ikerkaszat futás

2017.08.06 Vasárnap, 12:26:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:47:00

Távolság

24.97 km Szint: 300 m

Tempó

11:30 p/km (5.22 km/h)

Edzésleírás

Majdnem 4 hónap kihagyás után folytattuk a Kéktúrát. (8. túranap) Férjem le akarta mondani a nagy melegre való tekintettel, de én ragaszkodtam, hogy induljunk, ha már ennyit úgyis kihagytunk. Azt mondtam neki, hogy 4-5 kilométerenként jelez kocsmát az itiner. (hát ezt jól benéztem mondjuk, mert csak Szentépterföldén volt vendéglátóipari egység)

Becsvölgyéről indultunk, ami nem pecsételőhely. Első feladat a pecsétek beszerzése volt (kocsma zárva.) Kocsma mellett volt egy Fodrászat, ott egy szimpatikus fatalember jött ment, és elővezettem a problémát és hozta egyéni vállalkozó pecsétjét, és megszereztem a négy pecsétet. :-)

 

9. túranap

Viharfellegekben indultunk és hamar el is kapott bennünket (1,5 kilométernél, próbáltunk egy slendriánul megépített vadászles alatt kihúzni a zivatart, sikertelenül). Már csöpögő esőben folytatuk az utat, de a talaj elég sáros volt és nagyon csúszott. Nem nagyon tudtunk itt haladni.

 

Aztán javult az idő és hamarosan megérkeztünk Petrikeresztúrra. Ott a Férjem megetett egy kedves kutyát Pick szalámis kenyérrel, aki nem fogadta el. Fene a jó dolgát. És itt láttam meg a leggyönyörűbb temetetőt, amit valaha láttam. Semmi sallang, csak fenyves, föld és pár kereszt.

 

Temető

Temető

Itt csatlakozott hozzánk egy jól tartott német juhász kutya. Ezt a jópofa kerítést ezurtán találtuk nem sokkal.

Kerítés

 

 

Aztán jött egy létrás mászás, és visszafordult a kutyus. De nagyon aranyos volt, hármat lépett és egyből visszanézett, ezt kb. 10-szer megtette.

 

Zalatárnok előtt

 

Elértük Zalatárnokot, ahol vasárnap lévén nem volt sem bolt, sem kocsma nyitva. Indultunk Rádiháza felé.

 

 

Fa

Rádiházán szép lovak volt, de a vihar erősen a nyomunkban. Majd megérkeztünk Szentpéterföldére, ahol találtunk egy romkocsmát. Férjem be se akart jönni, mert mindenki csak eltűnt. Én azért bemerészkedtem, és ittam egy nagyon finom kávét. Satyát (mai segítőnket) nem tudtuk felhívni, mert nem találtunk térerőt. Egy helyi lakos jött segíteni, elkérte Férjem telefonját feltette a Vonalas telefonfülke egy bizonyos pontjára, mondta, hogy most telefonálhat, de csak kihangosítóval tud. 

 Célállomás

Csak egyszer tévedtünk el (illetve itt kétszer, de másodszor csak a jó úton jöttünk, mentünk). A térképen látható 2. kunkor tervezett volt egy kis templomhoz vitt az út.

 

Abszolút nem volt  meleg (teljesen ellentmond az időjárási előrejelzésnek), sajnos megint nem tudunk két hétig menni, de remélem most hamarabb újra útrakelhetünk:-) Satya nélkül megint nem tudtunk volna megoldani a feladatot, nagyon köszönjük neki is az autós szállítást:-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:47:00 24.97 11:30 5.22 300 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

holovacz képe

holovacz 2493 napja

Annyira szeretem ezt, olyan jó, hogy beszámolsz ezekről az utakról :) 

vizimuu képe

vizimuu 2494 napja

Most is szuperek vagytok, mint mindig! :-)

Felszerelések

Inov-8 Roclite 275 GTX (női) terepfutó cipő