fenris futás

Hanák 34-332024.04.13 Szombat, 08:54:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

07:26:00

Távolság

36 km Szint: 1400 m

Tempó

12:23 p/km (4.84 km/h)

Edzésleírás

34. Hanák Kolos 33*
Tudom, hogy 10 napja volt, de nem akartam negatív posztot írni, az anno első és mai napig szívemnek legkedvesebb túrámról. Most már több jót látok benne.
A tavalyelőtti feladás és a tavalyi térdműtét utáni teljesítés uán egy laza 7 órás teljesítést terveztem. A felkészülés sérülésmentes volt.
Nem is toltam túl a futásokat, nem egyéni rekord volt a cél, hanem a fokozatos felépülés.
Könnyed laza futással indultunk, Tesómmal.
A 3. kilcsnél a jobb bokám megbicsaklott. Volt már ilyen. Megyek tovább, majd kimozogja.
Tesóm lemaradt Galyán enni egy kicsit. Mondtam neki: Én megyek , mert ha megállok, rosszabb lesz.
Vörös-kő elött utolért. Aztán a célig nem is láttam. 5:30-at tolt. Ügyes.
Ágasvárig egész tűrhető volt a fájdalom. De onnan jöttek a lejtők. Na az nem tetszett neki.
Keresztesre érve már csak 14 kilcsi volt hátra és volt rá 4,5 órám. Ha kell féllábon is megcsinálom!
Feladásra a 2022-es után nem is gondoltam, pedig két helyen is ki tudtam volna szállni. Galyán és Keresztesen ott volt a kocsink. De még fájdalomcsillapítót se vettem be, nem gondoltam, hogy nagyobb a baj, mint szokott.
Találtam egy jó kis "mankót" , aki a lejtőkön a segítségemre sietett. Sok túratárs kérdezte, kell-e segítség. Nagyon jól esett. Mégis csak van egy olyan közösség, amiből még nem veszett ki az összetartás, az emberség.
Végig. erősnek éreztem magam. Nem zavart a fájdalom. Ami igazából nem is volt nagy. 10-es skálán 3-as. A problémát a mozgástartomány csökkenése jelentette. Beérkezés után egy gyors vizit. Megnéztem a bokám, türhető. Nincs bedagadva. Mehetünk haza.
Otthon a fürdés után már láttam, hogy nagyobb a baj. Csúnyán fel volt dagadva. Irány a Tráll. A doki megvizsgált, azt mondja nekem 4-6 hét. Bokatörés, szaallagszakadás 🙁 Egy hét fekvőgipsz, aztán meglátjuk. Jól megvigasztalt.
Azóta eltelt 11 nap. Levették a fekvőgipszet. Bokarögzítőt írtak fel, de nem kell használni egész nap. Írtak ki gyógytornát, de már sokkal jobb. Fájdalom csak extrém bokaállásoknál, vagy ha megnyomom. Görgőztem kislabával, hengereztem, egy kis torna, egy kis gyógyító kód. 10. nap gyógytornász. Azt mondta, ha minden bokatörés így gyógyulna rájuk nem lenne szükség 🙂 Minden feladat fájdalommentesen. Még nem 100%, de kb. 80.
Még két hét pihi, aztán meglátjuk. Fog ez menni jövőre is!

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!