yoyo futás

2010.10.09 Szombat, 08:07:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

09:12:00

Távolság

61.5 km Szint: 2125 m

Tempó

08:59 p/km (6.68 km/h)

Edzésleírás

Nomád 60 TF  a Bükkben  Bükki farkassal :)

Annyira ritka volt az idén ,az ilyen csodálatos napsütéses idő ,mégsem tudtam teljesen kiélvezni a Bükk szépségét. Farkassal indultam Cserépfaluból . kb 5 kilinél egy számomra eddig ismeretlen fájdalom jött elő a lábszáramban . Szinte végig erre kellett koncentrálnom .  Farkas azt mondta letúrázzuk,viszont gyalog még jobban fájt,a 8:30as időterv elbukott,végül már a 8 órán belüli is amiben még reménykedtem . A végén már csak az érdekelt,hogy szintidőn belül beérjek ami meg is lett.

A bal combom néha már  majdnem begörcsölt mert az összes terhelést az kapta . A felfelé "jól "ment ,de lefelé minden időt elvesztettem ,a köveken alig birtam átemelni a lábamat . A Bükk gyönyőrű!  Tar-kő meseszép,Imó kö a vezeséssel még szebb,és a Bujdosó- kő is egészen fantasztikus képződmény . Nyomó-hegy fini volt a végén ... bárcsak ne kellett volna lejönni .A célbaérés pedig kicsit kárpótolt,ahogy a lányok sorfalat állva tapsoltak minket. 

A fájdalom ellenére végig mentem ,biztos,hogy hiba volt tudom ,de a Börzsöny É után még egy feladást nem birtam volna ki. viszont nem értem,hogy mitől ? könyörgöm már alig edzek ,az összes aszfaltos edzést kihagytam idén,és még csak most léptem át ezen a futáson a 2000.kilit . Egy hosszútávfutónak ez nem sok  :/ most jégzselével a lábamon írom ezt,és 11 től Kati doktornő is rendel .

 

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
09:12:00 61.5 08:59 6.68 2125 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

38 hozzászólás

yoyo képe

yoyo 4976 napja

Hmm berzsóka ezek az in féle gyulladások naon makacsak nyirmi :( Tudom mert az achilles nekem is sokára jött helyre.

Most "szerencsére" csak egy csonthártya gyulladást kaptam . Eltudom képzelni milyen érzés,gyógyulj meg mielőbb,próbálj kicsit agykontrolozni mindíg mondogasd,hogy megyógyul a csonthártyám ;) állitólag műkodik .

 

 

berzso képe

berzso 4976 napja

Jééé, ez meg hogy sikerült ilyen apró betűvel? :O Na mindegy, úgyis mindig az apróbetűs részben van a lényeg. :D

berzso képe

berzso 4976 napja

Igen, Cillagom, rokkant vagyok én is. Egy makacs, mocsok kis ínhüvelygyulladással küzdök a lábfejemben, most már 2 és fél hónapja... Azt csinálja, hogy ha futok, akkor másnap olyan élesen fáj, hogy menni se tudok rendesen. Eleinte pihentettem 2-3 heteket és egy-egy próbafutással kiderült, hogy még mindig nem jó. Aztán elmentem dokihoz, féltem, nehogy fáradásos repedés, vagy törés legyen belőle valami vacak kis lábközépcsontban. Ezeket kizártuk, ínhüvelygyulladást mondott és fizikoterápiára járok azóta. Sokat javult, de nem tökéletes, nem merek még futni, nem akarok még egyszer visszaesni.

A kólafutás volt amit kérdeztél, Zsotyekkel szurkoltunk az Andrássy-n a fordítónál. Ketten két egészséges lábbal. Csak kár, hogy összesen és nem fejenként. :)

Remélem jól sikerül a mai pilisvörösvári kalandod!

yoyo képe

yoyo 4977 napja

Édes bolyhikám holnap átfutok ebolához Pvörösvárra szoróanyagért,aztán   majd jól kiderül,hogy kipihentem -e ezt a sérülést.

