Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 822 037 km-t sportoltatok

Kérdésed van? Reméljük megtalálod rá a választ itt a Gyakran Ismételt Kérdések oldalon. Ha esetleg mégis elakadnál valamiben, akkor írj nekünk pen@edzesonline.hu, vagy a sepi@edzesonline.hu címekre, és mi segítünk


Milyen szolgáltatásokat találok az Online Edzésnaplón?

- Cikkek, hírek, események, edzéstervek a futás, úszás, kerékpározás, duatlon, triatlon és túrázás világából.
- Online edzésnapló szolgáltatás sok-sok különlegességgel
- Képtár szolgáltatás, ahová feltöltheted sporttal kapcsolatos felvételeidet
- Blog szolgáltatás, ahol megoszthatod sportos élményeid az internetes közösséggel
- Klubrendszer, ahol közös eseményeket, edzéseket, csapatokat szervezhetsz barátaiddal
- Edzőhely nyilvántartás, ahol szövegesen és térképen is megmutathatod a többieknek, merre szoktál edzeni
- Kalkulátorok, amik hasznos segítséget nyújthatnak edzéseid, versenyeid megtervezéséhez
- Fórum, ahol a legkülönfélébb témákról beszélgethetsz a többiekkel
- Üzenetkezelő, ahol privát üzeneteket kaphatsz és küldhetsz a többi felhasználónak
- Hírlevél az aktuális hírekről, eseményekről

 

REGISZTRÁCIÓ


Miért érdemes regisztrálni az oldalon?

Az oldal bizonyos szolgáltatásait regisztráció nélkül is használhatod, ilyenek például a hírek, cikkek, edzéstervek, kalkulátorok. Ahhoz azonban, hogy saját edzésnaplód, blogod, képtárad, üzenetkezelőd legyen, létre kell hoznod egy regisztrációt. Regisztráció után tudsz hozzászólni a fórumban, üzenetet küldeni a többi felhasználónak, csapatokba jelentkezni, stb. Rendszeres nyereményjátékainkon is csak regisztráció után vehetsz részt.

Hogy tudok regisztrálni?
A főoldalon található "REGISZTRÁCIÓ" feliratra kattintva jutsz el a regisztrációs ablakba. Itt a kötelező - csillaggal megjelölt - mezők kitöltése után kattints a "Regisztrálok!" gombra, és már kész is. A megadott felhasználónévvel és jelszóval azonnal be tudsz jelentkezni az oldalra és elkezdheted edzéseidet, képeidet feltölteni, hozzászólhatsz a fórumon, stb.

Hogy tudok bejelentkezni?
Regisztrációt követően a főoldalon a fejlécben található név és jelszó mezőket kitöltve kattints a "Belépés" gombra.

Hogy tudom módosítani a regisztráláskor megadott adataimat és a jelszavamat?
Bejelentkezés után a fejlécben található "BEÁLLÍTÁSOK' feliratra kattintva megnyíló ablakban tudod módosítani megadott adataidat és a jelszavadat is.

Miket tudok a "Beállítások" ablakban megadni?
- Itt tudsz például feltölteni magadról egy személyes képet is (Browse feliratra kattintva tudsz a számítógépeden lévő képek között tallózni, majd a kiválasztott képet megnyitva az elmentődik mint a te személyes képed az oldalon.) Ez a kép jelenik majd meg az adatlapodon és a hozzászólásaid mellett is. Javasoljuk, hogy egy kb. 70 x 70 pixel méretű képet tölts fel magadról, mert az ennél nagyobb képeket is ekkorára csökkentve jelentíti meg a rendszer.
- Írhatsz egy rövid bemutatkozó szöveget is saját magadról, ami megjelenik az adatlapodon oldaladon.
- Beállíthatod, hogy szeretnél-e kapni Edzésonline hírlevelet
- Beállíthatod, hogy Edzésnaplód publikus legyen-e, azaz hogy az edzésnaplódba rögzített edzéseidet lássa-e a többi Edzésonline felhasználó.
- Beállíthatod, hogy email címed s egyéb adataid publikusak legyenek-e
- Beállíthatod, hogy szeretnél-e emailben értesítést kapni, ha az oldalon üzenetet küld neked valaki illetve ha edzéseidhez, blogodhoz hozzászólnak.

