lacika76 futás

2012.07.01 Vasárnap, 03:03:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:03:28

Távolság

20.86 km Szint: 49 m

Tempó

05:55 p/km (10.14 km/h)

Pulzus

Átlag
129
Minimum
132
Maximum
145

Edzésleírás

Ultrabalaton 2012. A LÁSS alapítvány 1-1 látássérült futóját vezettük. Az én szakaszom Balatonlelle-Zamárdi volt.

A nappali forróság után egy hihetetlenül kellemes, hűs időszakban futhattunk. A hangulat nagyon jó volt. Volt egy kis csúszás a nappali csoportnál, mert nekik forróságban kellett teljesíteni a szakaszaikat, de jól le tudtuk szervezni, hogy ne legyen komolyabb eltérés a tervhez képest. Már jóval az érkező páros előtt Fonyódligethez érkeztünk, ahonnan én vittem tovább az autót, és a két futótársamat, akik végeztek. Kicsit kóvályogni kellett a helységek között, mert nagyon erős a táblázottság, valamint több vasútállomás is volt, ahova menni lehetett. Először a rossz helyre mentünk (naná, hisz így izgalmas), majd megtaláltuk azt, ahonnan indult az én részem. Kicsit később tudtam csak elindítani az órát, mert siettünk, ellenőriztük a lámpákat, és már jött is a váltás. :-)

 

A verseny:


Balatonlelle-Balatonszemes (4.5Km):

Már előre készültünk, és tájékoztattak minket, hogy az útra festet sárga színű nyilakat kell nézni, amelyek jelzik a haladási irányt. Sajnos nem volt mindenhol, de szerencsére ott nem kellett eltérni a haladási iránytól.

Nagyon egyszerű, könnyen futható szakasz, és voltak ismerős részek, lévén Balatonszemesen voltam nyaralni tavaly, és tavalyelőtt.

A táv végén volt egy kis emelkedő, de nem volt vészes. Gábor itt picit elfáradt, de után a lejtősebb, simább részeken behoztuk a lemaradásunkat. :-)

 

Balatonszemes-Balatonszárszó (3.5Km):

Az emelkedős részt, ami a szemesi szakasz végén volt, ki tudtuk pihenni. Sajnos rengeteg úthiba volt, így a társamat mindig tájékoztattam, hogy vigyázzon a lépésekkel. Néha jött egy autó, de nm volt gond. Volt pár elágazás, de a nyilakat követve nem tértünk le az útvonalról. Megbeszéltem Gáborral, hogy én viszem neki a frissítőt, hogy ne kelljen leállni, majd odaadom neki, és szívószállal megissza a pohár tartalmát. A poharat természetesen mindig hulladékgyűjtőbe dobtam ki. Meglepő, de számos futót előztünk meg, akiket természetesen mindig lelkesítettünk. :-)

 

Balatonszárszó-Balatonföldvár (5.4Km):

Ezen a szakaszon előztük meg sok futótársunkat. Van, aki futva, van aki néha belesétálva haladt. Gábor mesélte, hogy az útvonalban van egy érdekes rész, egy sátor alakú törés, ami azért lett ilyen, mert az út vonalában állt egy ház, amelyet íj módon kerültek ki. A ház már nem volt ott, az út nem lett kiegyenesítve. :-)

 

Balatonföldvár-Szántód (5Km):

Nagyon közel a Balatonhoz futottunk, ezen a szakaszon nagyon jó minőségű volt az út nagy része. Igen jól haladtunk, itt is előztünk pár futót, leginkább a szakasz első részében.

 

Szántód-Zamárdi (2.9Km):

Az utolsó szakasz. Volt egy igen rossz minőségű szakasz, ahol járdán kellett haladni, ami púpos, göröngyős, kátyús volt. Itt Gábor nagyon küzdött, nekem pedig nagyon kellett figyelni, hogy időben jelezzem neki, hol figyeljen a lábára. Itt lassultunk is. Szerencsére utána volt egy könnyen futható szakasz, ahol picit belehúztunk, és sokat javítottunk az időn. Még mondtam is neki, hogy 100-150m előttünk fut egy lány, érjük utol. Majdnem meg is lett. :-) A váltás időben ott volt Zamárdiban, így Ildiék vitték tovább a dugókákat.

 

Tapasztalatok:

A szervezésre sokan panaszkodtak, de mi többnyire csak vizet használtunk, az mindenhol volt, illetve személy szerint én nem is frissítettem, csak Balatonlellén, és Zamárdiban.

A WC-k elhelyezésével, számosságával is sok gond volt, mert többnyire nem is volt, ahol igen, ott is eldugva, vagy csak 1-2.

Kabóca sokat panaszkodott a banán, szőlőcukor hiányára, hogy elfogyott. Ez azért sajnálatos, hogy nem volt megoldva, mert aki megtolta keményen, az nem kapott elég energiapótlást a pontokon.

A srácokkal és a lányokkal kapcsolatban elmondhatom, hogy kitettek magukért, legyen szó látássérültről, vagy kísérőről. Folyamatos telefonos kapcsolatban voltunk, sőt van, ahova B tervet is készítettünk.

A látássérült futótársainkat jól tudtuk vezetni, nagyon figyeltek, és készségesek voltak.

A versenyre magammal vittem a tájékoztató füzetet, ahol végig követtem az útvonalat, de nem nagyon volt rá szükség, nem tévedtük el.

Nagy élmény volt együtt befutni a célba (nem is fértünk el egy sorban, mert olyan sokan voltunk). :-) Nagyon jó volt a hangulat a forróságban. :-)

 Garmin TE:3.0

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:03:28 20.86 05:55 10.14 49 132 145 129
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 4346 napja

Nehéz megfogalmazni, hogy a 18-as karikára ne legyen szükség. xD

monique képe

monique 4346 napja

oké de nem elírás volt ez a mondatod? "A szívószálat a szemedbe nyomod, és úgy iszol."

lacika76 képe

lacika76 4350 napja

Szóval, a srác nem tud pohárból inni, amikor fut (megjegyzem, én sem), ezért kérte, hogy vigyek neki a frissítésnél egy pohár vizet, és szívószállal felszívja a tartalmát. Egyedi stílus, de működik. :-)

monique képe

monique 4350 napja

hova?! nem a szájba?

lacika76 képe

lacika76 4352 napja

Köszi szépen. Igyekeztem, bár a tájat nem nagyon volt időm figyelni, mert én voltam a srác szeme.

Próbáld ki! A szívószálat a szemedbe nyomod, és úgy iszol. Tök hatékony módszer. :-P

monique képe

monique 4353 napja

jó alapos leírás :) gratula nektek! "szívószállal megissza a pohár tartalmát" ez tök jó ötlet =P a gyakorlatban mennyire kényelmes ez futás közben?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!