nedus futás

2012.02.19 Vasárnap, 09:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:45:48

Távolság

25 km Szint: 44 m

Tempó

04:14 p/km (14.18 km/h)

Pulzus

Átlag
144
Minimum
0
Maximum
154

Edzésleírás

  Egy kicsit eltúloztam ezt a hetet . Kezdtem azzal , hogy kedden egy laza fartlek helyett 15 km tempót , pulzus-tesztet futottam . Bár könnyen ment , de utólag... A csütörtöki ezrek is túl erősre sikeredtek , most úgy látom 3:45-ös átlag szerencsésebb lett volna. Ezt a fáradságot cipeltem már tegnap is a 12 km iram futáson , ez már nehezebben ment . Már "vártam" , hogy mikor ér utol a kalapácsos ! 

  Mivel láttam , hogy a heti km mennyiségem is több lesz a tervezettnél , ezért ( hibásan ) úgy döntöttem , hogy csak kifutok a szigetre és aztán majd bemelegszem közben ! Ahogy azt Móricka gondollja ! Az lett a vége , hogy az első 5 km-ert végig kinlódtam . Pont amikor a felüljáró alatt visszafordúltam , szinte varázsütésre kilazultak a lábaim ! Innen futottam kb.15 km jól esőt . Arra figyeltem csak , hogy a 145 körüli pulzust tartsam . Aztán 19.5 km megzuhantam ! Annyira fáradtnak éreztem magam , hogy ha nem jöttek volna szembe a Csomor Eráék , biztos megállok 20-nál ! Mivel ez azért hülyén nézett volna ki , gondoltam , a félmaratoni távot azért lefutom . Itt viszont , egészen a Margit-hídig újra jobb lett . Fejben összeszedtem magam és újra felvettem a tempót /pulzust . Az utolsó 2 km viszont már megint szenvedős volt , nagyon vártam már a végét !

  Tanulság ? Pedig elhatároztam a felkészülés elején , hogy nem hagyom , hogy elkapjon a gépszíjj , és tudatos maradok ! Pont így lehet lesérülni , vagy megbetegedni !! 

  Az utolsó 5 km-re viszont büszke vagyok ! Nem a tempó miatt , hanem , hogy volt erőm kimenni és megcsinálni ! 

  Most 2 nap laza következik .

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:45:48 25 04:14 14.18 44 0 154 144
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

-Mariann- képe

-Mariann- 4481 napja

Én az elmúlt két napban fordultam vissza és nem csináltam végig az edzést (és vagy a feladatot benne). Fejben nem voltam ennyire erős, vagyis inkább úgy döntöttem, hogy nem eröltetem, "megadom magam", inkább hazamegyek és alszok (Sikerült is 9.5 órát) Nekem ilyenkor ez szokott használni, remélem most is így lesz.

Hajrá továbbra is Nedus és légy tudatos, ahogy elhatároztad! ;-)
De gratulálok a hetedhez, nagyon kemény!

Boszi72 képe

Boszi72 4486 napja

Gratulálok! Bizony, nem elég ha testben erős az ember, de a központban is rendnek kell lennie! A kettő együtt viszont nagy eredményekkel kecsegtet!:-) Jó pihenést és utána jó futásokat!

mtraining képe

mtraining 4486 napja

Kemény voltál fejben, mint az orosz tél, ez fontos a maratonon is! Egészségedre! :)

pg képe

pg 4486 napja

Kemény voltál, hogy végigcsináltad! Egs!

gergő képe

gergő 4486 napja

nagy gratula a kitartásért! ezekből épül az ember! (de nem okoskodok, mert te ezeket jobban tudod, mint én :))

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4486 napja

Ez a hét tényleg erős lett, nekem is (magamhoz mérten a 2 tempó és egy hosszú), de ezek a gyors résztávok, vagy úgy egyáltalán a 4 perc alatti ezrek nagyon erősek egy maratoni felkészülés alatt. Persze csak magamból indulok ki és majd nézegethetem a hátadat egyszer csak :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!