PecsiPeter futás

2013.03.31 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

07:58:00

Távolság

56 km Szint: 1245 m

Tempó

08:32 p/km (7.03 km/h)

Pulzus

Átlag
145
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Multinavigator.hu - Inov8 Vértes Terep Ultramaraton 2013

Előzmények:
Tavaly itt futottam meg első terep ultrámat, valamint versenyt megelőző este jöttünk össze Évikével :), szóval emócionálisan erősen kötődöm ehhez a rendezvényhez.Szerencsére Csanya nem a nike futóklub :), így az esemény az igen mostoha időjárás ellenére is természetesen megrendezésre került.

Verseny:
Leutazás közben még higgadtan úgy gondolom, hogy átnevezek a rövidebb távra, hallgatva az eszemre, a helyszínen azonban hamar más lesz a felállás, az ultra távú rajtcsomagom veszem fel...Évitől elnézést is kérek, bár tudja Ő is, hogy Petyka nem az a gyerek, aki lenevez...Végre személyesen is megismerkedünk Krisztiánnal, meg bandázunk Bús Zolival.
A rajtban jókedvűen várjuk a start jelet, a körülmények és a vészjósló pályaállapot jelentés, valamint a verseny idejére várható cudar időjárás előrejelzés ellenére.
Egy utolsó kiss és megindulás.Óvatosan tolom az elejét, lassan melegítem fel a rendszert, csak az erdőbe beérve kezdem rendesen nyomni, itt már érzem, hogy korrektül harap a rendszer.Elégedetten nyugtázom, hogy idén a sár ellenére is jobb vagyok, mint tavaly a száraz pályán.Jó érzés, küldöm is, szépen haladok, csodát persze ebben a dagonyában nem tud tenni, de jól vizsgázik a Hoka is.
12 kili környékén, az első komolyabb lejtőn az első megcsúszásos esésnél belémhasít a korábbról már jól megismert, éles, meglövés vagy  inkább kutyaharapásszerű fájdalom.Vissza elszakadt a múlt héten lesérült balos combhajlítóm.
A sárban fekve még elkeseredek, felmérem a helyzetem : jó szarul állok, innen még több, mint egy maratonnyi táv van hátra.Ez így nem fog menni, részlegesen szakadt lábbal  fel kéne adni, ki kéne szállni az első ellenőrző ponton.Mire felállok, már nyugodt vagyok és elszánt, tiszta a fej is.A kudarc lehetőségét kizárom elmémből, a vezérlőtorony kiadja a parancsot a testnek : támadás!Célba érni mindenáron!
Innentől elkezdődik a Nagy Utazás, ami már nem a futásról szól, hanem az elemekkel küzdésről, saját gyengeségeim leküzdéséről, és a folyomatosan romló pálya és egyéb körülményekben halmozódó problémák megoldásáról.
A lépéshosszom drasztikusan rövidül, nem tudom nyújtani a lábam, mert nagyon feszül és húzódik, innentől gyökkettőre vált a tempó még azokon a részeken is, amik rendesen guríthatóak lennének.Menet közben átértékelem és új értelmet kapnak számomra a következő fogalmak :
ordas szívás,
nehéz pályaviszonyok.
Sok helyütt a hegyről lezúduló, patakká duzzadt jeges vízben térdig gázolok, máshol ugyanez sárfolyamban.Lábam teljesen átfagy, nem kevés a diszkomfort...Néhol ömlő eső, máshol szakadó hó.Megtapasztalom, hogy a pálya állapota lassan a járhatatlan szinthez közelít, legalábbis számomra.
Vicces kép néhol, brutál saras lejtőkön mosolygok, hogy nemcsak én, de körülöttem más is, mint akiket tekegolyó elcsap, úgy dől mindenki szerteszét.De haladok, mégha lassan is, de rakosgatom a lábam szépen, egyiket a másik után, jobb-bal-jobb, minden egyes lépéssel közelebb a célhoz.Közben több helyütt megérint a természet szépsége, gyönyörű a harapható párafelfőbe burkolózó hegy és erdő, tisztán érzem a körülöttem áramló ÉletErőt, ahogy átjár mindent.Fák, kövek, föld, mind egységben vagyunk.Felemelő...
Mélyen magamba fordulok, nagy, belső koncentrálásban vagyok, nem engedem, hogy bedaráljanak a problémák, nem pazarolhatok egyetlen mentális lőszert sem negatív dolgokra.Nem félek, nem aggódok semmin, amit tudok megoldok, amit nem azt elviselem.Érzem, ma válok igazi terep ultra futóvá, mert most már fejben is megérettem rá...
Aztán végre, nagysokára csak kiérek az erdőből, nagyon fáradt vagyok, de feltűnik Szár, és a célkapuban Évike, édes kiss után a versenyóra 7 óra 58 percénél a "lehetetlen" szót Finisher-ré változtatom...

