yoyo futás

2012.01.17 Kedd, 13:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:14:00

Távolság

13 km

Tempó

10:18 p/km (5.82 km/h)

Edzésleírás

Kaptam ma egy szabadnapot,végre mehettem a fődemre . Ma  a  bánya peremnél volt kedvem felmenni az erdőbe,mert itt még vannak fenyők is..Rég jártam erre,majd néhány jelöletlen utat keresztezve felértem a Nagy -kopaszra. A hegyen  esett a hó, erősen fújt a szél ,és köd volt ..belepve   zúzmarás hóval  a fák ágait .A kilátóba nem volt értelme felmenni a köd miatt,de azér felmentem ,tettem egy gyógy kört,majd húztam lefelé . A kilátó gerendáit mind mind belepte a zúzmarás fagyos hó. Lefelé szaladtam a Tarnai szerpentinen ,a puha ropogós hóban ,innen már ellehetett látni messzebbre is,nem volt köd,szép havas volt a táj..Aztán , megláttam egy ösvényt kiváncsiságból oda mentem,ami  egy kereszthez vezetett, de ketté volt fűrészelve a kereszt  ,pedig vasból volt,,ugyan kik kirándulhatnak vasfűrésszel ?  Tovább futottam lefelé a szerpentinen,majd egy nyiladékon felvágtam egy szép tisztás hegygerincre .innen meg futkostam össze vissza a kitaposott vadcsapásokon .Végül felmentem 3 hegycsoportra közel voltak nagyon egymáshoz, inkább ilyen dimbes dombosnak mondanám 407méteren :). Itt találtam egy csúcskövet , Kopasz-hegy  407m  . Bár remek volt a kilátás,de csak azért mert az összes fenyőt kivágták ,alig tudtam közlekedni a hátrahagyott összevisszaságban . Azt sem tudtam merre menjek ,másztam át a fákon,és egyre közelebb kerültem a bánya peremhez,ahol már szögesdrótkerítés volt kifeszítve ,és bányterület belépni tilos táblák..Csak le pillantottam a mélységbe ,amit mióta futok úgy 13 éve ,azóta bányásznak  ,hatalmas daráló gép aprította ,és rázta a sódert,a két markoló elveszett a gödörben akkora már a mélység  ,valami folyton sípolt ,,viszont a bánya inkább mélyül,,és remélem ,hogy a felette lévő fenyők nem azért lettek kivágva,hogy terjeszkedjenek . Végül elhagytam a bányát ,és vissza futottam a Nagy-kopaszra ,vagyis inkább felsétáltam ..Lefelé már nyomattam jobban ,és ugyan úgy a bányaperemnél jöttem le , ahol csend volt ,, megálltam és láttam magunkat gyerekeket szánkózni a meredek partoldalon,itt évtizedek óta nincs kitermelés hál istennek,,már a fenyők is birtokba vették ami az övék volt régen .. .Hazafelé meg találkoztam Karcsi bácsival ,épp a szipirtyóból jött kifelé :)) kérdezte,hogy merre jártam,,én meg elmondtam ,had legyen jó neki is ..

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:14:00 13 10:18 5.82 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

yoyo képe

yoyo 4526 napja

Kocsma gankikám kocma :)))

kösy mindenkinek :)

ganki képe

ganki 4526 napja

Jó, jó, de mi az a szipirtyó??

Levicopter képe

Levicopter 4527 napja

Jól kihasználtad a szabadnapod !! Egészségedre !!

gergő képe

gergő 4528 napja

Karcsi bácsit fel kell vinni a hegyre legközelebb!

Bozót képe

Bozót 4528 napja

Íííííí, de jó lehetett ez! Egs!     Szegény Karcsi bácsi :P

nedus képe

nedus 4528 napja

Hát nem viszik túlzásba a pihentetésedet , az biztos !!!

De legalább ott az erdő , és kicsit kiszelőzteted a várost magadból !!!

yoyo képe

yoyo 4528 napja

a 4 szombatér jár 2 nap ! majd én mondok le tavasszal remélem :)) ha meg nem ...akko ,nyomatom tovább az armageddont :))

kkoos képe

kkoos 4528 napja

Gratula Yoyoka! Mi az hogy egy hónapban 2 szabadnap ? Mondjanak le :(

yoyo képe

yoyo 4528 napja

Karcsibá  ííííí :)))

talán kapok a jövőhéten is egy napot ,,mer tudod 1 hónapba kettő, azaz 2 ! vagyis két szabadnap is  jár ! ezt próbálom beosztani :))

pátyalso képe

pátyalso 4528 napja

Karcsi bá elsímította magában a maligánfokokat erre Te összeszavarod,holmi kopaszcsúccsal,bányaszánkóval....Most kezdheti előrőőőő ,nyirmíííí:)))))

Kár hogy pihinapom volt ma.Egs!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!