Szab Úszás

2012.03.21 Szerda, 06:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:15:00

Távolság

3.4 km

Tempó

22:04 p/km (2.72 km/h)

Edzésleírás

400 bemelegítés
100 m 25gyors láb 25 gyors
100 m 25 oldal gyors láb 25 gyors
100 m 25 hát láb 25 gyors
100 m 25 delfin láb 25 gyors
400 m u.a   ellenállással
400 m pillangó
1200 m gyors
500 m bója ellenállás
100 lev

Nem vagyok túl jó passzban, és a végén Laci által tett "nagyon lazsálsz ott a végén, fél éve jársz, tessék egy kicsit pörgetni. Miért nem úszol a lábvízünkön?" megjegyzés sem örvendeztetett meg túlságosan. Kicsit igaza van, meg nem is. Az igaz hogy nem úszom ki magam maxra, de véleményem szerint addig amíg (szinte) nem tökéletes a technika, nincs értelme az erőlködésnek. Csak ahogy Popov mondta: úgy és annyit érdemes úszni, amíg nem esik szét a mozgás. Hát, nekem pont ez a tempó, és ennyi elég. Lehet hogy pár 100 méter ott tudnék maradni lábvízen (ez is kérdéses, hiszen 1:30-as 100-akat nyomnak), de akkor az edzés hátralevő része halál lenne, ergo többet ártana, mint használna szerintem. A fejlődés mérhető, 27:50-es 1500-at tudtam egy éve, most 26:00-t. Kár, hogy a mezőny eleje ezt nem látja :)

Az egész mögött természetesen ott van az élet minden területén, egész életemet végigkísérő önbizalomhiány is. Pont.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:15:00 3.4 22:04 2.72 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

Szab képe

Szab 4455 napja

Minden igaz amit írsz Gandi :)  Nem is bánkódik én emiatt, sőt! Tervem a "karbantartástól" több egyelőrő nincs vele, úgyhogy továbbra sem akarok majd szétszakadni reggelente:)

Gandi képe

Gandi 4455 napja

folyt.: be sem kerül, és az nem a szorgalmán, kitartásán múlik

Gandi képe

Gandi 4455 napja

Az úszás szerintem az egyik leghálátlanabb sport, akármennyi energiát bele lehet ölni, ha egyszer nem jó a vízfekvés, nem jók az adottségok, stb. bele is lehet pusztulni, akkor sincs nagy javulás. Na persze, az a másfél perces javulás szerintem tök jó, no meg én sokat adtam volna annak idején egy 26 perces 1500-ért (már nem, már nem érdekel :-)), de atttól fényévekre voltam, hiába jártam rendesen úszni....

Na, ennek a se füle se farka hozzászólásnak az lenne a lényege, hogy kár ezen erőn felül görcsölni, amíg a kerékpáron, futáson idővel javíthatsz, addig az úszás szerintem nem ennyire evidens. Van, aki hamar elúszik az első csoporttal, és van, aki a gladiátorképző sávba soha az életbe be sem kerül :-))

Szab képe

Szab 4455 napja

Így van, az adottságok a kritikus. Sűrű izomzatom / csontozatom van, ezzel eleve elrendeltetett, hogy úszó számban nem indulok az olimpián soha :)

smarcsu képe

smarcsu 4455 napja

vagy mert már korábban is jól úsztak, csak a kihagyás miatt tűntek az elején lassúnak. meg nem mindegy, milyen fizikummal születik az ember, milyen vízfekvése van, stb.  fel a fejjel, én néha csak lesek hogy bírod mindezt!

Szab képe

Szab 4456 napja

Kösz Mariann, jól esnek szavaid :)

Nyugi man, amit leírtam, az csak egy kis önértékelés. A "beszólás" abszolút nem volt sértő :) Csak kicsit mégis elgondolkodtam utána, hogy van az hogy mások fél év után el tudnak úszni az első csoporttal. De sztem azok egyszerűen úszóhártyával születtek, más bolygóról pottyantak ide :)

Leo képe

Leo 4456 napja

Ne szórakozz Man. Az van, hogy k magasra tesszük a mércét és ha nem vagyunk mindíg jobbak, mint előző nap, akkor már összezuhanunk. Beszóltak? Ja, lehet, hogy neki nincs családja vagy nem jár melózni vagy mittudomén.

smarcsu képe

smarcsu 4456 napja

nem mész Te rosszul, meg mellett sok minden mást is csinálsz (sport, család, meló). s edzői szemmel ez a javulás egy év alatt nagyon szép, abban igazuk van, néha egy-egy edzésrészen meg kell halni kicsit, hogy fejlődhessünk, de én szoktam látni, mikor odateszed magad! akkor csak lesek utánad. Önbizalomhiányra meg semmi okod!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!