Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 589 830 km-t sportoltatok
Elügetek bármeddig

Legeslegelső leglegleg bejegyzés

Mara | 2014-01-22 20:35:48 | 5 hozzászólás

Sziasztok :)


Kipróbálom, milyen futóblogot vezetni :) Tekintve, hogy ebben az évben elkezdtem, úgy igazán rendesen futni. De igazán. Ez heti 4 edzést jelent, ami nálam kiemelkedő teljesítmény. Ugyan több, mint 1 éve futok (kocogok), de eddig sosem volt túl komoly. Kimentem, mentem 1-2-3 kört, max. 5 km-t és bejöttem. De ezt azért stabilan. Közben a totális futás-utálatomból futás-megszokás lett, nem ellenkeztem, hanem mentem. 2013 vége felé futottam bele (de elmés, de elmés) a "Fuss 2014-ben 2014 km-t!" BSI alapította csoportba. Mondtam magamnak, miért ne? Lehetetlen küldetés, hogy az addigi heti 2, jó esetben 3 edzésből - ami általában kevesebb volt, mint 5 km/alkalom - én lefussak 2014 km-t, de nagyot kell álmodni és meglátjuk mi lesz belőle. Beléptem. Visszaigazoltak. Eleinte nem szóltam túl sokat, figyeltem, SAS only. De a csoporttagok bejegyzései annyira motiváltak, hogy azon kaptam magam, egyre többször megyek ki futni.

 

Akkortájt jöttem rá, hogy az okostelefon mobilnet nélkül is fogja a GPS jelet (zseniális nem?), szóval stabilan kezdtem 5 km-eket menni. És a csoport húzóereje által pedig azon kaptam magam, hogy heti 3x is kimegyek. Aztán heti 4x. És tartom és kell és élvezem és hiányzik, ha nem megyek. Aztán elkezdtem beírni a csoportba. "Ma ennyit és ennyit mentem, ennyi van hátra!" És like-olták meg bíztattak :) Kialakult az a szokás, hogy a hátralévő km-eket évszámmokként kezelik és az adott évszámhoz (ahol épp járnak) megosztják a fontosabb történelmi momentumokat. Rákaptam én is. Futottam, töriztem és boldogan olvastam a többieket is. Majd elkezdtem én is hozzászólni másokhoz, cipőkhöz, teljesítményekhez, versenynevezésekhez. Mára egyre többet dumálok :D Kezdenek ismeretségek megköttetni, sőt a csoport segítségével kapartam össze a lelki erőm ahhoz, hogy egy 7 km-es versenyre nevezzek a városvédő futáson, a Midicittára :) A záróbusztól való rettegésem közröhej tárgya lett, de jót nevettünk rajta mind :D Már körvonalazódik, hogy ki megy még, meg lesz-e addigra a közös pólója a csoportnak és, hogy végre találkozunk azokkal a tagokkal, akik ott lesznek ápr. 13-án.

 

Hallottam már hírét annak, hogy a futó réteg egy nagy közösség és a futás ténye összeköti az embereket, de mondhatni most először tapasztalom ezt meg, és nagyon-nagyon jól esik. A motiváció is hatalmas. Mára már futással kelek és fekszem. Kapok sok hasznos tanácsot, hogyan gyorsulhatnék, bíztatnak, szurkolnak nekem és én is ezt teszem más futókkal és örülnek neki. Jó érzés, ha egy sporttárs napját feldobtam :) Sajnos eddig ahány közösségben voltam, előbb-utóbb eljöttem onnan, mert elmérgesedett a légkör. De remélem, hogy ez most nem történik meg. Itt most nem érzem azt, hogy nem látnák pozitívan a teljesítményem vagy éppenhogy nem ismernék el azt, mikor igyekszem. Semmi negatívat nem kaptam azért, mert 9 perc feletti km-eket futok vagy mert nem tudok letolni 21 km-t egyszerre (még :P). Inkább a pozitív véglett felé tolnak, hogy lesz az jobb is, csak menjek, lesz több km, csak menjek. Szóval nagyon-nagyon meglepődtem, de nagyon-nagyon pozitívan :) És vár rám az első versenyem áprilisban! :D És jön még több is :D És valahol a jövőben vár rám az első maratonom. Majd a többi is :)

5 hozzászólás

torolt_13926 3810 napja
torolt_13926 képe

Köszöntelek és bíztatlak! Itt nem fogsz kilógni a sorból. A futás, ami összeköt majd a többiekkel - "elvarázsolja" a konfliktusokat...:-)

Mara 3810 napja
Mara képe

Köszönöm szépen :) Igen, azt észrevettem, hogy a futás ténye olyna, mint egy ragasztó :D

monique 3809 napja
monique képe

hajrá!

 

holovacz 3809 napja
holovacz képe

Örömteli, Szép futásokat! :)

Mara 3809 napja
Mara képe

Köszönöm  ak edves szavakat :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-07 hó (1 bejegyzés)
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-03 hó (6 bejegyzés)
2014-02 hó (4 bejegyzés)
2014-01 hó (4 bejegyzés)