lacika76 futás

2014.06.01 Vasárnap, 09:13:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:47:51

Távolság

25 km Szint: 23 m

Tempó

04:19 p/km (13.91 km/h)

Pulzus

Átlag
156
Minimum
122
Maximum
163

Edzésleírás

Ultrabalaton 2014: Fonyódliget->Balatonföldvár.

 

8. Ultrabalaton – Tárnoki Turbó Titánok (5 fős csapat)

Időpont: 2014.05.30. 8:35-, 2014.06.01. 6:00-

Táv: szombat (Balatonfüred-Zánka): 30.8km, vasárnap (Fonyódliget-Balatonföldvár): 25km.

Pálya: végig aszfalt (út széle, kerékpárút).

Szintkülönbség:  szombat: 363m, vasárnap: 23m

Helyezés: 6./28 (2-6. hely 17-18 óra között fejezte be, tehát mi is) :-)

Eredmény:  17:53:46 (5:04p/km)

Hőmérséklet: én azt mondom, hogy hihetetlen szerencsénk volt, hogy nem volt 30-40 fok. Ideális volt a futóidő. Szombaton 20 fok alatt lehetett kezdéskor, délutánra picit felmelegedett. Vasárnap jóval hűvösebb volt, és esett is.

Frissítési pontok, szervezés: volt belőle bőven, elegendő volt. A dugókás részekre nagyon kellett figyelni, volt olyan helyszín, ahol nagyon bealudtak ellenőrző dobozkával.

 

Szombat:

Az, hogy indulunk, a tárnoki csapat vezető helyettesének köszönhető. Már a nevezés előtt összeállt a kép, hogy indulunk, és kik lesznek a csapattagok. Elég vegyes összetételű volt a csapatunk. Volt benne egy 60 éves, egy 55 éves úr, egy korosztályon béli és egy 29 éves srác. Úgy volt, hogy egyik srác nem tud jönni, de 1-2 héttel a rajt előtt elhárultak az akadályok, melyek voltak bőven. Páran le voltak sérülve, kétséges volt, hogy visszük végig ezt a két napos mókát. A terv 19:30 körüli idő volt. Ehhez képes majdnem 2 órát javítottunk. :-) Én a legnehezebb szombati szakaszt vállaltam be, szerettem volna egy kis kihívást, vasárnapra meg lehet egy sík félmaraton pluszt.

A készülődés, leutazás, indulás rendben volt, sehol sem kellett kapkodni. Én picivel dél után kezdtem, volt idő ráhangolódni, étkezni, melegíteni. Kicsit furcsa volt, hogy elég sokat kellett várni, hogy fussak, de ez egy igen komoly csapatverseny, nagyon más, mint egy egyéni rövidebb távos.

A délelőtti szakaszokat rendre jobban megfutotta a csapat, mint ami a tervben volt. Amikor tudtunk, egyeztettünk telefonon, ki hol tart. Sehol sem volt csúszás, időben tudtunk váltani.

Az elején általában mi értünk oda leghamarabb a váltópontokhoz, ami arra utalt, hogy azért nem vagyunk annyira hátul. :-)

Lassacskán eljött a váltópont (Balatonfüred), ahol beszálltam a futiba…

Felelevenítettem magamban a várható kihívást, a nagy emelkedőket. Tudtam, hogy 15km-ig emelkedik, majd utána szinte végig lefelé menet lesz. Érdekes volt, hogy 13.2km-ig nem is volt különösebb emelkedő, legalábbis nem nagyon lehetett érezni. Nagyon szépen ment a bőven 5 perc alatti tempó. Aztán 13.2km után láttam a táblát „10%”-os emelkedő. Na az fincsi volt, hirtelen Kékes érzésem támadt. :-) Nagyon szépen megfutottam ezt is, de vigyáztam, hogy aerob tartományban maradjak. Később volt még pár emelkedő, majd egy szintén 10%-os (15.3km-), de ez utóbbi már rövidebb volt. A szinttérkép amúgy elég csalókás volt, mert nem volt szerintem 500m szint benne, de nem is 15km-nél jött a lejtő. :-)

Sajnos nem a legjobb cipőben mentem, így lefelé nem tudtam keményen megtolni. Ennek ellenére brutálisan jó idő lett szerintem.

kb. 26-27km-től azért éreztem, hogy szépen megette az energiáimat a pálya, de onnan már nem volt messze a váltópont. Szerintem jobb, hogy lefelé nem toltam meg maxon, mivel vasárnap még ennél gyorsabb tempóban várt rám 25 kili.

Váltás után nyújtottam vagy 5-7 percet. Ennyit kértem a csapattól továbbindulás előtt.

