igyalis futás

2015.05.23 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:35:08

Távolság

21 km

Tempó

04:32 p/km (13.24 km/h)

Edzésleírás

Pécs-Orfű félmaraton

(többekszerint nemvolt meg 21km)

Reggel még zuhogott, így nagyon gondolkoztam a hosszú felsőn (volt aki abbannyomta végig), de végül a rövid-rövid mellett döntöttem éskézben vittemmagammal egy széldzsekit.

A rajtnál láttam néhányismerőst, de első rendezéshez képest nagyon sokan voltak.

Nem igazán tudtam kihez csapódjak,kinekmilyen tempója lesz, így a régi taktikamaradt,elmenni az elejével, aztán próbálni tartani magam.

Nem melegítettem túl magam, inkább csak jól lenyújtottam a lábam,de így is Tecáig folyamatosan előzgettem. Persze engem is lehagytak pl Kiss Sanyi.

Nagyon szép volt a párás üdezöld erdő, ahogy toltuk felfelé Remete rétig a leheletünk is látszott. 

Ki voltak rakva a km-ek, így örömmelnyugtáztam, hogy 5 perces ezrekkel szaggatunk felfelé az emelkedőn. Voltak kétségeim, hogy bírom-e Remete rétig, de az idei 1000km jó alap volt, 8 km-nél kerek 40 percet mutatott az órám.

Ezután jött a hosszú lejtő. Éva elment mellettem, gondoltam egy ideig húzatom magam vele, hátha sikerül másokat is befogni. Hát nem jött össze,nekik sem kapcsolták le a gravitációt úgyhogy 4 perces és kicsit 4-en belüli ezrekkel  tépett lefelé mindenki. Itt kezdtemel azon gondolkodni, hogy ebből még egész jó idő is lehet.

A Mecsek háza után, jött a hosszú sík-enyhén hullámos szakasz. Bánoson visszaelőztem Évát a két MMT-s srácot, Karcsi bácsi és Mucsi Zoli folyamatosan 2-300 m-re voltak,de nem tudtam befogni öket. Ja ekkora már verőfényes napsütés volt,100% páratartalommal, sokszor árnyék nélküliszakaszokkal. 

Éva 19 körül megint elment és végül 1 mp vel megvert. Tulajdonképpen ha nagyon akarom le is tudtam volna hajrázni, de mivel tudtam, hogy ő az első nő, nem akartam belerondítani a célfotójába (azzal a 2-3 másodperccel  nem lettem volna se kintebb, se bentebb).

A célban frissítettem, gratuláltam az ismerős pécsieknek, Sanyival, a két Zolival el is beszélgettünk,majd gyorsan bevágtam a gulyást és 12:30-kor elkezdtem visszakocogni Pécsre.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Adidas Glide 3M