Az igazság az,hogy a  35  nekem is eszembe jutott..sőtt a 20ast is néztem . Monnyuk ha elmennék a 35 re veled akkor is sietni akajok,mer' szeretnék szurkolni a barátaimnak mire a fődemre érnek,,sőtt azt terveztem,hogy futok velük majd otthonról legalább a Fekete fejig ;)

Meglátjuk holnap  ;) nem igérek semmit,mer' az lenne a jó ha minden jó lenne ííííííííííííííííí és akkor a  P85 re megyek,mert hogy be is vagyok nevezve ,és ez lenne az őszi célversenyem . Persze tét nélkül , törölt időtervel .

pusyl yoyokád

nyaff képe

nyaff 4977 napja

Cillagom és a pirosz 35-re megyek idén isz. Egyedül terveztem, mert lasszúcigavadok. Ha gondolod.... De szemmi rohangálász, öreges dzsogging.... Bár, ahogy iszmerlek, Te még így isz gyorsabb vagy :-)

yoyo képe

yoyo 4979 napja

Köszi fiúk aranyosak vagytok,hogy még hetek multán is érdeklődtök.

Az van,hogy a gyulladás lement,viszont az ínhüvelyem a lábszáron ,ha fel /le feszegetem a lábamat akkor fáj . Tegnap sétáltunk a hugommal a Julianna.majorig. a séta jó volt .

kedden futok majd ,,,ez fog dönteni .

köszi még 1x :)

gergő képe

gergő 4979 napja

gondolom, hogy Szomor-kodtál ma ;) emlékszem, hogy tavaly futottad a hosszút.. drukkolok, hogy jövő héten tudj már egy kicsit mozogni! nem erőltesd a pirosat, ha nem megy, a lényeg, hogy tünetmentes legyél!

nedus képe

nedus 4979 napja

Szia Yoyoka ! Hogy állsz a gyógyulással ? Remélem , már jobbak a futó.lábaid ! Sok-sok erőt és kitartást kívánok Neked , hogy mielőbb futkorászhass a fődeden !!!

Kopi Zoli képe

Kopi Zoli 4982 napja

Csak  most látom mi történt.
Jóbulást, Piros lesz jövőre is, ne erőltesd túl egyből, inkább gyógyulj meg rendesen, aztán találkozunk a Tanuhegyeken.

yoyo képe

yoyo 4983 napja

Ahoz képest,hogy a sérülés másnapján ,kevés volt az idő ,hogy  át érjek a ződ lámpán ,,, Ma már szinte átszaladok :)

  én is azt mondom,hogy na neeeeeeee. jövőhéten megpróbálok futni ,aztán  meglátom a pirosat naon reménytelennek látszik :( ,,

köszi ari vagy :)

Iljusin képe

Iljusin 4983 napja

nannnnnneeeeeeeeeeeee, mi van veled? Már jobb?

yoyo képe

yoyo 4984 napja

Nekünk is van két kutyánk cillagom,  ne fáradj a postával :)))

 

dildi képe

dildi 4984 napja

Óóóóóóóóóóó hát miért nem szólsz??? Kutyaszar az van nekünk, holnap összeszedem a Speedy után és elsőbbségivel feladom, akkor gyorsan megkapod és még eléggé kenhető állaga is lesz:)))))))) Legalább mi rokkantak tarcsunk össze:))))))) millió puszim

yoyo képe

yoyo 4985 napja

Köszi arik vagytok,hogy érdeklődtök. Sokat javult a helyzet ,de nem tökéletes  . Komolyan mondom , már csak kutyaszart nem kentem még fel  :))

Méz ,nadálytő gyökér,különféle krémek,jód ,kamilla tea,orvosizsálya levél és most a káposzta ,ez most nagyon jónak tünik . Remélem az ín rendbe jön ,mert nem csak a csonthártyámat vágtam ám haza.  Sajnos az ín is nyikorog kicsit ,de úgy érzem,hogy napról napra jobb .