A béállításaid elmentéséhez ne felejts el az oldal alján a "Módosítás" gombra kattintani!

Elfelejtettem a jelszavamat, segítség!!
A főoldalon a fejlécben kattints a "Jelszóemlékeztető" gombra, és a megnyíló ablakban add meg a regisztrált e-mail címedet. Ide fogjuk elküldeni a jelszavadat.

Hogy tudom törölni a regisztrációmat?
Írj egy emailt a sepi@edzesonline.hu e-mail címre, a tárgyban vagy az üzenetben szerepeljen a "regisztráció törlése" kifejezés, és a felhasználónév, melyet törölni kívánsz. Ezután regisztrációdat egy napon belül töröljük a rendszerből.

Visszaállítható-e a törölt regisztráció?
Nem.

Hogy tudok megkeresni egy regisztrált felhasználót?
Használd a bal menüben a KERESÉS funkciót. Írj be a keresőmezőbe egy nevet vagy névtöredéket (legalább 3 karaktert), és kattints a "Keresés" gombra. Ekkor megnyílik egy találati lista, benne minden olyan regisztrált felhasználó, akinek a nevében szerepelnek a keresett karakterek. A találati listában az adott felhasználó nevére kattintva annak adatlapjára jutsz, ahol megnézheted publikus adatait, képeit, blogját és fórum hozzászólásait. Ha be vagy jelentkezve, akkor láthatod az adott felhasználó publikus edzésnaplóját is és üzenni is tudsz neki.

 

FŐOLDAL

A főoldalon a felső fejlécben találod a bejelentkező mezőt, a "Regisztráció", a "Beállítások" és a "Jelszóemlékeztető" gombokat, valamint a Súgót (GYIK).

A bal menüben felül találod a linkeket saját aloldalaidhoz: az edzésnaplódhoz, a képeidhez, a blogodhoz, az üzeneteidhez illetve a statisztikáidhoz.

Hogy jutok vissza a főoldalra?
A felső fejléc bal felére kattintva bármelyik aloldalról rögtön visszajutsz a főoldalra.

Hogy írhatok az üzenőfalra?
Az üzenőfalra íráshoz előbb be kell jelentkezned. Ezután kattints a föoldalon az Üzenőfal feliratra, majd a megnyíló szerkesztőablakba írd be üzeneted. Ha befejezted az írást, kattints a "Hozzászólok" gombra.

A szerkesztőablak ikonjainak segítségével a beírt üzenetedet szerkeszteni is tudod, illetve a szövegbe képet és linket is beszúrhatsz. A szerkesztőablak funkcióinak részletes ismertetését a BLOGOM címszó alatt találod.

Mit találok a baloldali menüben?

- A bal menü alsó részében találhatóak a bejelentkezés nélkül is igénybe vehető szolgáltatások gombjai, ezek segítségével tudod megnézni a híreket, cikkeket, az edzésterveket, az eseménynaptárat, a publikus edzések listáját és a blogok listáját.

- A Galériában az oldalra feltöltött képeket találod. Ha ráklikkelsz valamelyik képre, az megnyílik teljes méretben a képnézegető programban. Itt a kép bal illetve jobb szélére kattintva tudod egyesével léptetni a képeket, de nézegetéshez használhatod a kép bal felső sarkában lévő kis háromszög ikont is, ami egy automatikus diavetítő funkciót kapcsol be; vagy lehúzva az egeret a kép alsó széléhez, a galéria legújabb képeit egy fimszalagon nézheted meg. Ha egy felhasználó egyik albumára klikkelsz (a kép alatti album címre), akkor az ebben az albumban szereplő összes képet láthatod. Itt is használhatod a diavetítés illetve a filmszalag funkciókat. Ha egy albumba feltöltött képeket fordított sorrendben szeretnéd végignézni, kattints az album oldalon az album címe alatt megjelenő "Rendezés visszafelé" gombra.

- A Kalkulátorok hasznos segítséget nyújthatnak edzéseid, versenyeid megtervezéséhez.

