PecsiPeter futás

2013.07.21 Vasárnap, 10:12:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

05:18:21

Távolság

40.85 km Szint: 1325 m

Tempó

07:48 p/km (7.70 km/h)

Pulzus

Átlag
146
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Pilisi 8 Bucka Futás, 2013

Rajt, megindulás, szinte leghátulról indulok, helyemről. Rögtön az elején meredek kaptató.A halálom az ilyen kezdés...:)Szerencsére másoknak is :), hamar megkezdődik a feltorlódott alibi gyaloglás a single track-en.
Nemsokára kiérünk a civilizációból, előzgetek, fenn a hegyen az erdő csodaszép, nagyon bejön, pár pillanat erejéig meg-meg állok bámészkodni a panorámában. Tetszik a pálya, bár nagyon meredekek a kaptatók, kurva nehéz a terep. A kánikula szintén üt, dől az izzadság, ül ki a só...Pár eltévedni induló sporit visszanavigálok a helyes nyomvonalra, aztán később, amikor egyedül maradok benézek egy elágazást, jó ideig megyek szalagok nélkül, kezd úrrá lenni rajtam a para, hogy ez durva elkavarás lesz...A kitaposott gaz arról árulkodik, mások is jártak itt előttem...:)Végül szerencsésen visszakeveredek ugyan a helyes ösvényre, de fejben nagyon nem esik jól a baki. És hát az alapigazság most nagyon érvényes : ha nem tudja a fej, akkor nem tudja a láb se. Lassulok, nincs is kedvem már erősen futni, inkább csak kirándulósba, túrázósan haladok, fényképezek, berendezkedem egy joyride-ra a baszatás helyett. Nem jó...Akár 500-at is adnék egy Monsterért...:)Az "Egri vár" környékén környékén a pontőr közli, hogy 12-ik vagyok, ez még inkább lehangol, mert a jó helyezés sincs meg, nemcsak az erő. Mert a power az nagyon kezd elfogyni, hirtelen cefetül elfáradok.
Nemcsak fáradok, de hevülök is, durva ez a kánikula ma. Felfelé a Kevély beviszi a végső gyomrost, szédelegve, hitehagyottan sétálok fel, keményen elfogyva, sose lesz vége a kaptatónak. Mély a bugyor.
Már 1000-et is adnék egy piros Monsterért...:)
Aztán persze végre legurulok a hegyről, és a távoli, messzi tisztáson meglátok egy sporit. Végre ember a távolban! Csekkolom az időt, 4 és fél perc múlva érek ugyanoda, mint ő.
És megcsillan a remény...MOST van a pillanat, a verseny pillanata számomra, most dől el, hogy egy rossz szájízzel befejezett, kudarcos, lekutyásodott, fejben elengedett, túrázósan befejezett verseny lesz, vagy belendülök, összekapom magam, és igaz, hogy fájni fog, de újra tolom neki versenyintenzitáson és mégiscsak egy jó verseny lesz és elégedett hazautazás. Szeretem ezeket a felfokozott emóciós pillanatokat.
Naná, hogy elkezdem nyomni a fúrót, gurulok ahogy csak tudok. Közelebb érve egy újabb spori bukkan elő közöttük, hoppá! Tehát akkor a 11. és a hőn áhított 10. helyezés is itt halad előttem, egyre inkább lőtávolban. A döglött soron vannak, ők is meg vannak rogyva, sőt,  jobban mint én, sűrűn nézegetnek hátrafelé és ahogy zárom az ollót úgy már tudjuk mind a hárman, hogy a következő hegyre melyikünk fog először felérni és a következő ellenőrző ponton melyikünk fog először csippantani...
Így is történik, ahogy előrekerülök 10.-nek, ez teljesen felspanol, minden életkedvem visszatér, ezzel együtt persze egyre jobban haladok is, élvezem, ahogy újra átjár az erő, újra harap a gép. Már tudom, hogy ezt a pozit meg is tartom, a célig már kibírom bármi történjen is :), ezt már nem adom :).
Már csak 5 van hátra amikor egyik kanyarban egy újabb figurát érek utol, hoppá, újabb "ajándék" pozi! Kis üldözés után le is veszem, majd hamar meg is lepődöm, mert a pálya vége még kettő igen meredek, bár szerencsére rövid emelkedőt tartogat. Nem esik jól már, várom a célt és a hideg vizes tusolást.
A célba 5 óra 18 perccel csapok, jó érzésekkel, széles mosollyal.
Bekk in top ten (nájn), jeszoké!

