lacika76 futás

2014.09.02 Kedd, 19:49:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:24:38

Távolság

3.5 km Szint: 29 m

Tempó

07:02 p/km (8.53 km/h)

Pulzus

Átlag
116
Minimum
101
Maximum
128

Edzésleírás

Nagyon laza levezető.

Garmin TE: 1.6

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:24:38 3.5 07:02 8.53 29 101 128 116
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 3569 napja

Egy 4 órás ultrafutó verseny lett törölve. A Wizz Air előtt egy héttel merész lett volna. Ésszerű döntést kellett hoznom.

Igen, egy kicsi pihi is volt nyáron. A Balcsinál jók voltak a laza minimalisták. Lábra jó kis munka volt, szívre meg laza terhelés, a környezet meg pompás volt.

Most már lesznek komoly edzések, ilyen hétköznapi 15-20km-ek, hétvégén meg lassacskán - a versenyidőszak után - a 20-30+ -ok.

monique képe

monique 3570 napja

ja még annyi h

"Muhari Gábornál volt megfigyelhető, hogy futott egy világcsúcsot, majd pár hét után elmaradtak a futások, volt egy halovány újrakezdés, de azóta is üres"

na ez egyszerű, nem profi, nem keres ezzel pénzt és van más dolga is, pl munka, család

persze lehet h pici kiégés is

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3570 napja

Vannak kétségeim, de szurkolok!!!

monique képe

monique 3570 napja

lacika76: ja, ha tudatosan lemondtál a fejlődésről egy időre a lányok kedvéért (meg gondolom a talpad miatt), oké. akkor most ősszel beleveted magad? és még mindig rémhosszú tempókat akarsz tolni? bocsi szerintem ez fontos momentum :P

 


Feri: nem feltétlen fejlődik vissza az ember ha csak lazázik, illetve 3-6 hét normális edzés után úgyis visszaáll a korábbi forma. de egyébként versenyszezonon kívül 1-2 hónapot a profik is lazáznak vagy akár teljesen kihagynak.

 

lacika76 jól mondja h nem mindig a nulla futás a megoldás a sérülésre

lacika76 képe

lacika76 3572 napja

És még egy dolog! Tudni kell azt is, hogy mi váltja ki a problémát. Jelen esetben úgy tűnik, rossz cipő(k) választása volt az ok.

lacika76 képe

lacika76 3572 napja

Ez régen nem vált be. Óvatosan, de meg kell dolgoztatni az izomzatot, és elég gyors javulás lesz (tapasztalat).

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3573 napja

Ha sérült voltál nem jobb lett volna némi lábpihentetés, nulla futással?

Meglátjuk, én neked szurkolok!!!

lacika76 képe

lacika76 3574 napja

Mónika!

Most nem csak rólam szólt a dolog, a lányokat is edzettem, egy kis energiát szerettem volna ebbe fektetni. Most már eljutott Moncsi is arra a szintre, hogy egyedül tudjon edzeni. Már nem nagyon lesz 6' feletti futás. Hétvégére tervezünk egy ilyen edzést.

lacika76 képe

lacika76 3574 napja

Örülök  Feri, hogy ennyire aggódsz, de nincs semmi gond. A jobb talpam nagyon sokáig "vacakolt", ezért vettem visszább. Ha mentem volna előre ész nélkül, akkor sok kieshetett volna egy sérülés miatt. Most már egész jól rendbe jött. Ultraversenyre nem indulok most ezzel a lábbal, ezért töröltem a versenyt. Most nincs értelme. A forma szerintem egész jó, de még kell egy kis idő, míg teljesen visszarázódok. Amúgy a hétköznapi futások általában 5 perc körüliek szoktak lenni, ahogy ma is. Amúgy való igaz, rengeteg verseny volt idén az év első felében, lehet kicsit sok is volt. Jövőre nem fogok ennyit versenyezni. Lesz 1-2 keményen megfutott fm év elején és végén, közte pedig lazábbak.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3575 napja

Tervezett verseny volt, nagyon szurkoltam, és örültem mikor megláttam.

Laza futás után nem biztos, hogy kell 3 kilis levezetés, én legalábbis nem csinálnék. Én heti 4-5 futást írtam, ha 5 futással számolunk akkor van heti két szabadnap. Az nagyon fontos mert a kemény edzések nemcsak fizikailag nyírják az embert, hanem egy idő után besokal az ember, annak idején ezt pl. Muhari Gábornál volt megfigyelhető, hogy futott egy világcsúcsot, majd pár hét után elmaradtak a futások, volt egy halovány újrakezdés, de azóta is üres az edzésnaplója.

A kemény edzések után néha megkopik a motiváció, és ilyenkor lazázik az ember, ez nem baj egy bizonyos szintig, de 2-3 hét után már erőteljes visszafejlődést okozhat.

Lacika szenzációsan jó eredményeket ért el, viszonylag rövid idő alatt, én ezekért az eredményekért őt nagyon tisztelem, de most aggódva látom, hogy hiányoznak a kemény edzések, tehát mint mondtam aggódva, ez a kulcsszó!

monique képe

monique 3576 napja

melyik verseny tűnt el? tervezett verseny?

azok a 4:10-es tempófutások úgyis túl hosszúra voltak csinálva.

azt miből gondolod h az 5:06 tempó nem laza már neki? könnyűfutásnak írta be. bár a pulzus lehet tényleg magasabb

 

a tanácsodról a véleményem, ha már megkérdeztél :), az, hogy a heti mindössze 4 futás túl nagy visszalépés lenne azon a szinten, ahol lacika76 van. sőt szerintem a probléma inkább az, hogy túl sok nap van, ahol csak nagyonlazán fut. a nagyonlaza is kell, de nem úgy, h egész nap csak azt csinálja, 6-7p-es tempókat, de legalábbis 5:30-on kívüli tempókat.

 

persze ezt tágabb kontextusban kell nézni, tehát nem baj néha, ha ennyire lazázik az ember, ez néhány hétig kifejezetten kellhet is, ha előtte nagyon keményen edzett hónapokig. kíváncsi vagyok, őszre mit tervez lacika76, ha akkor belead többet, akkor lehet h ez így pont jó volt ;)

 

lacika76: miért így edzettél mostanában? eleve pihenésnek szántad?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3576 napja

Eltünt egy verseny amit tegnap este néztem nálad.

Eddig értettem a futásaid logikáját, mostanában viszont nem értem, ezt a mait sem.

Hol az a futó aki 4.10-4.20 környékén csinálta a tempófutásokat több km-en keresztül, hol az a futó aki 20-30 km-et futott rendszeresen, akinek egy 5.06-os tempó laza volt, és szinte pihentető.

Én megmondom nyiltan azt látom, hogy erőteljes kifáradást látok, főleg a fejben. De ez nem is csoda, ilyen kemény időszak, és ilyen fantasztikus eredmények után, elég gyakran előfordul.

Nem akarok tanácsot adni, de nem muszály mindennap futni, heti 4-5 edzésből is lehet fantasztikus eredményeket elérni, de akkor minőségi futások kellenek, a felszabadult időt lehet pihenéssel tölteni ami rádfér! 

Én nagyon-nagyon szeretném, hogy ismét fantasztikus eredmények legyenek ebben a naplóban!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!