Utólag:
Gratulálok minden sporttársamnak, aki itt elindult bármelyik távon!Köszönök mindent a szervezőknek és a segítőknek, a pontszemélyzeteknek!Azt gondolom, hogy ez a verseny akár legendává is válhat :), komoly és neves versenyzők véleménye alapján is joggal indulhat minden idők leg gányolósabb versenye címért.
Örülök, hogy részt vettem rajta, bejött, maradandó élmény lett.
A pár centis szakadás meg majd beforr pár nap alatt, + : "amit nem kell műteni az nem is sérülés" :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
07:58:00 56 08:32 7.03 1245 0 0 145
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

27 hozzászólás

gergő képe

gergő 4074 napja

hopp, milyen gyöngyszemeket lehet itt találni :). szép leírás! combhajlító részleges szakadásom volt nekem is ősszel, 4 napot hagytam ki, sokkal hamarabb gyógyul, mint gondolnád, óvatosan lehet terhelni utána, de azért vigyázz! grat!!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4077 napja

Hú de durva..... Gratulálok és mielőbbi izomgyógyulást kívánok.

Vasapu képe

Vasapu 4078 napja

Valóban logikus döntés szakadt combhajlítóval a maradék 40 km-t lenyomni ilyen szép festői környezetben.

Ezért is bírlak annyira...

Gratulálok:-)))

yoyo képe

yoyo 4078 napja

Támadás célba érni mindenáron :)) ezen olyan jót röhögtem,mert elképzelem azt a szürreális szitut ami ott volt ,és komolyan a saját nyomorán nevet az ember . itt már csak lőni kellett volna ránk :))

Gratula szép idővel hoztad a távot !

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4078 napja

Köszönöm szépen Nektek! :)

panama képe

panama 4078 napja

Gratulálok!!!! Átérzem, ott voltam:)

Ivan Grasso képe

Ivan Grasso 4078 napja

Gratulálok Peti, irigyellek ezért az élményért! 

dilisuni képe

dilisuni 4078 napja

Gratulálok! A teljesítéshez is (a képeket nézve is rázott a hideg), az évfordulóhoz is!

lbtibsz képe

lbtibsz 4079 napja

No comment, csak egy virtuális (nagy-nagy) kalapemelés.

Kicsi képe

Kicsi 4079 napja

Az "áttörést" nem adják könnyen!

Gratulálok, ezt is megcsináltad, mint mindent, amit igazán akarsz.

Tibi(ke) képe

Tibi(ke) 4079 napja

Gratulálok Petya! Tudtam, hogy nem nevezel le:) Brutál lehetett, mielőbbi gyógyulást!

