zolle futás

2017.09.02 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:26:13

Távolság

21 km

Tempó

04:06 p/km (14.61 km/h)

Edzésleírás

Ausztria - Podersdorf féltáv.

 

Mosonmagyaróváron száltunk meg, így kb. 45' volt az út Podersdorfig. 

4:55-kor ébrszető és 5:20-kor már indultunk. 6 után egy picivel oda is értünk. 6:30-ig volt idő a depóben lévő kerékpár ellenőrzésére és a többi cucc behordására.

Azután jutott csak eszembe, hogy még semmit sem kajáltam. Gyorsan betoltam egy rántothúsos szendvicset, bekentem lábam-vállam melegítő krémmel, felvettem a neoprént és indultam a rajthoz.

Egyébként is visszaesett a hőmérséklet szombat reggelre, és vízben Q hideg volt. Nem melegítettem semmit. Idő sem volt és a versenyt is jólesőre gondoltam letolni - ha jól megy tolom, ha nem, akkor nem.

Elrajtoltunk. Azt gondoltam csak a part közelében lesz sekély a víz és nem lehet normálisan úszni, de nem. Ha akartam sem tudtam pár 100 méternél többet úszni, mert sétáltak mellettem. Azért törekedtem úszni, vagy legalább is imitálni, de elkeserítő volt, hogy a törekvésem jutalma annyi volt, hogy egy nő beszélgetve ott sétált mellettem. :-( Szóval, az úszás komolytalan volt. Amikor pedig megláttam Balázst, hogy már ott van a depóban, mikor Én kiértem - komolytalannak, viccesnek találtam. :-)

Majd jött a bringa 3 körben, és ugyan hátszél volt kifele, mégis gyorsan találtam, hogy mindenki nyomja 40-45km/h val. Felvettem a ritmust. Egyre jobban ráéreztem, megjött a kedvem. Kifele max áttételen toltam amíg lehetett (vagy 1-el alatta), és visszafele se nagyon esett sztem 30 alá. Nem lehetett ugyan bolyozni, de elkerülhetelen volt, hogy ne keveredj valaki elé, mögé. Persze ahogy fáradtam, a szembeszeles szakaszon már nem törekedtam arra, hogy egyedül legyek - kerestem a szélárnyékot. A két kulacsból csak 1 fogyott el. A só tablettát folyamatosan adagoltam, valamint elfogyott egy gél, egy BCAA és egy nápolyis szelet.

A futás 2 körben zajlott egy hangulatos futópályán - sok szurkoló volt. Kifele kellett egy technikai szünetet tartanom, ami az egész versenyre tekintve nem volt sok, majd futottam tovább. Itt is a sótablettás frissítés volt előnybe. A nap kissé kisütött - fogyott víz és izó is. 10km után ettem még 1 gélt is. Jól ment, megvolt az erő. 14-nél érezni a fáradságot, de tudtam valami erőt neríteni még a végére.

 

Az úszást leszámítva tetszett a verseny.

 

idő: 4:29:44

abszolút 47. hely

korosztályos 4. hely

úszás: 30:26

depó: 2:31 (- kompressziós zokni vétel)

bringa: 2:29:16

depó: 1:17

futás: 1:26:13

http://results.pentek-timing.at/results/2017/13071-02.pdf

- az úszásról inkább ne beszéljünk, de érdekes, hogy ez a számomra erős bringa, csak a 104. bringaidő :-( , de igazából nem látom, hogy mit tehetnék még bele. Viszont a futóidő a 20. :-)

 

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:00:00 21 05:43 10.50 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

kincsoo képe

kincsoo 2425 napja

jó tanács ilyen Sekély vízben,delfinezni kell! sokkal gyorsabb mint a gyaloglás

kincsoo képe

kincsoo 2425 napja

Gratulálok! Nagyon szép! Brutál jó vagy!

hadzsi képe

hadzsi 2448 napja

Akkor ez most egy nehezített duatlon volt? Vízbenfutás, bringa, futás? Összességében meg le a kalappal! Gratulálok!

janosib képe

janosib 2448 napja

Nagy idő Zoli, gratulálok!!!

Én az "úszást" nagyon komolyan vettem, még mindig sebes a talpam :-))))

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!