Pepe88 egyéb

2014.08.24 Vasárnap, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:00

Edzésleírás

Rehabos, 2.hét a bokarándulás óta (sérülés kezdete aug 8, péntek)

 

1.héten pihentetni kellett (volna), 2.héten (vagyis ezen) meg gyógytorna elkezdődhetne. De eléggé leszartam. Nem foglalkoztam vele annyit, mint kellene, nem érdekel túlzottan az egész. Csinálgatom, de egyáltalán nem úgy, ahogy kéne. Hétköznapi, átlagemberhez képest igazából teljesen normális ütemben fog haladni a gyógyulásom. Ez heti pár alkalomnyi gyógytornát jelent. A vádlisérülés alatt viszont nagyon odafigyeltem, tudtam, hogy sportolok és minél gyorsabb/teljesebb rehabilitációt akartam. Hidegkamrázások és rengeteg (heti 5-7) gyógytorna is volt. Most ezek elmaradtak...

 

Részben lehet azért, mert csalódtam a vádlisérülésben, mivel hiába csináltam mindent, a 6-8 hétből 8hét lett végül, ami baromi sok.

Részben azért, mert ezzel teljesen elveszett a szezon. Vádlinál még tudtam, hogy az év végi versenyeket elérem, Faddon indultam is és Ózd is be volt tervezve. Most már ugye nincs így semmiféle motiváció, cél.

De leginkább azért, mert nem érdekel az egész. Nem azért akarok felépülni leginkább hogy sportolhassak.... Eléggé szét vagyok esve. Nincs mi lefoglaljon, ahol le lehetne vezetni dolgokat...korlátozva vagyok eléggé lábam miatt (bár 1 fokkal jobb a helyzet, mint múlt héten, ide-oda már akár eltudnék menni). Nem érdekel az egész, kezd minden a 4-5 évvel ezelőtti hasonlítani és nem mennek jófelé a dolgok. LV nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon rosszat tett. A hazaérkezés óta nem vagyok jó passzban, bár néha vannak rövidebb jó időszakok.

 

Amin viszont csodálkozok meglepődök az a kaja/étkezés: a hangulatingadozás ellenére az nagyon-nagyon jó. Egyik éjszaka nem tudtam aludni, 2-3 órán át forgolódtam este 10től hajnal 1ig...Éjfélkor kimentem enni, már ki is vettem egy narancsot, de aztán sikerült visszatenni, mert az éjszakai gyümölcs nem túl diétás....Aztán csak elaludtam.

Következő nap,vagyis éjszaka pedig legszívesebben este, lefekvés előtt megittam volna valamit...de szerencsére nem volt itthon olyan, illetve ami lett volna és esetleg megkóstoltam volna azt nem tudtam kinyitni (ez mondjuk szerensce) De közértbe nem mentem! Szóval 2/0!

 

Az étkezés kb. optimális Odafigyelek, egészségesen táplálkozok többnyire. Ha a helyzet úgy hozza, akkor azért néha bűnőzök, de nem teljesen rendszeresen és szerintem ez így rendben van. Alkohol sem igazán van 2 hete, szóval majdhogy nem teljesen egészségesen élek. 

Alvással viszont gondok vannak, vagy nehezen alszok el, vagy korán felkelek és nem tudok visszaaludni. A bűnőzés, csokizás helyett ez "jutott". Talán, ha újra mozoghatnék egy kicsit javulna ez az egész. Vagy ha fejben erős(ebb) lennék.

Elvileg még 1 hetet kell pihenni, utána bokarögzítőben szabad bicilkiznem, sőt az is lehet, hogy úszni, de nem igazán várom... Ha nagyon akarnám talán jövő héten is elmehetnék/elmegyek tekerni. De igazából nincs hozzá se időm, se kedvem igazából. Ennyit meg nem ér az egész, mert akkor minek kockáztassak a lábam miatt?Szerencse amúgy, hogy sérült vagyok, mert így is túl sok mindennel kell foglalkozni (melók,költözés). Ha még sportolhatnék akkor aztán végleg nem lenne semmire időm...Bár lehet az lenne a jó, mert akkor mindig lenne valami, ami lefoglalna. 


Egyáltalán nem tudom, hogy mi lesz akkor, ha felépülök. Az évnek vége. Futni amúgy sem futok 3hónapja és idén amúgy se hosszútávra készültem. Szóval őszi futások teljesen felejtsőek. (kb maraton előtt 1-2-3 héttel fogok újrakezdeni talán futni). Időm sem tudom hogy lesz a költözés(ek),melók,suli,+minden egyéb mellett. Jövő szezonban jó lenne végre rendesen menni sprinten, most hogy végre megtanultam depozni. Bár az úszásom még továbra is katasztrófális, de az eredeti terv úgyis úgy volt, hogy a jövő évre viszem azt fel. Szóval talán úszni kéne rengeteget...Ha lenne/lesz kedvem/motviációm.


Szteoridos orrsprayt tolom, habár lusta vagyok a napi 2x1 puffra, így napi 1x2 puff van, és nem is biztos, hogy jól csinálom.

Valamint szedem a táplálékkiegészítőket is továbbra is...

Lassan vega nap is jöhetne, de nem vagyok hozzá elég erős még

Edzésszakaszok

Idő Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!