam , hogy a hátszeles részen legalább tartani tudom az iramot . Természetesen a realitás megint győzött , folyamatosan emelt pulzusnál is lassúltam . Persze , nem volt vészes , hanem inkább csak reális .155-156 nál már éreztem , hogy ez a laktát küszöb felett van már , jöttek a tünetek ( arc zsibbadás , kis hányinger ) így szépen visszavettem és ittam egy kis izót .Jobbak lettek az érzések , persze ennek "ára" volt , a tempó csökkenése . Izomzatra és tulajdonképpen érzésre nem volt gondom , azt az állapotot akartam fenntartani , amikor már nem annyira jó , de még nem is rossz : tehát a komfortzónából egy kicsit kilépni . Erre ez ma tökéletes volt .

Utánna kis levezetés , jó forró zuhany ( közben eleredt az eső ) és bepalacsintázás az iskola éttermében ( nem is nagyon értem , hogy ezek a dolgok hogyan is férnek bele 5 Euroba ? ). Közben kimentünk megnézni Zabari Jani befutóját ( nagyon lazán és mosolyogva 2:45 !! ) és lassan jöttünk haza . Jó nap volt .

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:07:04 21.2 03:10 18.97 0 0 160 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

picikata képe

picikata 3770 napja

Egy pár hónapos hatásszünet után ez szép mutatvány volt! :)

Gratulálok neked!

(...és Köszönöm a biztatást! )

 

monique képe

monique 3782 napja

gratula!

Hiver képe

Hiver 3791 napja

:o)))

lacika76 képe

lacika76 3793 napja

Gratulálok!

pátyalso képe

pátyalso 3797 napja

Gratulálok !

Boszi72 képe

Boszi72 3797 napja

Elismerésem, gyönyörűen jössz vissza, profin csinálod igazán! Gratulálok Nedus!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 3799 napja

Gratulálok! 

Gida képe

Gida 3799 napja

Irigylésre méltó tempó! Zabarival futni...nem kispályás. Egs!

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3799 napja

Bravó, Nedus visszatért!:)

gergő képe

gergő 3799 napja

húúúú, tök jó kis felmérő volt ez! szépen lehet építkezni! hajrá nedus!

toncsofia képe

toncsofia 3799 napja

Ott a végén a lényeg!!!!

pg képe

pg 3799 napja

A tavalyi év után ez szuper. A sebesség is visszajön majd, csak így tovább, türelmesen. Gratulálok!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!