- A Fórumban a regisztrált felhasználók hozzászólásait olvashatod el, különböző topikokba rendezve. (Ha hozzá szeretnél szólni valamelyik topikhoz, be kell jelentkezned!)

- A Klubok menüpont alatt hozhatsz létre klubokat illetve léphetsz be már meglévő klubokba.
Létező klubba való csatlakozáshoz használd a "Belépek" gombot, kilépéshez a "Kilépek" gombot.Valamely klub oldalának megnyitásához kattints a klub nevére a klub listában.
Klub létrehozásához a "Saját klubot szeretnék" gombra kattints, majd add meg a klub nevét, leírását, és ha szeretnél, egy klub fejlécképet is feltölthetsz (max. 700 x 150 pixel méretűt). Új tagok meghívásához használd a "Meghívó" gombot.A Klubhoz fotóalbumokat is rendelhetsz, ehhez az album listádból kiválasztva az albumot kattints az "Album módosítása" gombra, majd a "Melyik klubhoz tartozik" felirat melletti mezőben válassz a klubok nevei közül, végül klikkelj a "Módosítom" gombra. Ha szeretnél a fórumon a klubod tagjai számára külön topikot, ennek létrehozásához használd a "Klub topik nyitása" gombot, majd a létrehozott topikot rendeld hozzá a klubhoz a úgy, hogy a "Melyik klubhoz tartozik?" felirat melletti mezőben kiválasztod a megfelelő klub nevét. A klubhoz rendelt topikokba kizárólag a klubtagok tudnak írni.Klub törléséhez válaszd ki a klubot a klub listában, majd kattints a módostás és utána a törlés gombra.

- A Keresés mezőben a regisztrált felhasználók között tudsz keresni. Írj be a keresőmezőbe egy nevet vagy névtöredéket (legalább 3 karaktert), és kattints a "Keresés" gombra. Ekkor megnyílik egy találati lista, benne minden olyan regisztrált felhasználó, akinek a nevében szerepelnek a keresett karakterek. A találati listában az adott felhasználó nevére kattintva annak adatlapjára jutsz, ahol megnézheted publikus adatait, edzésnaplóját, képeit, blogját és üzenni is tudsz neki.

Mit találok a "Legfrissebb edzések" dobozban?
A Legfrissebb edzések dobozra kattintva a regisztrált felhasználók által publikus edzésnaplókba rögzített edzések listáját láthatod.A listában az "Előző nap" illetve "Következő nap" feliratokra kattintva, vagy a dátum mezőbe egy adott dátumot beírva tudsz az edzések között lépkedni.
- Egy adott edzésre (az edzés sorban a távra vagy a felhasználó nevére) rákattintva annak részletes adatait is meg tudod nézni.
- Az edzéslistában egy felhasználó neve mellett található ki ember ikonra kattintva a felhasználó személyes adatlapját nézheted meg.
- A boríték ikonra kattintva pedig privát üzenetet küldhetsz neki.
- Az edzés távja mellett zárójelben szereplő szám mutatja, hányan szóltak már hozzá ahhoz az edzéshez.
- A "Naplóba" gomb segítségével bemásolhatod az adott edzés adatait a saját edzésnaplódba - ez a funkció pl. közösen elvégzett edzések vagy versenyek esetén gyorsítja az adatok rögzítését.
- A doboz alján található "Legfrissebb edzésüzenetek" linkre kattintva a legutolsó edzéshozzászólásokat tudod megnézni.

Mit találok a "Legfrissebb blogok" dobozban?
A Legfrissebb blogok dobozra kattintva a regisztrált felhasználók által írt blogbejegyzések listáját láthatod. A listában az "Előző hét" illetve "Következő hét" feliratokra kattintva, vagy a dátum mezőbe egy adott dátumot beírva tudsz a bejegyzések között lépkedni.
- Egy adott blogbejegyzésre (a blog címére a vagy a felhasználó nevére) rákattintva annak részletes adatait is meg tudod nézni.
- A bloglistában egy felhasználó neve mellett található ki ember ikonra kattintva a felhasználó személyes adatlapját nézheted meg.
- A boríték ikonra kattintva pedig privát üzenetet küldhetsz neki.
- A blog címe mellett zárójelben szereplő szám mutatja, hányan szóltak már hozzá ahhoz a blogbejegyzéshez.

