lacika76 futás

2013.03.09 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:00:03

Távolság

27.2 km Szint: 42 m

Tempó

04:25 p/km (13.59 km/h)

Pulzus

Átlag
156
Minimum
120
Maximum
161

Edzésleírás

2013.03.09. OptiVita ultrafutó verseny 1. állomás: Székesfehérvár, 2 órás versenyszám beszámoló

 

Ezt a versenyt Klem Ági jelezte, hogy induljak rajta. Több versenyszám volt, én a két órást választottam, mert ideális szintfelmérő mondjuk a SPAR 30-hoz. Nagyon jó téli alapozás tesztelő volt. Gyakorlatilag egy lendületes laktát-toló edzésnek futottam.

A terv nagyjából az volt, hogy aerob 150-160 közötti pulzussal végig futni, ami tökéletesen sikerült (156-os átlag, 161-es max.). A köridők nagyon jók lettek. Az eleje hajszálnyit lassú, mert még nagy volt a tömeg, de utána el lehetett lépni. Összesen 5 olyan kanyar volt, ahol nagyon kellett vigyázni (egy jobb a tónál, egy-egy a salakos út végénél és a lakóházaknál jobbra be, egy a kis hídon át, és egy a cél előtt, ahol rendszeresen közlekedtek gyalogosok. :-)

Érdekes, hogy a tó melletti részen picit lassabb tempó jött ki, de a szél is itt fújt (nem volt vészes, csak éppen érezni lehetett).

Nem ettem túl sokat reggel, ezért az első körökben éreztem, hogy energia low felé közelít. Na, szép gyorsan befaltam 1-1 banán darabot a következő körökben, ami után minden ok volt. Amúgy nem álltam meg sokszor, és csak ilyen 5-7 másodpercre (ez bőségesen elegendő volt).

Az első körökben, amikor előzgettem, mindenkit üdvözöltem, és hajráztam nekik.

 

Igazándiból 4 srác között dúlt a verseny. Két nagyon fiatal elit futó, egy tőlem pár évvel idősebb (ő az utolsó előtti körben ment el mellettem), és én köztem. Én végül 4. lettem. :-)

Az első 3:45, a második 4 perces, a harmadik 4:15 körüli átlaggal vette az akadályokat. Az első srác nagyon durván futott.

Nagyon sokszor leelőztem a majdnem komplett mezőnyt (van, aki csak 1x), de ők ketten párszor elmentem mellettem. Vicces, más dimenzió. :-)

Azt tapasztaltam, hogy nagyon szépen tudtam tartani végig ez a számomra elég erős tempót ilyen hosszú távra. Tavaly, a Sparon ez közel sem ment. Nagyon jól pörögtek a lábak, csak az utolsó 20 percben éreztem picit, hogy lám, már milyen sokat futottam. :-)

Érdekes, hogy egy óra időtartamig érzetre lassabban telt az idő, majd onnan 1:40-ig viszonylag gyorsan, a vége meg pláne.

Sok ismerős arc volt Érdről, Tárnokról és Százhalombattáról. Örültem, hogy személyesen is találkozhattam az Esztergomi Futóművek gyönyörű versenyzőivel, és a kísérettel az egyedüli úr személyében. :-)

 

Tapasztalatok:

-        a versenystratégia tökéletes, már eddig 3 versenyen, plusz a main is bizonyította, ez az amit csinálni kell, nincs mese,

-        a helyezkedési, előzési, kölcsönösségi stratégia is jó, mert nem volt ütközés, figyeltem előzésnél, sőt, a többieknek is hagytam helyet (mindenre jutott figyelem),

-        a tavalyi másik gyengeség, a stratégia hiánya mellett, a frissítési módszer. Ez is tökéletesen működött (5-7 másodperces stop, ez alatt vagy banán, vagy vízvételezés).

 

Szóval gyakorlatilag minden tökéletes működött. Picit terv fölött teljesítettem, így a teljes átlag is jobb lett. Még annyi, hogy több 155-ös toló edzés kell, amit lassan beiktatok, valamint a fartlek futásokba is jönnek a 4 és 4:10-es részek lassacskán. Bőven van még tartalék, ami a mai eredményekből is látszik. Még a lábaknak picit kell szokni a gyorsabb tempót, de ezt majd megoldjuk. :-)

 

Garmin TE: 4.7

Mérés

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 15 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 4097 napja

Hát, a te 6 órásodhoz képest és meg sem szólalok. Én még csak kezdő zöldfülű vagyok. :-)

Kicsi képe

Kicsi 4097 napja

Ez jó duma..."Én csak körözgettem, aztán lejárt az idő.". :)

Gratulálok!

lacika76 képe

lacika76 4098 napja

Balázs!

Köszönöm szépen! :-)

Hmm., valóban, ennyire gyorsnak tűnt?

Én csak körözgettem, aztán lejárt az idő. :-)

csetbalu képe

csetbalu 4099 napja

frankó gyorsvonat volt az a négyesmenet, ahogy mindig elzúgtatok mellettünk, gratulálok!

lacika76 képe

lacika76 4100 napja

Köszönöm! :-)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4100 napja

Gratulálok!

lacika76 képe

lacika76 4100 napja

:-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4100 napja

Gyöngyvirág.............( Volt tanárom erre mindig azt mondta, hogy a Vosztok űrhajó a sarkon csak lihegve érne utol....)

lacika76 képe

lacika76 4100 napja

Köszi szépen! :-)

pleko képe

pleko 4101 napja

Gratulálok..szépen toltad! 

lacika76 képe

lacika76 4102 napja

Köszönöm fiúk lányok! :-)

 

Attila!

Ott egy picit gyorsabban futottam a köröket, csak azért ment feljebb, de valóban egy hajszálnyit feljebb ment. 3 órás maraton? Szép is lenne. :-)

 

Mónika!

Tökéletesen igazad van, és szavadon foglak! Jössz veled 4p-es ezreket, kétezreket futni, de tőlem lehet hosszabb táv is. ;-)

 

Feri!

Valóban, rengeteget számít a frissítés, és az meg még annál is fontosabb, hogy mikor teszed. Most tökéletesen ráéreztem. Mondjuk itt gyakorlatilag 1.1km-ként volt, így nem volt nehéz se az, hogy mit, se azt, hogy mikor. :-)

 

Amúgy számításaim szerint ez az eredmény sejtet egy 4p-hez nagyon közeli átlaggal futott félmaratont. :-)

 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4102 napja

Gratulálok!!! Ez mestermunka volt!!!

( Igen sokan kissé elhanyagolják a frissitést, de nagyon fontos szerepe van!!!)

Jól csináltad!!! Csak így tovább!!!

monique képe

monique 4102 napja

gratula :)

a gyorsabb tempó megszokásához csak gyakorolni kell a gyorsabb tempót, problem solved :D

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4102 napja

Szép versenyzés, stabil pulzus, látszik, hogy a végére is alig-alig mászott felfelé, pedig ez már nem rövid táv.

Jövőre biztosan megcélozhatod a három órás maratont majd, az innen már nincs nagyon távol.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!