Enugu Úszás

Kikötőúszás2018.07.22 Vasárnap, 10:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:21:07

Távolság

5 km

Tempó

16:13 p/km (3.70 km/h)

Edzésleírás

II. BÚI Kikötő Úszás - Balatonfenyves

 

15:56, 15:54, 16:12, 16:24, 16:40

 

Amikor beneveztem, még nem voltam biztos abban, hogy el is fogok indulni. Aztán az úszást megelőző szombaton még jobban elbizonytalanodtam, mert a pénteki, debreceni esküvőt nem sikerült kipihenni. Viszont Laci is kedvet kapott, az előnevezést meg meghosszabbították szombaton 15.00-ig, úgyhogy őt is be tudtuk nevezni + Attilához be is fértünk így reggel vezetni sem kellett, ezért végül csak elmentünk, bár nagyon nehezen ébredtem, a legszívesebben otthon maradtam volna. Korán indultunk, már 8.00 előtt odaértünk... A helyszínen szembesültünk mindhárman azzal, hogy a kikötő úszás szó szerint azt jelenti, hogy a kikötőben fogunk úszni... ez annyira nem teszett, mert a víznek csúnya sötét színe volt és amikor körbe jártuk, néhány helyen fura szagot is éreztem + ugye a kikötőben álltak a hajók is... Ehhez jött az, hogy az idő sem volt szép, még dörgött is az ég, és kicsit hűvös is volt. Kicsit meg is bántam, hogy eljöttünk... Azt mondjuk tudtam, hogy a vízben már több kedvem lesz az úszáshoz, ami így is lett. :)

800 m-es körök voltak (amiről a végén kiderült, hogy kb. 1000 m volt). 4km-re neveztem, de az ötpróba pontok miatt lehett volna többet is úszni, 2 óra volt rá. Nekem elég volt az 5 kör. :) 10.00-kor volt a rajt, kérték, hogy a gyorsak álljanak előre, de ez persze nem így lett, kb a kör feléig kerülgetni kellett az embereket. A víz jó volt, nem volt hullám sem, tiszta is volt,  a víz alatt láttam az előttem úszók lábát és a hínárokat - ebből mondjuk túl sok volt -, és ahogy elkezdtünk úszni, a nap is kisütött :) A terv az volt, hogy az elsőt lazán úszom, a többit meg kb lendületesen, jólesően.

Minden kör végén ki kellett mászni a vízből, egy kis kört megtéve tudtuk megkezdeni a következő kört. A körbefutás közben a speaker mindig mondta, hogy mennyi időnél járunk. Már az elsőnél is csodálkoztam, hogy majdnem 16 perc... na jó, gondoltam, biztos azért, mert lazán kezdtem. A második kör végén, ami 1600m, mondta srác, hogy 31 perc 50valamennyinél járok... na ez már nagyon lassúnak tűnt, pedig nem éreztem azt, hogy lassam úszom. A 3. kör után már biztos voltam benne, hogy nem 800-as köröket úszunk, itt az időm kb 3000-es volt.

Jó tempót választottam, jól esett, élveztem az úszást, nem is fájt semmim a végére sem. Szívesen mentem volna még néhány kört, de úgy gondoltam, hogy elég volt ennyi, mert az elején érzett fura szag nem hagyott nyugodni.

A végén Attila órája 5039m-t mutatott a 4000-es távra... 

Örülök, hogy elmentünk, jól éreztünk magunkat és nagyon jó volt úszni. 

A 20-39 éves nők között 2. lettem, abszolútban pedig 3., Laci pedig 2. lett a korosztályában :) 

 

 

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!