lacika76 futás

2014.05.11 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:54:37

Távolság

12.86 km Szint: 15 m

Tempó

04:15 p/km (14.13 km/h)

Pulzus

Átlag
164
Minimum
119
Maximum
168

Edzésleírás

X. Tárnoki tófutás 13km terepfutó verseny

Időpont: 2014.05.11. 11:00

Táv: 13km (óra: 12.86km)

Pálya: mivel nagyon esős időszak van, és végig földes/füves a pálya, nagy dagonya volt. Lehetett futható részt találni, de azért nagyon észnél kellett lenni, hogy ne legyen esés, sérülés.

Szintkülönbség: 12-15m (megbolondultak a GPS-ek 40-50m-t mértek, ami nem valós)

Helyezés: abszolút, és korosztályos 1.

Eredmény:  54:37 (4:15p/km)

Hőmérséklet: az időjárás miatt viszonylag magas páratartalom mellett futottunk. Szépen meg is izzasztott mindenkit a klíma. Nagy szerencsére a nagy zuhi az eredményhirdetés végéig nem jött, utána viszont esett szépen.

Frissítési pontok, szervezés: a pálya elején, majd a 3-4.km között. Nem nagyon kellett frissíteni, főleg ilyen rövid távon.

 

Mivel Tárnok itt van pont Érd mellett, gyakorlatilag papucsban, köntösben át tudtunk ugrani. :-)

Végre nem kellett órára kelni, ráértünk 7-7:30 körül felkelni. A szokásos készülődés, bemelegítési ceremóniák után pont időben, 11:00-kor elkezdődött a visszaszámlálás 5,4,3,2,1… startpisztoly…

Pályacsúcs futása volt a terv (52:01-nél jobb), mely stabil, esőmentes időszakban futható lett volna, azonban a sáros felület, magas páratartalom mindenkit 10-15mp/km-es tempóval lassabb haladásra „kényszerített”. A táv első felét nem akartam erősen megfutni (picivel 4’) feletti tempó volt a cél. Ez tökéletes tempóterv volt, azonban a pálya Berki úton túli része rejteget meglepetéseket. Az M7-es melletti szakasz nagyon nehezen futható, több helyen (rejtett) mocsaras volt, nagyon meg tudja fogni az embert, így engem is. Kicsit ki is billentett.

Az első frissítő pontnál elvett vizet majdnem letüdőztem, így csak gargalizálás lett, nem nyeltem le, nem is volt rá igazán szükség. Ezután viszonylag hamar befogtam a 3.-ként előttem futott srácot, akit először nem tudtam, melyik kategóriában fut. Mellé érve rövid köszönés, valamint megkérdeztem, hogy melyiken megy. A 6.5-es távon futott. Picit nyulaztam neki, majd elléptem. Ezután gyakorlatilag se előttem, se utánam nem volt senki, nem volt verseny. Mivel a pályacsúcs most a terep miatt nem volt reális, és nem kellett küzdeni a helyezésért, egy kényelmesebb tempóra beálltam, ezzel végig futottam. Saccra ez a tempó végig ment volna a maradék két körön is, azaz 4:16 körül meg lett volna az ÁT a 26-os távra.

Jó érzés volt futni a nagyok (Juhász Peti, Hodovánszki Csabi) után futni. Mindketten küzdöttek a maguk tempójáért. Peti a 4’-es ezrekért, Csabi a 4:10 körüliért. Becsületes munka volt, és igen erős teljesítmény ezen a pályán, ilyen távon. Ahogy láttam, Timi is szépen megfutotta a maga 26km-ét.

Külön gratulálok Szabados Karcsinak, aki 2.-nak ért be a 6.5km-es távon. Nagyon boldog volt, hogy végre terepen is tudott egy jó eredményt futni.

Anya, Moncsi is szépet futottak. Anya 2-3 percet javított a tavalyi idején a 6.5km-es távon, Moncsi pedig megfutotta élete első futóversenyét.

 

Konzekvenciák:

Most is érzésre futottam, a ma futható reális tempóra szépen beálltam. Sajnos nem volt igazi verseny, mert a 13-as mezőnyben nem volt hasonló futó, mint én. Aki előttem volt, és nem 26-os, azt hamar utolértem, utána csak „lekocogtam” a maradék 7-8km távot.

Bár nem lett meg az 52 percen belüli idő, a többiek átlag tempóját nézve ez a mai viszonyokat figyelembe véve egy igen jó eredménynek számít.

A frissítéssel nem volt gond, mondjuk nem is kellett nagyon semmi. Biztos, ami biztos, ezelőtt a táv előtt is kb. 10 perccel ittam egy gélt, de szerintem nem igazán kellett.

 

Garmin TE: 5.0 (a klíma, terepviszonyok miatt)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 13 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 3671 napja

Köszi szépen. :-)

LTimi képe

LTimi 3671 napja

Gratulálok Laci, szép futás volt!!!

lacika76 képe

lacika76 3674 napja

Szia RemAti!

Még nem futottam igazi formára idén fm-et, de az 1:24 megfutása a cél. Ismerkedek a 4' alatti tempóval, mert lassan ez lesz majd az utazó sebesség. Igyekszem hetetnte párszor minimalista stílusban futni. Ezek nagyban befolyásolják a teljesítményt. Idén, úgy érzem jó erős év lesz, sok jó futással. Igen, lehet még fokozni. Szerintem ez az egyik dolog, ami ösztökél minket. :-)

RemAti képe

RemAti 3674 napja

A mai terep tapasztalatom alapján, ha aszfaltos úton futsz nagyon gyors lehetsz. Lehet még ezt fokozni?  Gratulálok!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!