Mit találok a "Legújabb blogüzik" dobozban?
A Legfrissebb blogüzenetek dobozra kattintva a blogbejegyzésekhez írt hozzászólások listáját láthatod. A listában az "Előző hét" illetve "Következő hét" feliratokra kattintva, vagy a dátum mezőbe egy adott dátumot beírva tudsz a bejegyzések között lépkedni.
- Egy adott blogbejegyzésre (a blog címére a vagy a felhasználó nevére) rákattintva annak részletes adatait is meg tudod nézni.
- A bloglistában egy felhasználó neve mellett található ki ember ikonra kattintva a felhasználó személyes adatlapját nézheted meg.
- A boríték ikonra kattintva pedig privát üzenetet küldhetsz neki.
- A blog címe mellett zárójelben szereplő szám mutatja, hányan szóltak már hozzá ahhoz a blogbejegyzéshez.

Mit találok a "Legfrissebb képek" dobozban?
A legfrissebb képek dobozra kattintva időrendben visszafelé megnézheted az oldalra feltöltött képeket. Ha ráklikkelsz valamelyik képre, az megnyílik teljes méretben a képnézegető programban. Itt a kép bal illetve jobb szélére kattintva tudod egyesével léptetni a képeket, de nézegetéshez használhatod a kép bal felső sarkában lévő kis háromszög ikont is, ami egy automatikus diavetítő funkciót kapcsol be; vagy lehúzva az egeret a kép alsó széléhez, a galéria legújabb képeit egy fimszalagon nézheted meg. Ha egy felhasználó egyik albumára klikkelsz (a kép alatti album címre), akkor az ebben az albumban szereplő összes képet láthatod. Itt is használhatod a diavetítés illetve a filmszalag funkciókat. Ha egy albumba feltöltött képeket fordított sorrendben szeretnéd végignézni, kattints az album oldalon az album címe alatt megjelenő "Rendezés visszafelé" gombra.

Mit találok az eseménynaptárban?
Az eseménynaptárban az elkövetkező időszak eseményei között böngészhetsz. Elsősorban természetesen a versenyek szerepelnek a naptárban, de emellett a közös edzések, találkozók és sporttal kapcsolatos egyéb rendezvények (kiállítások, fesztiválok, műsorok) részleteit is megtalálod itt. Az eseménynaptár dobozra kattintva az aktuális események listáját láthatod, melyek között a naptár segítségével tudsz lépkedni. Az egyes versenyek alatt láthatod a listában a választható távokat és azok rajt időpontjait is. A versenyre kattintva pedig az esemény részletes leírását olvashatod el. Ha ott leszel az adott eseményen, és szeretnéd azt szerepeltetni az edzásnaplódban, egyszerűen kattints a megfelelő táv sorában a "Naplómba" gombra, és ezzel az adott verseny kiválaszott távja bekerül az edzésnaplódba.

Hogy írhatok az eseménynaptárba?
Ha szeretnél egy eseményt betenni az eseménynaptárunkba, küldj egy emailt a pen@edzesonline.hu  címre, benne az esemény részleteivel, és mi feltesszük azt a naptárba.

 

EDZÉSNAPLÓ

Hogyan tudok új edzést rögzíteni?
- Bejelentkezés után a bal menüben kattints az "Új edzés" feliratra.
- Vagy: Bejelentkezés után kattints a bal oldali menüben az "Edzésnaplóm" feliratra, ekkor megnyílik a saját edzésnaplód. Megnyitáskor az edzésnapló mindig az aktuális hónapot mutatja, de előre és hátra is tudsz lépkedni az "Előző hó" és "Következő hó" feliratok segítségével, vagy ki is választhatod a dátum mezőben a kívánt évet és hónapot. Új edzés rögzítéséhez az adott nap kockájában kattints az "Új edzés" feliratra.

