szasza futás

2010.01.30 Szombat, 07:19:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

05:27:00

Távolság

40.5 km Szint: 1600 m

Tempó

08:04 p/km (7.43 km/h)

Pulzus

Átlag
148
Minimum
0
Maximum
160

Edzésleírás

gaz sokszor nem voltam a Téli Mátrán, de valahogy mindig is ilyennek képzeltem el. 

Az előzetes tervem az volt, hogy megpróbálok pulzuskontrollal futni, aztán pár méter után beláttam ilyen viszonyok között ezt nem tudom tartani. JB-vel indultam, aztán egy rendőr rögtön megállított, ő átszaladt az úton, persze amúgy sem tudtam volna vele menni, így egyedül maradtam. A talajviszonyok sejtették velem, hogy itt most nagy PB-k nem fognak születni ez egy "MUNKÁS" túra. 
Az volt a tervem, hogy lehetőség szerint mindent megjoggolok. Mivel jól beöltöztem, egyáltalán nem fáztam, csak idő kérdése volt a célbaérkezés. Sajnos 4-5 napja a jobb combfeszítőm felső részét meghúztam, de abban bíztam hogy kis mozgással megjavul. Nagy ötlet :-) Nem így lett... Amúgy tök jó volt. Jó estem párat, volt olyan 10 méter, hogy 3x is, a végén már magamon röhögtem. Aztán a vizes cérnakesztűben fázott a kezem, az ujjaimat kihúztamökölbe szorítottam, erre a kesztyűujjak megfagytak, utána már visszadugnisem tudtam. Néha játszottam, hogy a kesztyű ujjait kopogtattam egymáshoz.... néztem az órát, hogy ez most egy 8 perces kili, ez egy 8:10-es :-) A kékes alatt elfogyasztottam egy műzlit meg ittam egy kis teát. Ekkor találtam magam mögött Olit. A válasz: Néha hátranéztem, hogy mikor előz meg, illedelmesen félreállok, de a pecsétpontra együtt értünk fel. Persze utána elment én meg a szembeszélbe hunyorogva csak egy piros sávot láttam, így én balra el. A lépcsők alján már nem nagyon láttam friss nyomot, úgyhogy vissza. Lefele végig kocogtam, kíméltem a combom, bár akkor már mindegy volt. 5:27 lett 148-as átlagpulzussal. Igen elégedett vagyok, jó volt a ritmus és a kicsi lépéshossz. Kellenek az ilyenek mókák is. 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:27:00 40.5 08:04 7.43 1600 0 160 148
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

nedus képe

nedus 5245 napja

Gratulálok !! Nem is értem , hogy hogyan tudtok ilyen jól szaladni ebben a nagy hóban?!

 

mjoci képe

mjoci 5245 napja

Gratulálok.

yoyo képe

yoyo 5245 napja

Szaszácska nagyot mentél ebben az időben ...Szerintem ;)

Fázni én sem fáztam ,elbírtam a sok rongyot magamon... Janikával még Jégereztünk is ,és az felolvasztott kicsikét :P

makaiviki képe

makaiviki 5245 napja

A kesztyűbe fagyott kezem én is ökölbe melengettem, s a jeges ujjas a cicanacimba gyűrve teljesítette a táv  második felét. Az utolsó 7-en jól bevált, hogy a legérzéketlenebb ujjam mindig megszopogattam kicsit. Tudom gáz, és az ÁNTSZ sem javallja, de hozzá segített a túléléshez. :) Egészségedre, jó pihenést!

Hófutó képe

Hófutó 5246 napja

A kesztyűvel ugyanezt a mókát űztem... :) De jó volt végül. Legközelebb vinni kell tartalék kesztyűt. Csak azzal volt gond....

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!