A következő váltópont előtt talpra is nyújtottam. Sajnos egy enyhe vízhólyag keletkezett a bal talpamon, aminek nagyon nem örültem. Sokat hidratáltam este, vasárnap nem volt vele gond, a másik cipőben lehetett hasítani. :-)

Keszthelyen szálltunk meg. Volt kihívás, mert elég komoly útlezárás volt a triatlonos verseny miatt.

Még este volt egy kis taktikai megbeszélés, picit módosítottunk a vasárnapi terven. (a délelőtt lazább lett, hogy délig, délutánig tudjanak picit pihenni a tagok). Jó döntés volt, mert nagyon meg lett tolva ez a nap.

 

Vasárnap:

Nekem 9 után volt aktuális a futás, nem kellett korán kelni.

Először Alsóbélatelepre mentünk, mert innen vittem tovább az autót. Mivel lősz fal omlás volt, egy kis pályamódosítás következett. Kicsit hosszabb lett a táv, és elég sok szint volt benne. Szegény váltótagunk ezt meg is érezte. Kapott rá 1 óra 47 percet, hogy kifújja magát.

Ezt a pihenő időt én futottam meg. A szakaszom Fonyódligettől Balatonföldvárig terjedt. Minimális szintemelkedéssel (Balatonszemes). Nekem hatalmas élmény volt elfutni Szemesen, ahol először kerültem kapcsolatba a futással. Akkor tánctábor volt, futottunk pár kört, most meg szinte ugyanazon az útvonalon szép kis tempóban futottam. :-) Ismertem a pálya egy részét, tudtam, hogy lesz emelkedő, egy kis hullám a vasútállomás után.

Ezt kicsit éreztem, mert a láb azért még emlékezett a tegnapi emelkedőkre/lejtőkre.

Amúgy szinte végig esett az eső. Nem volt vészes, csak szemerkélt.

Sajnos pár helyen nem volt útfestés, hogy merre kell haladni, így azt hittem Balatonőszöd környékén, hogy eltévedtem. Szerencsére 2012-ben futottam erre, emlékeztem a rossz minőségű járda-aszfaltra, tudtam, hogy erre kell menni. Aztán pár száz méter múlva a táblán láttam az UB-s jelzést, aminek megörültem. Onnan nem volt gond, behoztam a végét Földvárig.

Ezen a napon 9 helyezést hoztam a csapatnak, szombaton pedig ennek többszörösét.

Megbeszéltük, hogy együtt futunk be Aligán.

A befutó fergeteges lett. Saccra 3:40-es tempóban repesztettünk az utolsó ellenőrző pontig, majd onnan a célkapuig.

Jó kis verseny volt. Mindenki kifutotta magát.

 

Konzekvenciák:

Nagyon más verseny, mint egy egyéni fm, maraton. 2012-ben már voltam non-stop váltóban, ráadásul akkor nagyon meleg volt. Tudtam, hogy itt a szervezésen nagyon sok múlik, mindenkinek toppon kell lenni, és ha be kell valahova ugrani, akkor gyorsan kell reagálni. Nem volt semmi gond, mindenki tudta teljesíteni, amit vállalt. Én igyekeztem minél több helyezést hozni a csapatnak. Úgy érzem, ez jól sikerült, én is helytálltam.

A csapatunk igen vegyes összetételű volt, ezt figyelembe véve próbáltuk a terhelést elosztani. Biztos lehetett volna még itt-ott javítani, de elsőre igen szép eredmény, amit elértünk. Ez kellő löket lehet a jövőre nézve. :-)

 

Garmin TE:  szombat: 5.0, vasárnap : 4.9

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 40 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

monique képe

monique 3640 napja

nálunk 2011/2012-ben biciklis kísérő is a futók közül került ki. :)

"Sokat hidratáltam este" - ez mi? :D tehát sokat ittál? :D

monique képe

monique 3640 napja

gratula!

lacika76 képe

lacika76 3650 napja

Igen, öten voltunk.

Érdről, Tárnokról, Százhalombattáról voltak a tagok.

Kettő autó volt, a futók közül, aki pihent, az vitte át az autót a következő pontig.

Ha profin akarod, akkor kell egy fix sofőr és egy bringás kísérő.

lassukapitany képe

lassukapitany 3652 napja

Én még nem voltam ezen a versenyen, így néhány technikai dolog érdekelne:

- Öten voltatok a csapatban?

- Mindenki Budapesti volt, így innen utaztatok le?

- Hogy oldottátok meg a csapattagok kiszállítását a starthoz, váltópontokhoz és a végén a váltótagok összegyűjtését, továbbszállítását? (Mindenkinek volt saját autója...vagy mindenki beült reggel az autóba és lépésről lépésre haladtatok...vagy volt plusz egy sofőr?)

- Mennyi időt pihentetek egyik napról a másikra?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!