Ekkor megnyílik az "Új edzés felvitele" ablak, ahol megadhatod az edzésed adatait, majd az "Edzés mentése" gombra kattintva rögzítheted azt. Edzés rögzítésekor csak a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.Az adatok bevitele során figyelj a megfelelő formátumok használatára, ebben segítenek a mezők mellett olvasható tájékoztató leírások. Ha mégis hibás formában adtál meg valamilyen adatot, akkor erre piros betűs hibaüzenet fog figyelmeztetni a hibás mező alatt. Javítsd ki a hibás mezőt, és ismét kattints az "Edzés mentése" gombra. A sikeres mentést követően az edzésnapló ablak nyílik meg, amiben az adott dátumnál már szerepel a felvitt edzés.

Mit jelent az edzésrögzítésnél az edzés és verseny?
Itt választhatod ki, hogy az adott edzés mint "edzés" vagy mint "verseny" kerüljön az edzésnaplódba. A versenyként felvitt edzések kiemelten jelennek meg a saját edzésnaplódban illetve az legfrissebb edzések listájában is. A versenyeidre külön statisztikákat készít a rendszer.

Mit jelent az edzésrögzítésnél a terv és tény?
Az edzések felvitelekor megadhatod, hogy az adott edzést már ténylegesen elvégezted-e (tény) vagy csak tervként akarod szerepeltetni az adott napra (terv). A saját edzésnaplódban eltérő színnel jelennek meg a terv és a tény állapotú edzések. Figyelem! Csak a "tény" állapotú edzések jelennek meg az Edzéslistában!

Mit jelent az edzésrögzítésnél az Edzés típus?
Az adott sportágon belül kiválaszthatod, hogy milyen tipusú edzést végeztél. A legtöbb sportághoz vannak előre definiált edzés típusok (pl. futáshoz a laza futás, a résztáv, a tempófutás, stb.), de természetesen saját magadnak is létrehozhatsz minden sportágban további edzés típusokat - ezt a főoldal bal menüjében az Edzés adatok között tudod megtenni.

Az edzés rögzítésekor először válaszd ki, hogy az adott edzést milyen sportághoz szeretnéd rögzíteni, ekkor az Edzés típusok között automatikusan megjelennek majd az adott sportághoz elérhető (előre definiált illetve általad létrehozott) edzés típusok, melyek közül kiválaszthatod a megfelelőt.

Mit jelent az edzésrögzítésnél az Edzőhely?
Az edzések felvitelekor megadhatod, hogy az adott edzést hol végezted. Ehhez előbb saját edzőhelyeket kell létrehoznod az adott sportághoz. Edzőhelyeket a főoldal bal menüjében az Edzés adatok között tudsz létrehozni. Az edzés rögzítésekor a megadott edzőhely kiválasztásával annak adatai (pl. futás esetén az adott edzőhelyen egy kör hossza) automatikusan megjelennek a megfelelő mezőkben.

Mit jelent az edzésrögzítésnél a felhasznált kalória?
Ha van olyan órád, ami méri az edzés során felhasznált kalóriát, ezt az adatot írhatod be ide. De ha szeretnéd, a rendszer kiszámol neked egy becsült felhasznált kalória adatot, ha az ehhez szükséges összes adatot megadtad. Ehhez szükség van arra, hogy a Beállításokban megadd a testmagasságodat, azEdzés adataid között pedig a testsúlyodat. Ezután, megadva az edzés távját és időtartamát, kattints a "Felhasznált kalória" sorban a "Számol" feliratra, és a becsült kalória adat megjelenik.

Mit jelent az edzésrögzítésnél az "Album"?
Ha az adott edzésről (versenyről) készített képeket szeretnéd hozzácsatolni az edzéshez, itt teheted meg. Ehhez a képeket először fel kell töltened egy új albumba a Képtáradban, majd ezt az Albumot itt kiválasztani.

Rögzítettem egy edzést, mégsem látom az Edzéslistában - mi lehet a gond?

- Lehet, hogy az edzésnaplód nincs "publikussá" téve. Az Edzéslistában csak a publikus edzésnaplókba felvitt edzések jelennek meg. Az edzésnaplód publikussá tételéhez bejelentkezés után kattints a "BEÁLLÍTÁSOK" feliratra, majd a megnyíló ablakban az "Edzésnaplóm publikus" felirat mellett tedd át a pöttyöt az igen mellé és kattints alul a "Módosítás" gombra.

