2017.10.01 Vasárnap, 09:03:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:56:38

Távolság

42.2 km

Tempó

05:36 p/km (10.70 km/h)

Edzésleírás

94. Kassa maraton.Első külföldi maratonom.Összességében a második.

 

Európa legrégebbi futóversenye.Az elsőt 1924-ben rendezték.A világon ettől régebbi csak a Boston maraton.

 

A neten találtunk rá erre a versenyre,és már márciusban beneveztünk Szakács István éa Tömöri Krisztián sporttársakkal.

 

Szombaton érkeztünk Szlovákia második legnagyobb városába,ahol az első célunk a versenyközpontba vezetett.Rajtcsomagfelvétel,fotózás,majd irány a kollégiumi szállás.

 

A szállás lefoglalása után kb 15 perces sétával mentünk a tésztapartira.Itt lehetett választani sajtszószos,és paradicsomos tésztát.Vacsi előtt megnéztük Kelet Európa legszebb gótikus templomát ,a St Elizabeth katedrálist,valamint a csodálatos sétálóutcás belvárost.A katedrálist belülről is érdemes volt megnézni.A menyasszony melett lenyűgöző látvány fogadott minket.

 

 

A levegő eléggé lehült,így már nem vártuk meg a maratoni fáklyagyújtást.Mentünk vissza a szállásra.Jól aludtam a verseny előtti éjszaka.

 

 

Másnap a versenyre fél óránként maratoni buszok indultak a kollégium elől a versenyközpontba.Az öltöző tele volt futókkal,jó volt a hangulat.A bemelegítést az 5 percre lévő Plázában végeztük ami közvetlenül a rajtnál volt.Az egyetlen negatívum,a 4 fokon kívül,hogy a versenyzőket egy kb 2 méter széles bejáraton engedték be a szektorokba.Elég nagy volt a tumultus.

 

A rajtpisztoly dörrenése után kb 3 perccel már el tudtunk indulni.Több időre számítottunk,de így volt jó.

 

 

Meglehetősen hideg volt,futás közben nagyon nehezen és sok idő elteltével melegedtek be az izmaim.Ez probléma volt.De tudtuk azt,hogy dél körül  már 17 fok lesz,és a szikrázó napsütés (ez javított a hőérzetünkön),ezért rövid nadrágban futottam.Sajnos ennek köszönhetően nem működtek jól a lábaim,nem éreztem a frisseséget,és  az erőt.

 

Tudatosan 5:30-as km-erekkel futottam.A cél 3 óra 50 perces idővel célba érni.Ez kb 23 km-erig(Krisztián ezidáig végig előttem futott,volt olyan km-ere amit 5 perces átlaggal futott.) nagyon szuperül működött.Aztán folyamatosan lassultam és éreztzem,hogy a célom nem fog teljesülni.Itt már csak az volt előttem,hogy az egyéni legjobbamat(3:58:41) sikerüljön megdönteni.Ez végül sikerült is.Az egyedüli célfotó kedvéért az utolsó 100 métert sikerült meghúznom,amit követett az eufórikus célbaérkezés.

 

Köszönet érte Családomnak,Istvánnak és Krisztiánnak.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:56:38 42.2 05:36 10.70 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!