Még két hétem van ,aztán majd meglátom mi lesz . Az nem izgat,hogy kimaradnak edzések,,,tudom,ha egészséges a lábam képes leszek megcsinálni a pirosat. Ha más ne hát otthon 65 nél majd kiszálok ..

Sipikém ha szabad tudok lenni decemberben ,megnézném majd a vulkánt én is .

jjaa és köszi a tippet,sztapacskát főztem ma :)),utána kakaós/ diós csigát sütöttem,de verekedni lehet vele  :))

 

 

Sipi képe

Sipi 4986 napja

Én is ezt kérdem, hogy vagy Yoyoka, gyógyulgatsz??

Különben a Vulkán-túra (42 km) Neked (gyógyultan) bébitáv.....:))))  Mindenképpen ajánlom, gyönyörű részeit érinti a Magas Börzsönynek!

solkima képe

solkima 4987 napja

Okt. 15.

Mi a helyzet egy héttel később?

mjoci képe

mjoci 4987 napja

Jobbulást Cillagom, mindjárt itt a Piros.

kopi60 képe

kopi60 4988 napja

Basszus ezt a versenyt nem is néztem idáig...Nagyon makacs a dolog...rengeteg terhelés...Látod én tavaly júliusban estem egy nagyot és még száz %-ban mindig nem merem terhelni a jobb térdem..és mennyit kihagytam...most az utobbi két hónapban kaptam el a  fonalat.

Türelem séta...türelem most az a lényeg gyógyulj meg,és majd jövőre szépen fokozatosan...

monique képe

monique 4988 napja

jobbulást!!

gergő képe

gergő 4989 napja

szia! gondolom, hogy sajnáltad a bejárást, én mondtam juditkának, hogy azért kérdezzük meg... lett volna visszafele is fuvar, le volt szervezve.. persze te bármikor mehetsz arra, jó helyen laksz :) jobbulást

pátyalso képe

pátyalso 4989 napja

Méghogy szintidőn belül...Ez eszméletlen sebesség ilyen sérülten!Gratulálok és mielőbbi jobbulást!

atom képe

atom 4989 napja

yoyoka, gyógyítgassad türelemmel, ez a legfontosabb! Sok szép túrád lesz még hamarosan, de ahhoz teljesen rendbe kell jönnöd!

A Nomádhoz meg gratulálok, mindezek ellenére biztosan nagy élmény volt, főleg hogy Farkassal mehettél végig!

cica66 képe

cica66 4990 napja

Gratula a túrához,de gyógyulj meg Cillagom!!!Erős vagy Te és tudom,hogy hamar rendbejössz..:)

Edyth képe

Edyth 4990 napja

Drága életem ,jobbulást.

Légyszí,nem futkosni ,ha már kicsikét jobban érzed magad, pihentesd,tudom nehéz,de megtérül!

gergő képe

gergő 4990 napja

yoyoka! jobbulást!! nem nagyon tudtunk beszélni a rajtnál, nagy volt a sietség, de ez tényleg az egyik legjobb túra. a zsíros kenyereket a csalamádéval itt csinálják a legjobban :)

gyors regenerálódást és köszönöm a jókívánságot! üdv: g

dildi képe

dildi 4990 napja

Aszta Cillagom, most látom csak, hogy mit műveltél!!!??? Hát ezt kell csinyánije?? Nem vót' elég, hogy Sárvárt ki kellett hagyni? Jaj Te szegény, mielőbbi gyógyulást Neked és persze gratula a túrához:))

Sipi képe

Sipi 4990 napja

Én is nagyon bízom benne , hogy nem komoly !

 Mindenesetre nagy gratula,a sérülés ellenére piszok jó tempóban végigmentél Yoyo! 