- Lehet, hogy az edzést "terv" állapotban rögzítetted. A terv állapotú edzéseket a rendszer mint még el nem végzett edzést értelmezi, ezért azok nem jelennek meg az Edzéslistában. Lépj be az Edzésnaplódba, és kattints az adott edzés alatti bal szélső kis ikonra ("Edzés módosítása"). A megnyíló ablakban a "Terv vagy tény?" felirat mellett tedd át a pöttyöt a Tény mellé, majd kattints a lap alján az "Edzés mentése" gombra.

- Az Edzéslista mindig az aktuális napra rögzített legrissebb edzéseket mutatja. Ha ettől eltérő dátumhoz vittél fel edzést, lehet, hogy nem látszik az Edzéslista első oldalán. De megkeresheted a listában az "Előző nap" illetve "Következő nap" feliratokra kattintva, vagy a dátum mezőbe beírva az adott dátumot.

Hogy tudom módosítani az edzést?
Bejelentkezve lépj be az edzésnaplódba, és ott kattints az adott edzés alatt az "Edzés módosítása" ikonra. Ekkor az edzés bármelyik adatát módosíthatod. Ne felejtsd el a végén a módostásokat rögzíteni az "Edzés mentése" gombbal!

Hogy tudom törölni az edzést?
Bejelentkezve lépj be az edzésnaplódba, és az adott edzés alatt kattints az "Edzés módosítása" ikonra. Itt a lap alján találod az "Edzés törlése" gombot.

Hogy tudok edzésszakaszokat rögzíteni?
Bejelentkezve az edzésnaplódban az adott edzés alatt kattints az "Edzésszakaszok szerkesztése" ikonra, majd a megnyíló ablakban kattints a megjelenő első edzészakasz edzéstípusára (ekkor ez a szakasz még a teljes edzést tartalmazza). A megnyíló ablakban add meg az első edzésszakasz adatait, és kattints az "Edzésszakasz mentése" gombra. Eztuán a további edzészakaszokat mindig az "Új edzésszakasz" gombbal nyithatod meg és a fentiek szerint mentheted el. Ha felvitted az összes szakaszt, kattints a "Vissza az edzésnaplóra" gombra. A szakaszokból álló edzéseknél a rendszer automatikusan kiszámolja a szakaszok adataiból adódó összesen értékeket (pl. a futóedzés teljes távját és idejét) és ezek jelennek meg az edzésnaplóban illetve az Edzéslistában. A szakaszok pedig az edzésre kattintva válnak láthatóvá.

Hogy tudom rögzíteni, milyen cuccokat, frissítőket használtam az edzésen?
Bejelentkezve, az edzésnaplóban az adott edzés alatt található "Cuccok kezelése" ikonra kattintva tudod kiválasztani az edzés során használt felszereléseidet (cuccaidat) és az elfogyaszott frissítőket. Ezeket lenyíló listákból kell kiválasztanod. A listák alaphelyzetben üresek, ide neked kell felvinni az általad használt felszereléseket és frissítőket - ezt pedig az Edzés adataim menüpont alatt a "Cuccaim" illetve "Frissítőim" ablakokban teheted meg (részletesen ld. Edzés adataim címszó alatt).

Le tudom menteni edzésnaplómat a számítógépemre?
A "Statisztika" menüben található edzés exportálás funkció segítségével Excel formátumba tudod kiexportálni akár az összes edzésedet egyszerre. Ehhez a Statisztikák menüpont alatt kattints az "Edzések exportálása" gombra, majd a megnyíló ablakban a "Letöltés" gombra.

 

EDZÉS ADATAIM

Mik azok az edzés adatok?
Az edzés adatok között tudod személyre szabni edzésnaplódat. Itt tudod rögzíteni az általad használt edzéstípusokat, edzőhelyeket, felszereléseket illetve frissítőket. Ha ezeket egyszer itt felvitted, utána az edzésnaplódban minden edzéshez könnyedén, pár kattintással hozzá tudod rakni ezeket az adatokat. A fentieken túl itt rögzítheted még fittness adataidat is.