Kovács Krisztián képe

Kovács Krisztián 4079 napja

Gratulálok Petyka! A duplád után elképzelhetetlennek tartottam, hogy feladd a fos körülmények ellenére. Sérülés miatt kár, mielőbbi jobbulást kívánok. Addig lehet nyomni az úszást bójával :)

thedina képe

thedina 4079 napja

Gratulálok! Az akaraterő a szervezetet is egyben tartja. Mi több, mindent legyőz. Neked pedig bőven van! :)

csetbalu képe

csetbalu 4079 napja

félelmetes.... a nemnormalitás és elszántság piszok vad dolgokra képes, szívből gratulálok!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4079 napja

Köszönöm szépen Mindenkinek!
Igazatok is van, meg nem is :).Az eszem egyértelműen azt mondta, hogy ki kell szállni, de most valamiért nagyon nagy motivációt fogtam a baj kellős közepén.
Győzelem vagy halál...
Nem tehettem mást, mint összeszorított foggal, lehajtott fejjel, néha kicsorduló könnyekkel tovább küzdeni.Az emberi test csodálatos szerkezet, bármire képes, amíg a fej tudja mit akar, a lábak lekövetik azt.
A "lehetetlen" a valóságban tényleg nem létezik, csak az elménk szüleménye...

Nagyon rendesek vagytok, tök jól esnek a kommentjeitek, közösen merítünk erőt egymásból is.Nagyszerű közösség az EO.

gafmon képe

gafmon 4079 napja

Gratulálok Peti! Olvastam, láttam a körülményeket, őrültek vagytok mind! :D

ha nem is kell műteni, attól még lehet nagyon sunyi. Vigyázz Magadra!

tuskenrider képe

tuskenrider 4079 napja

Gratulálok, ez kegyetlenül brutál lehetett.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4079 napja

Én is csatlakozok Medve kollegához,nagy küzdő vagy,de remélem nem lesz egy hosszadalmas elhúzódó sérülés a következmény.

Gratulálok Peti!

noratolnai képe

noratolnai 4079 napja

gratulálok! nagyon durva vagy, a teljesen elvetemült fajtából:)))

Levicopter képe

Levicopter 4079 napja

Nekem Te vagy a verseny hőse !!!!!!!!!! Gratulálok !!!!

mateve képe

mateve 4079 napja

Lattam egy ropke videot a versenyrol, meghallgattam egy resztvevo sajat 'elmenyeit' a felmarcsirol es elovstalak teged: most akkor foldig hajlok elottetek...ez emberfeletti kuzdelem volt. Minden tiszteletem a TIETEK!!!!Hatalmas

a gratula! !!Es gyors gyogyulat!!!

 

Tepó képe

Tepó 4079 napja

Kemény vagy, de az emberi szövet tudod, hogy nem bírja mindig a végtelenig. ;-)

Pihentesd, kezelgesd, aztán ÓVATOSAN térj vissza. 

mata képe

mata 4079 napja

Csatlakozom. Nem tudom, hogy gratuláljak vagy letoljalak ! Vigyázz magadra !

necromedve képe

necromedve 4079 napja

Ez elég keménynek hangzik így leírva is. Nem sértegetni akarlak, de te meg elég hülye vagy, hogy sérülten is letolsz még ilyen körülmények között 40 km-t. Remélem, nem lesz túl komoly böjtje a dolognak. Nem lehet/érdemes a végtelenségig feszegetni a határokat. Mielőbbi felépülést!

toncsofia képe

toncsofia 4080 napja

Brutális..... gratulálok!

kkoos képe

kkoos 4080 napja

Gratulálok Peti, nagyon kemény menet volt! Remélem úgy marad meg bennünk, hogy tudunk belőle meríteni majd a jövőben.

Nem tudom emlékszel-e, de a hó olvadékhoz képest a patakok vize egészen kellemes volt :)

Gyógyulást a lábadnak, bár tartok tőle, hogy nem lesz egyszerű. Mondjuk én se állnék le addig amíg tudok mozogni, max visszavennék a heti adagból.

hdz715 képe

hdz715 4080 napja

Ez nagyon durva! Gratulálok! Kemény vagy!

Felszerelések

Hoka Mafate 2 Low