Pepe88 bringázás

Délelőtti edzés2021.10.22 Péntek, 14:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:40:11

Távolság

63.6 km Szint: 1010 m

Tempó

02:31 p/km (23.82 km/h)

Pulzus

Átlag
124
Minimum
0
Maximum
157

Edzésleírás

Reggeli pulzus: Elfelejtettem a pontos számot... :(

Vagy 46, 48

Vagy 44, 47

Valami ilyesmi lehetett. A két szám azért van, mert az elsőt közvetlenül ébredés után mértem, felvettem az órát, pihentem pár percet és ekkor volt. A másodikat pedig miután kimentem a mosdóba és még megpróbáltam visszafeküdni. Kezdett világosodni, szóval sejtettem hogy nem fogok tudni visszaaludni. Mindenesetre ekkor nem ment le/vissza arra a szintre. 

Most relatív rendben aludtam. 8 óra megvolt, bár azért elmúlt 1 hét miatt lenne "bepótolni" valóm, de végre nem 5-6órát aludtam

 

Tegnap edzés utáni regeneráció nem sikerült túl jól. Sőt igazából sehogy sem. Futás után nem nyújtottam pályán, csak levezettem/kocogtam, úgy voltam vele hazatekerés után. Itthon viszont későn értem haza, boltba is el kellett menni, főzni is, stb. Meg nagyon fáradt voltam, estére jött ki az, hogy keveset aludtam az elmúlt napokban és semmi erőm/kedvem nem volt nyújtani, hengerezni, úgyhogy az teljesen elmaradt. De azért levezető futás/bringa azért valamit számíthat...Legközelbb azért odafigyelek rá, hogy futás után azért a pályán legalább 5-10percet nyújtsak. (első nap, hogy kimaradt a hengerezés tegnap).

Ráadásul a tegnapi futás más okból is megviselt, lefárasztott. Leginkább fejben azt hiszem. ELőször fordult elő, hogy éjszaka ettem :( Felkeltem éjszaka közepén nagyon éhesen és nem bírtam ki, ettem 1 tál müzlit hajnal 3körül, mert éhes voltam...Sajnos ennek az lett a következménye amit vártam, mert következő nap (vagyis ma edzés után péntek->szombat éjszaka ugyanez megtörtént, mert agyam hozzászokott, ARGH. Következő pár nap így kemény lesz, erről leszokni :(() De ez mind emiatt az 1 éjszakai kajálás miatt volt, az pedig azért, mert itt nagyon elfáradtam a futáson...

  

 

MAI BRINGA:

POLAR

GARMIN

 

Még mindig vannak különbségek, és GARMIN-ban egyelőre nem bízok. Kb. jól mért, de 3km-el kevesebb jött ki totál távra, ez azért túl nagy különbség...Szintkülönbségben is ~110m különbség volt kettő között... Ide POLAR-os távot írom be (sztem reálisabb, viszont Garmin-os magasságot, mert az több :)) Pulzust GARMIN-tól vettem, veszem.

 

Az időjárás miatt eléggé nehezen tudtam elindulni. Délelőtt elég nagy szelet írtak. Délután, estére pedig kis eséllyel esőt...Viszont napközben ez enyhülni látszott az eső, így azért vártam kora délutánig. Elég nagy szélben kezdtem, de hegyekben aztán ez semennyire nem éreztem. A legvégén egy nagyon gyenge eső elkapott, inkább a szél volt zavaró, nem volt napsütés, meleg...Emiatt (is) lehet hogy kicsit meg is fáztam, vagy a szervezetem legyengült. Estére brutál megfájdult a torkom...Amire a mézes tea nagyon sokat segített..Úgy voltam vele, hogy inkább KG jöjjön fel, azt leadom majd, minthogy lebetegedjek...Meg Neocitranoztam is biztonság kedvéért este, de azért másnapra, szombatra elég gyenge voltam. Ha lett volna edzés, 100% kimaradt volna szombaton...

 

És akkor az edzésről is írjak pár szót:

Nagyon motiváltan indultam. Felmerült, hogy ma végre pizzázok, de a pizzéria 15-18 között zárva van. GOndolkoztam, hogy az indulást ehhez igazítsam, de aztán nem így tettem (azért időjárás is számított), szóval pont záráskor értem haza, így nem volt edzés után pizza, helyette csirkét főztem....

 

 

 

3db emelkedőt mentem, egy közepeset (Guaza-La Camello), egy rövid (Los Cristianos), és még egy közepeset (Chafiras-San Miguel). Az eleje elég nehezen esett, ráadásul ez a TEIDE-s útvonalam legelején van. Felmerült bennem, hogy így kemény lesz a TEIDE...De szerencsére ez csak azért volt, mert a legeleje volt meredek, utána azért nem volt vészes és nagyon simán ment. A második, közepes emelkedőn pedig teljesen FLOW-ban voltam, ez a rövid, Los Cristianosi, amin rendszeresen megyek (Los Gigantesből hazafelé is útbaesett, résztáv edzés után is). Teljes flowban voltam, szuper könnyen mentem fel ide, de azért nem nyomtam. A harmadik, hosszabb emelkedőre kicsit kezdtem érezni a fáradtságot, nem voltak itt már könnyűek a lábaim. Semmi holtpont, ilyesmi nem volt. Csak egyszerűen nem élveztem. Még azt se mondanám, hogy nem esett jól. Semleges volt, szóval nem esett rosszul. Csak a flow, könnyebbség érzés elmúlt, mert már kezdtem fáradni.

 

Véletlenül amúgy nyomtam egy lap-et, pont az emelkedő előtt nem sokkal (stop-ot akartam egy útlezárás miatti megállás miatt, de még nem ismerem az órámat teljesen, így lap lett belőle). A wattmérő továbbra is irreális, de azért saját edzésen belül látszik elég komoly különbség, hogy a második felében jóval gyengébben mentem, eléggé visszaesett a teljesítményem. (Bár lehet benne van a hosszabb lejtő, hosszabb gurulás a végén...)

 

 

Az volt a feladat, hogy "pihenjem ki a tegnapi futást", hát először az volt a gondolom, hogy WTF. 2,5óra domb/hegy alatt nem éppen pihenni fogok....De a végére azért ez kb. "teljesült", Egyáltalán nem volt inzenzív. Nem mondom, hogy pihentető, átmozgató jellege volt, de nem volt fárasztó.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:06:57 2.82 02:28 24.35 10 74 0 124 108
02:33:14 60.78 02:31 23.80 1149 69 0 157 125
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!