Bozót képe

Bozót 4991 napja

Húvazze, mit művelsz má megin?! Gyógyulj, itt a téli szezon a nyakunkon!

Irigykedem ám durván - nem a sérülés miatt persze - ez a túra nagyon hiányzik a virtuális dicsőségfalamról! :)

Kicsi képe

Kicsi 4991 napja

Úúúú, bakker!!! Azért szépen lenyomtad, persze nem biztos, hogy jó ötlet volt!!! :) Minden elismerésem!

Gratulálok, és mielőbbi gyógyulást!!!

yoyo képe

yoyo 4991 napja

Megjöttem Kati doktornőtől :)

Azt mondta ez lehet egy ütéstől is ,akár régebbitől is .tulajdon képpen egész nyáron ütöttem vertem a lábamat,főleg a mocsárba kapott rendesen ,de hát azóta monnyuk már volt ez az :/  A lábfejem tud mozogni ,csak a sípcsont rész ami jegelésre szorul ,nincs nyikorgás sem a bokánál ,saroknál ezt is megnézte . Rendi volt ,de aszonta most inkább ne fussak.

Írt fel antibiotikumot Krimicint ,meg amit László Szilvi ajánlott a célban   xsefot . Kiásattam a nadálytövet is a kertbe,mert,már nekem a kertben is terem ám  :)) Zöldségféle ugyan nincs,de nadálytő van :P ...és most az van rajta lereszelve  ,+ a jégzselél . Egész jól tudok menni :O

 

Mung!

Nem volt az gáz felfelé , pedig már majdnem 60 nál jártunk , simán felnyomtuk izomból :) Farkas még faágakat is cipelt ,mert az volt lent egy papírra írva,hogy vigyünk tüzelőt  :)  A lefelék fájtak nagyon . Köszi a cillagot !

eeszteer képe

eeszteer 4991 napja

Yoyokám, mielőbbi gyógyulást kívánok Neked! Muszáj ezeket türelemmel kivárni és kipihenni, sajnos tapasztalatból mondom, hogy kell neki az idő. Még, ha nagyon-nagyon nehéz is:(

MungDaal képe

MungDaal 4991 napja

Gyerekek! Csillagot még senki sem nyomott neki???
cccc ...

MungDaal képe

MungDaal 4991 napja

Nemááár! :(
Ezt őszintén sajnálom!
Pedig Ódor vári emelkedőről még nagyon agilisan jöttél lefelé! :)
Mielőbbi jobbulást neked!

Minden elismerésem, hogy ilyen lábbal végigtoltad!
Szép volt Yoyo!

Nyomó-hegy fini volt a végén ...
Hogy az úristenbe mentél fel rajta ilyen lábbal?

Számolj be, hogy alakul!

tvjudit képe

tvjudit 4991 napja

Júj, ez nem jó hír. :-( Jobbulást melőbb. Nálam egyelőre nem tűnik olyan vészesnek a helyzet, de pár napon belül kiderül...

Gida képe

Gida 4991 napja

Ajánlom a Lenkeis Kal-mag port! Én azt iszom minden lefekvés elött.  Ha azok után is görcsölsz akkó gáz van.

Sajnos csonthártyára csak a jegelést merem ajánlani, de ne vidd túlzásba!

Gyógyúlj meg!

nedus képe

nedus 4992 napja

Sajnálom Yoyóka a sérülésed ! Remélem , hamar rendbe jössz és találkozhatunk megint egy-egy futáson !

yoyo képe

yoyo 4992 napja

Igen beszéltük is farkassal mikor Tar-kőről jöttünk lefelé,hogy a LEFAGYSZ itt felfelé fog jönni :)

Hááát  csonthártya,és elég csúnya piros is a lábamszára :( Köszi Miki

solkima képe

solkima 4992 napja

Yoyoka, nagyon bízom, hogy semmi komoly. Kívánom, gyere rendbe minél hamarabb. Közeledik a LeFaGySz a Bükkben...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!