janosib futás

Futás2024.04.07 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:48:24

Távolság

21.1 km

Tempó

05:08 p/km (11.68 km/h)

Edzésleírás

XXIII Madrid Félmaraton

2020 márciusa óta tartoztam a világnak ezzel a félmaratonnal, amikor a Covid miatt elmaradt. A szokásos 1:50-es időt terveztem, amihez a időjárási előrejelzés optimálisnak tűnt, mert az előző napi 26 fok helyett csak 20-at mondtak és délelőtti záporokat magas páratartalommal. Sajnos előző nap feltörte a cipő a lábamat és a régi vádli fájásomat is éreztem, de hamar rá kellett jönnöm, hogy lesz nagyobb problémám is ennél :-O Az eső teljesen elmaradt, de a pára nem, így hamar elkezdtem izzadni, ráadásul az első 6km egyenes nagy része felfelé ment, így nagyon nem esett jól. Szerencsére aztán a visszafordító után jött a lefelé is, de volt még benne sok pukli (alul és felüljáró). A szerencse az volt, hogy az épületek miatt szinte végig árnyék volt és az árnyékmentes részeken is szerencsére csak szórt nap volt. Próbáltam egyenletes tempót futni, de a frissítő állomások is kicsit arrébb voltak, mint az itiner szerint, ami kicsit bosszantott. 11-nél benyomtam a gélt és jót is tett, de mégis jött egy nagy rossz érzés, amikor a 20. km-néla a napon volt egy kis felfelé a san Bernardon a Gran via előtt. Na az elég gyenge km lett, de akkor már nem fenyegette semmi az 1:50-et :-)

Amúgy hihetetlen ennyi emberrl futni, mindig sokan voltak a környékemen, talán a Barcelona-i félmaraton volt ehhez fogható, aki elsőbálozó, annak mindenképpen ilyen félmaratont ajánlok. Most a külföldi turné után Vivicitta következik ;-)

Egyébként a nettó idő szerint abszolútban a 5653. helyen végeztem, a férfiak között az 5122. lettem (541 nő megelőzött), kategóriámban (M45), pedig a 900. lettem. A 17 magyar közül az előkelő 4. helyet hódítottam el.

GPS szerint:21,59km (néhány alagút miatt lehet, hogy pontatlan a mérés)

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!