szuszu futás

2012.03.29 Csütörtök, 19:06:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:46:50

Távolság

8.03 km

Tempó

05:50 p/km (10.29 km/h)

Pulzus

Átlag
159
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Patak parti futás. Már napközben kívántam a futást és Gyuri tanácsára nekivágtam egy könnyű átmozgatásnak. Odafelé javarészt hátszél volt, így aztán kicsit gyorsabban is mentem a tervezettnél, de persze visszafelé meg is lette a böjtje. Remélem vasárnapra csökken a szél. Majdnem esett is, de azt is elfújta a szél.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:46:50 8.03 05:50 10.29 0 0 0 159
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

NoHa képe

NoHa 4463 napja

Lábemelés


  A gyakorlat végzése egyszerű. Feküdjünk a ferde padra a kép szerint. Alaphelyzetben lélegezzünk be és nyújtott lábunkat lassan, a hasizomra összpontosítva emeljük45o-ig. Lábemelés közben lélegezzünk ki. Majd lábunkat lassan engedjük vissza és ismételjünk.

Nagyon fontos, hogy a gyakorlat végzése közben a térdek feszesek legyenek.

Felülés ferde padon


  Rögzítsük lábfejünket , kezünket tegyük tarkónk alá, majd testünket a hasizom segítségével emeljük fel, közben lélegezzünk ki.

Ez az egyik legjobb és legáltalánosabban használt hasizomgyakorlat. Az ismétlések száma függ a kezdeti erőállapottól. Ha már úgy érezzük, hogy a 6x12 könnyen megy, akkor csökkentsük az ismétlések számát és egy ötkilós súlyzótárcsát tartsunk tarkónk alatt a gyakorlatok végzése közben, így növelve a terhelést.

 

Bicska

A gyakorlat a bordásfalon végzett gyakorlat nehezített változata. Az ábra szerint helyezkedjünk el a tolódzkodón. A láb lefelé nyújtott, a lábfej spiccel. Ebből az alaphelyzetből nyújtott lábunkat lassan emeljük előre, érjük el a vízszintest és lassan engedjük vissza alaphelyzetbe. Ismételjünk úgy, hogy mindig a láb felemelése közben lélegezzünk ki.

A gyakorlatot akkor hajtottuk végre helyesen, ha nem lendületből dolgozunk és a mozgássor alatt karunk nyújtott marad, törzsünk nem tér el a függőlegestől.

 

Római szék

Ez a gyakorlat a már edzett hasizom további formálását segít elő eredményesen. Tehát csak a haladó program végén szabad alkalmazni. Ez az egyetlen olyan hasizomgyakorlat, amelyet a maximális igénybevételig csináljunk.

Kezünk a tarkó mögött. Hátradölve leengedjük a törzsünket, majd a hasizom segítségével felülünk.

A gyakorlat végzése akkor eredményes, ha a hasizom állandóan, pihenés nélkül feszül

 

 

 

 

zozo.m képe

zozo.m 4463 napja

én is kívánom, de nincs rá idő. meg inkább pihenek. :(( Ügyes leszel vasárnap. Egészségedre!

galagyuri képe

galagyuri 4464 napja

Látod, könnyű futásban majdnem a vasárnapi tempót futottad!!! Vasárnapra kisebb szelet irnak!

Felszerelések

Adidas Response W4
Garmin Forerunner 410