Pepe88 Úszás

2014.12.19 Péntek, 11:35:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:20:00

Távolság

2.4 km

Tempó

33:20 p/km (1.80 km/h)

Edzésleírás

Dagály, 25méteres fedett (sátor) Oláh Andrissal:

Táv és idő csak tipp. Sok pihi, mert ugye "oktatás" volt.

 

-A gyorsúszásom pipa, az rendben van! Úgy látszik beépültek a legutóbb tanultak, úgy úszom és szerinte ez teljesen rendben van! Teknőccel is "jól", helyes technikával úszok! Úszhatok, kell úszni vele majd!

-A bemelegítésnél után (300m) úsztam 100m vegyest időre és az edzés végén is. Az első vegyes ideje 1:28 volt (pille 18, hát 22, mell 26, gyors 20). A végén pedig 1:30 (pille 19, hát 22, mell 27, gyors 21).

Meglepően jó idő, korábban ugye amikor én mértem 1:32.xx volt a legjobbam. A végére amúgy nagyon elfáradtam, csodálkozom hogy 1:30 lett, 1:34-et saccoltam be magamnak.

A hátúszásom állítólag nagyon-nagyon szép. Mellúszásban figyelnem kell, hogy amikor beteszem a kezem a vízbe jobban összehúzzam magam. Gyorsra kicsit kifáradtam, azért voltam ott lassabb, mint pilén. Pillangó az okés nagyjából, de a lábmunkám rossz!

Utána úsztam delfin lábat uszonnyal és itt szépen úsztam! Majd egyedül úsztam delfin lábat uszony nélkül már Andrisos edzés után és érzésre sikerült megismételnem azt, amit uszonnyal. Majd úsztam pillét is és itt is úgy éreztem sikerült bele tennem! Szóval szépen rávezettem magam.

 

Ami még fontos volt az a bukóforduló: ment, megy már rendesen, igaz a 8 hosszban 2-es levegővel úsztam, de megy végig. Viszont a kezemet rosszul használtam, nem használtam egyáltalán, pedig kéne azzal valamit csinálni. Az a javaslat érkezett, hogy próbáljam meg úgy, hogy a kezem hátul van, vagyis test mellett mikor fordulok és így tökéletes, teljesen jó volt a fordulóm Andris szerint. Megcsináltam többször is és tényleg ment! Majd miután lejárt az 1óra én ugye ott maradt és a bukót is gyakorolgattam egyedül. Tényleg jobban megy érzésre, biztosabban így! Úsztam 2x4 hosszt, egyszer sima tempóban, majd lendületesben. Hát, lendületesben nem esik jól bukózni, nem is megy olyan hatásfokkal, mint korábban! De a terv az, hogy így bukózzak mostantól és majd a későbbiekben lehet próbálkozni hogy 1 kéz van egyedül, illetve hogy mind a két kéz valahogy elöl van.

 

Jó volt érzésre, hasznos volt nagyon az edzés és érzem a fejlődést is amúgy

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:20:00 2.5 32:00 1.88 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!