Évi görlfrend persze nyerte a női kategóriát, de összetettben is előkelő 4-ik helyen gurult be, jó fél órát adva nekem...Elég égő :). Már megint :). A verseny tetszett nekünk, családias rendezés, jó pályajelölés, szinte végig szalagok, csak pár helyen volt bizonytalankodás. De ott nagyon :) + elkavarás. Sűrű frissítőpontok, dinnye, bár a víz mellé nagyon kellett volna izó is.A célban fürdési lehetőség, meleg étel, oklevél, első 3-nak pluszban kupa, érem, szép dobogó.
Már régóta akartunk a Pilisnek ezen részén futogatni, ma ez végre teljesült. A pálya csodaszép, de jóval nehezebb volt, mint előre számítottunk rá, ahogy a kánikula is meglepett.
De így volt jó, ettől lehet erősödni! ;)
Élmény volt a feltámadás és az utolsó 12 kilométeren 3 helyet előzés. Nekem ezek nagy dolgok :).




Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:18:21 40.85 07:48 7.70 1325 0 0 146
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

16 hozzászólás

Kicsi képe

Kicsi 3966 napja

Szép volt Malac! :)

 

tuskenrider képe

tuskenrider 3966 napja

férfias küzdelem lehetett, grat!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 3967 napja

Gratulálok Petya,nagy hajrás vagy ultrás létedre! :-)

Egs!

tomcsi képe

tomcsi 3967 napja

ölég szarul fest az EKG-d :-))

ez kökeménység...Gratula!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 3967 napja

Szép szinttérkép -)

Gratulálok, irtó jó volt olvasni, ahogy visszarántottad Magad a versenybe.

PecsiPeter képe

PecsiPeter 3967 napja

Köszönöm szépen Hölgyek s Urak! :)
Nagy élmény volt a verseny, emlékezetes marad. Izomláz mára nem vészes, de azért érezzük, hogy csináltunk valamit tegnap :).

hdz715 képe

hdz715 3967 napja

Gratulálok! Ez jóféle pálya. Tavaly én is voltam itt. Hasonló élményekkel... Én kb. 2 km tettem rá és soproni körtéről álmodoztam. 

gafmon képe

gafmon 3967 napja

Gratulálok Mindkettőtöknek ! :)

 

dilisuni képe

dilisuni 3968 napja

szívből gratulálok!

dizs007 képe

dizs007 3968 napja

Top Ten , hamarosan top top Nagyon szepen epul a harci szerkezet Gratulalok Hajra

robgod képe

robgod 3968 napja

Szép teljesítmény!!! Egyszer talán én is benevezek egy ilyen versenyre, biztos nagy élmény! Király vagy! :)

toncsofia képe

toncsofia 3968 napja

Ettöl lehet erösödni, az tuti... az a "szintkülönbséges cikkcakk" elég durva...

 

kkoos képe

kkoos 3968 napja

ezek a nagy dolgok Petyka, fejben rendbe rakni magad, azért a futás is :)

laciii79 képe

laciii79 3968 napja

Ahogy ezt a magad javára fordítottad, az nem lehetett akármi. Olvasni is gyönyörű volt, ahogy mentálisan helyretetted magad és ahogy aztán ezt követte a fizikai újjászületés is! Gratulálok! :-)

 

necromedve képe

necromedve 3968 napja

Gratu, pláne a végéhez! Nekem ebben a melegben már a nyújtás is komoly erőfeszítés volt a teraszon. :)

Legközelebb meg megyek Monstert árulni az ilyen versenyek 30. kilométeréhez. :D

noratolnai képe

noratolnai 3968 napja

gratulálunk! kemény lehetett.. durva állapotok lehettek, ha már ezret is adtál volna a monsterért :D

Felszerelések

Hoka Mafate 2 Low