Pepe88 egyéb

2013.09.08 Vasárnap, 23:59:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:00:00

Edzésleírás

Tegnap délelőtt még tökéletes állapotban éreztem magam. A román-magyar sem viselt meg, sőt estére/éjjelre jobb kedvem lett, mint előtte volt. Lehet kicsit az alkohol is segített. Mindenesetre szombaton (6-7 óra alvás után) kirobbantam az erőből, szuper jó kedvem is lett. Totális flow volt, imádtam ezt a 5-6 órát. Ilyen happy 10percig voltam eddig, Nagyatádon a rajt előtt. Aztán a délután kurva szar lett, totálisan szét estem. Az is felmerült, hogy nem indulok, mert egyáltalán nem tudtam se erre, se semmire koncentrálni. Valahogyan azért kitudtam zárni a külső körülményeket és mivel ekkor amúgy se tudtam volna a másik fontosabb dologgal foglalkozni/stresszelni valahogy erőt vettem magamon és lementem Ózdra. Fejben azért nem voltam ott 100%-ra.

 

Alvás sem sikerült jól, a péntek->szombati 6-7 óra még nem volt vészes, de sajnos a szombati nap elég hosszúra nyúlt és csak későn tudtam elmenni aludni. Mondjuk csodák csodájára viszont kurva gyorsan elaludtam, amit nem gondoltam volna. Így legalább 7 órát aludtam (a tervezett 9 helyett)

 

Ezt a versenyt nekem találták ki. Az úszás medencében van, ahol nem tudok "eltévedni", ahogy nyílt vízben szoktam. Másrészt a bringáspálya 7x3,6km-es körből áll és számításaim szerint az élmezőnytől úszáson kb. egy kört kapok. Úgyhogy remélhetőleg ki tudok fogni egy jó bolyt/illetve rá tudok állni az élbolyra, amint megkaptam a körömet.

 

Időtervem ezúttal sem volt, a körülményekre bíztam magam és szerettem volna a maximumot kihozni. Meg a kis mezőny miatt most inkább helyezésre akartam figyelni és nem az időre. Amúgy ilyen 17:30 körüli úszás, Fadd-os átlagú bringát (38,1km/h volt) és egy jól menő futást (4:30 legalább) szerettem volna. Meg elérni a dobogót, ehhez mondjuk imádkozni is kellett, hogy minél kevesebb (gyors) induló legyen :)

 

 

Szokás szerint megint megcsúsztam kicsit...Pedig idejében 11-kor érkeztem (rajt 14:00kor), de hát hiába. Viszont most majdnem teljes volt a bemelegítésem. Bringával pályabejártam, valamint a futókört is körbefutottam és csináltam pár repülőt úgy 30-40 perccel a rajt előtt. Sajnos az úszás bemelegítésre nem jutott idő, de annyira nem is baj. Amúgy is csak 100métert úsztam volna, mert ez eddig így vált be, de most ez se jött össze. Amikor bementem a vízbe, akkor sípolták vissza az indulokot a rajthoz, úgyhogy kb. 10métert úsztam el és fordultam vissza.

Viszont a pályával tökéletesen tisztában voltam, tudtam már előre, hogy merre megyünk bringán/futáson, ez korábban nem volt jellemző. Ez azért adott egy kis biztonság/komfort érzetet

 

 

Úszás: Ez tetszik, ezzel elégedett vagyok, ha megvolt az 1000méter. Szarul úsztam érzésre, és így is meglett a 17:30 körüli idő, ez jó. Sajnos az eleje 12-13percet ment, ezt a soha a büdös életben nem fogom tudni :(

Depó 1: Ha nincs a bringás cipős probléma, akkor ez is jó lett volna, összeségében itt sem lehetek csalódott

Bringa: Az élboly 39-40percet ment a hivatalos idő szerint, én 40:50-et, szóval ez teljesen jó. Elértem a csatlakozást és végig bolyban tudtam menni (amikor épp nem szakadt meg nálam a sor). Menne amúgy talán jobban is, de így is kicsit komfortzónán kívűli volt a bringa. Depóból kifutásnál és visszafutásban is kaptam valószínű sok mp-t az élbolytól, én viszonylag lazán mentem itt. 

Depó 2: Teljesen jó

Futás: Egy nagy szar. Bringán az amatőr kategóriában egy helyet előreléptem, szóval itt 1.helyen kezdtem el a futást, de az 1.kör elején lehagytak, mint kiderült az első. Sok ha van...

-Ha rendesen tudok aludni az elmúlt napokban

-Ha a szombat délelőtti koncentráltságot fenn tudom tartani

-Ha nem terepen van a futás (ez mondjuk csak időben segített volna, nem helyezésben)

-Ha tudom, hogy ő épp az első

-HA NEM BASSZA SZÉT A CIPŐ SARKAM

 

Akkor ment volna egy jobb futás is. Azért a fejlődést szerencsére így is érzem, sokkal jobban eső futás volt ez, mint Fadd-on, ahol hasonló tempót mentem, de fájt/megtörtem.

 

 

Amúgy a szervezők elb@szták, mert az amatőrökhöz soroltak be.... Pedig elvileg minden versenyengedélyes az elit kategóriában indult/került, legalábbis ilyet olvastam. Ez esetben pedig 9ből 6 lettem volna. 1-3 volt a dobogó és 6.még oklevél, szóval végülis ezért is járt volna valami. Franc se tudja, hogy így örüljek-e. Mondjuk amúgy tilteltem, mert az amatőr 1.hely is meglehetett volna. Viszont úgy utólag belegondolva jobb is, hogy nem nyertem meg, mert nem (én) érdemeltem volna meg, szóval ez így pont jó talán.

 

Mondjuk az se biztos, hogy fair, hogy ilyen TVK Mali-sokkal vagyok egy kategóriában, akik 12-13perceket úsznak. Igazából az első 5 elit mind 12-13percet úszott, szóval végülis mondhatjuk, hogy ők egy külön kaszt. És senki olyan nem hagyott le, aki indokolatlan, hozzám hasonlóan került volna elit helyett amatőrbe. Volt még egy vasemberekes srác, pont vele voltam egy sávban, ő ugyan nálam jobban úszott, de bringán/futáson behoztam.

 

 

Összeségében azért inkább elégedett lehetek, ami meglepő. Az úszásomon és a futásomon éreztem leginkább javítani valót. Ha fejben talán jobban itt vagyok, akkor ment volna jobban/max-ra. És kellett volna még 5-10 perc kis gimnasztikra/úszás bemelegítésre, illetve a szerencse, hogy a cipő ne bassza szét a sarkam, ami nem jött össze.

 

Összes férfi felnőtt: 13/7

Ha amatőr, akkor 5/2

Ha elit, akkor 9/6


ÖSSZESÍTETT IDŐ: 1:23:44

 

 

 

 

Ózd #1, POST

Ózd #2, PRE

 

Edzésszakaszok

Idő Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

SchZol képe

SchZol 3925 napja

:)

alonso képe

alonso 3925 napja

Gratulálok Pepe!. Ritkán vagy elégedett, de akkor legalább kicsit:)......

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!