yoyo futás

2015.04.18 Szombat, 07:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

08:40:00

Távolság

54 km

Tempó

09:38 p/km (6.23 km/h)

Edzésleírás

Mátrabérc Trail

Ezt a versenyt  az UTH felkészüléseként szintfelmérőnek gondoltam megfutni , mert  ha megduplázzuk a távot ,akkor majdnem kijön a 110 ,csak mondjuk jóval több szint lenne benne. De azért igy is jó felmérő ám . 

Ha 10 óra  közeli lenne  vagy azon kivüli akkor nincs is helyem a versenyen ,mert kicsúsznék a szintidőből.  Így mindenképp arra törekedtem,hogy egy biztonságos, de azért bőven szintidőn belüli legyen .

Reggel még 5 forintot nem adtam volna ,hogy feljutok Kékesre,mivel a wc ről nem tudtam felállni 4x egymás után,de nem izgulás miatt volt ,,mert már pénteken is műsoroztam  :)   Megettem gyorsan  egy egész banánt,az majd megfog kicsit,szerencsére nem is volt gond . 

Elraktam 5 db gélt,meg Galyára felküldtem 4et . A tartályba is izót kevertem be .

Mikor elrajtoltunk ,valami miatt hátra néztem ,és csak egy ember volt mögöttem :) viszont szerencsére ez engem nem zavar ,mermá ' megszoktam :D A  pontzárásos időket kiirtam ahogy szoktam ,ez kell nekem hogy lássam,mert akkor vagyok nyugodt :) Már közeledtünk Kékeshez ,mikor láttam,hogy idén hamarabb érhetek fel,mint eddig bármikor ,nem is okozott úgymond nagy nehézséget ,de ebbe az időjárásnak is szerepe volt,hogy ilyen hüvős időt fogtunk ki, Kékesen 4 fok volt ,és gyenge hódara is szitált . 3:15 re értem fel ,itt már 5 percel jobb voltam mint máskor . Gyorsan töltöttek nekem a tartályba izót,és mentem is lefele ,mert baromi hideg volt ,még egy kesztyűt is elbirtam volna . Utól értem Halmost ,majd csatlakozott hozzánk Csanya ,amin meg is lepődtem ,hogy kerül ő ide? főleg meg mögém... de kiderült félre keleltt álnia szariskodni :)  Sombokornál lefele aztán savazták egymást Lacikáék ,pörögtek a poénok ,a sikoltozó kislányok .Szerencsére a lefelén bátran tudok menni ,így már régen nem voltam utolsó . Lacika ellépet tőlünk ,Halmi jött mögöttem ,előttem megláttam kupszit épp felfele ,kisegitettem két sótabival,majd szinte egész végig együtt maradtunk ,de legalábbis látótávolságba.  Galyára úgy értem fel ,hogy 4:45 re ,máskor ez  5 óra . Gyorsan frissités,csak izót kértem megint ,meg egy darabka banánt,szerencsére a gyomrom birta ,eddigre megettem pont 5db gélt.

Elindultam mert nagyon hideg volt kupszi is jött utánam  ,együtt csapattunk lefele ,pár embert utól érve ...

Kiálltam pisilni, kupszi elfutott,de gondoltam majd ugyis utól érem ..de ennek ára volt , mert giganagyot estem a szerencsére szinte tök sima ösvényen ami Ágasvár előtt volt . A talajgyakorlatra bizonyára mindenki 10 pontot adott volna ,ami úgy nézett ki,hogy lendülettel futok egy lejtős részen,és kiálló csonkban belebotolva két kezemet egyenesen előre tartva ,repülő fázisban hasra vágódok. A pillanat amig röpültem előre ,épp hogy csak feltudtam emelni a fejemet,hogy az államat ne húzzam végig,így is megütöttem mindkét tenyerem nagy ujjamat,csipő csontomat,és mindkét térdemet .  A srác aki előttem futott visssza szaladt ,hogy eltört -e valamim ?  Mondtam nem ,és felsegitett. úgy néztem ki mint egy madárilyesztő  :) mindenhol falevelek lógtak rajtam .  1-2 perc kellett mig újra bejáródtam ,és kocogni kezdtem .ekkor már jött is Ágasvár . Elég hamar eljött a  teteje ,majd a túloldal meredek részen a brutál ereszkedés kezdődött, a térdeimnek ez most nagyon nem volt jó,,de főleg a csipőcsontom fájt inkább.

Hamar leértem majd újra mennem kellett a bokorba,kupszit a patakvölgybe értem utól . Együtt futottunk Keresztesre , szabályosan követve a hegyoldalba vezető   piros sávot ,ami kiment a patakvölgyből ,majd egy idő után vissza jön ugyan oda. De akkor már aszfalton futottunk MKeresztesre lefele , ide is hamarabb értem,már úgy be voltam sózva,hogy elfelejtettem inni ,elvettem 5db perec ropit,és megettem egy egész banánt amit cipeltem magammal . Elkezdtem számolni az emelkedőket, inkább az első kettő a meredek,utána már enyhébbek. kupszi futott előttem ,de látótávolságban volt .még azért a Muzslán nyomtam egy képet az órámról,hogy 7:45 kor itt vagyok . innen lefele aztán megint pisilnem kellett , elég sokat ittam,mert a zselékre is izót ittam :) megettem . 9 gélt az is 3 féle volt :)  Jó kis gyorom van amúgy :)

  Kupszit a lefelén utól étem , meg még néhány futót ,aztán a kiérve a szőlős kertekhez már nem gyorsitottam utána ,úgy értem be,hogy jééé már itt a cél ?tulajdon képpen nem volt semmiféle bajom ,persze azért elfárad az ember,de ilyen állapotba még nem értem be, tavaly úgy ültem a célba a 9:25 el (TTvolt) ,mint akit agyon vertek,még lehet sírtam is ,,de most semmi ilyen nem volt . Öröm bodottá ,hogy megnyugodva kicsit bőven szintidőn belül beérve  ,de mehetek az UTH ra  szariskodni :D idióta :D 

eddigi bércek

8:50,10:10, 9:26 (TT) , 8:40 :D

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
08:40:00 54 09:38 6.23 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

gergő képe

gergő 3332 napja

hejj, ez nagyon jó kis idő!! gratu yoyo!!! az idő és a hidegfront is szuper volt, de azért az nem viszi önmagában a lábakat, ahhoz te is kellesz!! gratula!

nedus képe

nedus 3332 napja

Szuper beszámoló-amolyan igazi Yoyókás-szuper eredmény !!  Nagy Hajrá az UTH-hoz !!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!