Wierchen futás

2017.07.02 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:49:16

Távolság

21.41 km

Tempó

05:06 p/km (11.76 km/h)

Edzésleírás

Dunaújváros

Kicsit késve értünk le, így elég kapkodós lett a depozás. Ráadásul alapvetően kicsit szétszórt voltam. A kerékpáros cipőmet Budakeszi felejtettem. Szerencsére a másik stopli nélküli cipőm otthon volt. Szerencsére még nem dobtam ki a stoplit, amit nemrég cseréltem le. 3 év után nem a legnyerőbb a megjelenése. Bepakolásnál arra is rájöttem, hogy zoknit sem hoztam, a nélkül azért nem szívesen futnék félmaratont, így a rajtam lévő zokni nyerte meg ezt a tisztséget.

Úszás

Szeles volt az idő, de ennek ellenére nem hullámzott különösebben a víz. Szép sima volt. Ez a stégről és vízből való indulás nem nagyon feküdt nekem. Féltem attól, hogy ha belemegyek a vízbe akkor rám ugranak. Így az lett a megoldás, hogy amikor ellőtték a startot szépen nyugodtan kisétáltam a stég végére beugrottam a vízbe és nekikezdtem a két körnek.  A szokásostól eltérően most egészen jól be tudtam lőni az első bóját. Mondhatni éreztem a vizet. Hármas levegővel előretekintgetve meglepően egyenes vonalban haladtam. A tömegen szinte sebészi pontossággal vágtam keresztül. Eltaláltam a tempót és úgy mentem, ahogy szerettem volna. A második körre meglett a késői indulás hátránya. Telesen egyedül maradtam. Az előttem lévőknek volt 100-150m előnye. A lábvizem környékén volt 1-2 ember, akik néha kivágtak és próbáltak tempót váltani. Szóval lényegében az egész úszás lábvíz nélkül ment. Kimondottan élveztem, a kezdeti tömeget is sikerül bunyó nélkül megúsznom. Mondhatni frissen jöttem ki a vízből, a parton lévő versenybíró meg is jegyezte, hogy mennyire magamnál vagyok, mert be tudtam diktálni a rajtszámomat. J

Bringa
A depót egészen kényelmesre vettem 3:10. Eszti nem sokkal utánam jött be, odairányítottam a bringájához, mert rossz sorba jött be. Akkor kezdtem meg az első körömet pont, amikor Betti a másodikat. Hát különösebben nem bolyoztunk. Pár szó után igyekeztem a saját tempómat menni.
A 2 kör előzetesen megrémített, de nekem kimondottan tetszett a pálya dinamikája a kanyarokkal és kigyorsításokkal. Persze  a kör elején lévő mászás nem volt olyan kellemes, de általában ide időzítettem az evést. Kokó meg is jegyezte, hogy mit szólna ehhez a Gyula. az volt a terv, hogy egy kört pörgetek egyet meg lendületesebben megyek. Érzésre ez sikerült, de a részidőket még nem láttam. Az első körökben voltam torlódott részek. Teljes lelki nyugalommal előztem jobbról, mikor az egész sor valamilyen oknál fogva balra tart. Vázsony  talán a 4. körben előzött  először, kellet pár másodperc, amíg rájöttem, hogy ki szurkolt. A lejtős szakaszok nagyon élvezetesek lettek volna, ha nem kell a pofaszéllel küzdeni. A bringáról leszállva keresztezni kellett a futópályát, itt nem volt nekem egyértelmű, hogy hol kell leszállni. Ráadásul az ott álló szervező is éppen háttal állt amikor leszálltam. Így mondjuk kevesebben láttak, hogy mit szenvedek a cipő levételével, pedig a másik csatos.

Futás

Kétperces depó után már csak a félmaratont kellett ledarálni. Hát most nem sikerült darálni. Már az első körben sem akartak vinni a lábaim. Pulzusom is magas volt ehhez a tempóhoz. A frissítés nagyon jól volt elosztva. A központban kb egy svédasztal és mellette még pár frissítő jéggel és vízzel. Két ponton álltak még szivacsokkal a kér másik oldalán pedig vízzel vártak. A második körtől a frissítőnél mindig ittam egy kólát és kis vizet. Maradék vízzel pedig locsoltam magam. 4 körre Bettinek sikerült sótabit szereznie nekem. Attila ebben a körben előzött meg, de nem tudtam magamból semmi erőt előkaparnom, hogy tartsam vele a tempót.  Már csak azt vártam, hogy legyen vége. Szokni kell ezt a hőséget, Atádon sem lesz hűvösebb. A gyomrom viszont teljesen rendben volt ezúttal, már csak az a kérdéses, hogy az étkezés volt rendben, vagy  hogy a tempó most lassabb volt mint Kotorban és Keszthelyen.
Összességében egy jó verseny volt. Kicsit jobbat szerettem volna menni, de az úszás és bringa teljes mértékben rendben volt. 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:49:16 21.41 05:06 11.76 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

jocccc képe

jocccc 2525 napja

azért benned volt már 2 féltáv és egy IM, benne van ilyenkor, hogy a végét nem úgy bírod. de Atádig még kipihened ezt simán :)

az úszás viszont különösen tetszik a leírásod alapján. ha Nagyatádon lesz hozzá társad, akkor hosszabb távon is menni fog ez a tempó!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!