lacika76 futás

2012.09.30 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:40:35

Távolság

9.95 km Szint: 21 m

Tempó

04:05 p/km (14.71 km/h)

Pulzus

Átlag
169
Minimum
139
Maximum
175

Edzésleírás

2012.09.30 NATO futás, 10Km-es verseny

 

Reggel, induláskor volt pár csepp eső, de jó időnek néztünk elébe (azért a nap ki-kikandikált, és ha komolyabban előbújt volna, hát lett volna nagy meleg).

A Vérmezőhöz elég jól odaértünk, majd elkezdtem a bemelegítést, amit már másodjára alkalmazok. Ezt Ági javasolta, elég hatékony, és bejött. A lábak jól pörögtek, bírták a relatív nagy tempót. A rajtnál sikerült egész előre beállni, így jó lett a start. Találkoztam egy kedves érdi ismerőssel (Szabó Csabáné). Örültem neki, hogy összefutottunk. :-) Jó kis hangulatfokozó zenére indultunk (Inna – Hot), majd kértek egy kiáltást a fiúktól, majd a lányoktól, és jött a visszaszámlálás.

Nem kezdtem erősen, mert még majdnem 10Km van hátra. Figyeltem előre, oldalra, majd lassan a tömeg oszlani kezdett, lehetett előzgetni. Az Alagút mellett az emelkedős részen Váradi Adrienn mellett futottam el. Köszöntünk, majd mindenki haladt tovább a saját tempójában. Igyekeztem tartani a tempót. Ez van, ahol 4 perc alá, de inkább picit fölé állt be.

A Deák térnél egy úr kérdezte, hogy hány km-nél vagyunk. Akkor voltunk 3.8 körül. Megnyugodott, hogy még a 4 percen belül van. :-)

Az Andrássy úton sok nézelődőnk volt. Gyorsan eljutottunk a Hősök teréhez, ahol picit árnyékosabb volt a fák között. A 8. Km-ben picit visszább esett a tempó, de utána megint jó lett. A múzeumnál lévő fordítónál láttam, hogy Komolai Gyuri nem sokkal mögöttem van. Őt vártam a célnál, de nem láttam.

A végén még egy kis sprintre is futotta, bár elég vicces, hogy több befutókapu volt, és egy éles bal után volt csak a cél.

Az érdekes az, hogy bár volt egy holtpont a 6-7. Km-nél, utána szépen beállt a tempó. Utána nem volt nehéz, csak egyszerűen nem ment több. :-)

Az, hogy a végén még meg is tudtam húzni elég sok bizakodásra ad okot. Nagyon jó alapozás, és erőnlétet feltételez.

A 40 perces tervhez képest nagyon jó idő, pláne, hogy eső esett, az gyorsan felszáradt, így enyhe párás volt a levegő. A nap gyorsan kisütött, ezért kellett hamar odaérni a Hősök teréhez, hogy a fák alatt picit megpihenjünk. :-)

 

Ha hivatalosnak vesszük a távot, akkor: 10Km, 40:37, 4:04-es átlag.

A célnál a két szőnyegen való átfutás után megállítottak, regisztrálták az időt.

Garmin TE: 5.0

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:40:00 10 04:00 15.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 4251 napja

Köszi Mónika! Jó kis verseny volt, és még ki sem kellett hajtani magam. A végén még egy komoly lendületes befutás is belefért, amivel 3 helyet nyertem. :-) (Úgy el mentem amellett a 3 srác mellett, mint a semmiből feltűnt rakéta :-) )

monique képe

monique 4252 napja

kicsit megkésve... gratula ide is, és amúgy kis versenyeken én távmérést is le szoktam ellenőrizni :D

lacika76 képe

lacika76 4268 napja

A chipek között sajnos akadt nem egy. Kicsit fapados lett a verseny. A pálya ok, a hangulat is, de se km jelzés, és abban sem lehetsz biztos, hogy elindult-e a mérésed, mert nem volt mérő a startnál. Ebből adódik, hogy mi a nettő és mi a bruttó idő. Én bruttóban 40:37-et futottam, mert ezt mondták előttem, amikor átmentem a szőnyegen. Érdekes, ilyen eredmény nem született. Feri, itt nagyon igénytelen volt az idő mérése, ezért elhatároztam, hogy csak az órámnak hiszek. Mást nem fogok elfogadni. Úgyis ő a legjobb társam nappal, este, reggel, éjjel, jó és rossz időben egyaránt. A pulzus pánt cseréjét kivéve tökéletesen működik, és hajszál pontos. :-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4268 napja

Selejtesek....

lacika76 képe

lacika76 4269 napja

Köszi Feri! :-) Az egyetlen dolog, ami bosszant, hogy nem tettek fel a hivatalos eredménylistára. Már meg is reklamáltam. Duplán regisztrálták az időmet érkezéskor (2 szőnyeg, plusz egy emberke is felírta), így érthetetlen a bénázásuk.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4269 napja

De szép tempó, de szép távon! Gratulálok, nagyon szépen száguldoztál!

lacika76 képe

lacika76 4270 napja

Köszi szépen, ezen "dolgozom". :-)

jovovich87 képe

jovovich87 4270 napja

Gratulálok, szép futás volt! Nemsokára meglesz ez 40 percen belül :)


Jövő héten maratonon milyen táv lesz?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!