Hogy tudok új edzéstípusokat rögzíteni?
Bejelentkezés után kattints a bal menüben az Edzés adataim gombra, majd itt az Edzés típusaim dobozra. Ekkor megnyílik az edzés típusaid listája, ahol láthatod az összes jelenleg rendelekzésre álló edzéstípust. Az Új edzéstípus gombra kattintva tudsz további edzés típusokat felvinni a listába. Az általad felvitt edzés típusokat törölni is tudod, a mellettük szereplő törlés gombra kattintva.

Hogy tudok új edzéshelyet rögzíteni?
Bejelentkezés után kattints a bal menüben az Edzés adataim gombra, majd itt az Edzőhelyeim dobozra. Az Új edzőhely felvitele gombbal kezdheted meg az edzőhelyeid feltöltését. Ne felejtsd el az adott edzőhelyhez beírt adatokat a "Rögzítem" gomb megnyomásával elmenteni!

Hogyan tudok fitness adatokat rögzíteni?
Bejelentkezés után kattints a bal menüben az Edzés adataim gombra, majd itt az Fitness adataim dobozra. Ekkor megnyílik a fitness adataid oldala, ahol rögzítheted testsúlyodat, maximum pulzusodat, nyugalmi pulzusodat, VO2max értékedet és testzsírszázalékodat is. A megadott adatokat rájuk kattintva a megnyíló ablakban módosítani és törölni is tudod.

A pulzusértékek jelentőségéről és meghatározásukról bővebben olvashatsz itt:  Pulzusmérés 1: a maximális pulzus meghatározása, valamint ennek a cikknek az alján felsorolt további 6 pulzusmérős cikkünkben.

 

KÉPEIM

Hogyan tudok képeket feltölteni?
Képeket csak albumokba lehet feltölteni, ezért először is egy albumot kell létrehoznod. Bejelentkezés után a bal menüben a "Képeim" gombra kattintva megnyílik a képeidet tartalamzó albumok listája. Ez alapesetben természetesen még üres.Hozz létre egy albumot vagy albumokat ("Új album létrehozása" gomb segítségével), majd a létrehozott albumba az "Új kép feltöltése" gombbal tudsz képeket feltölteni. A kép feltöltésekor a megnyíló ablakban a "Browse" gombra kattintva tudsz tallózni a számítógépeden lévő képek között. A kiválasztott képnek kötelező adni egy címet, és ha akarsz, egy rövid leírást is írhatsz hozzá. Ezután a képet a "Feltöltöm" gombbal tudod képtáradba tölteni.

Kérünk tartózkodj a több megabyte-os képek feltöltésétől és csak internetre optimalizált méretű (800*600) képeket használj! A hatalmas méretű képeket külön figyelmeztetés nélkül megfelelő méretűre kicsinyítjük!

Hogyan tudok egy feltöltött képet módosítani?
Bejelentkezés után a bal menüben a "Képeim" gombra kattintva megnyílik a képeidet tartalamzó albumok listája. A megfelelő albumra kattintva ott keresd meg a módosítani kívánt képet, majd kattints annak a nevére. A megnyíló ablakban tudod a kép adatait módosítani.

Hogyan tudok egy feltöltött képet törölni?
Bejelentkezés után a bal menüben a "Képeim" gombra kattintva megnyílik a képeidet tartalamzó albumok listája. A megfelelő albumra kattintva ott keresd meg a törölni kívánt képet, majd kattints annak a nevére. A megnyíló ablakban tudod a képet törölni.

Hogyan tudok egy képet másik albumba áthelyezni?
Bejelentkezés után a bal menüben a "Képeim" gombra kattintva megnyílik a képeidet tartalamzó albumok listája. A megfelelő albumra kattintva ott keresd meg az áthelyezni kívánt képet, majd kattints annak a nevére. A megnyíló ablakban kell módosítanod a képet tartalmazó album nevét, majd a "Módosítom" gombra kattintva rögzíteni az áthelyezést.

Hogyan tudom a feltöltött képek sorrendjét megváltoztatni?
A feltöltött képeket a nevük alatt szerepl le/fel nyilakkal tudod az albumon belül mozgatni.

Hogy tudom a feltöltött képeimet nézegetni?
Ha ráklikkelsz valamelyik képedre, az megnyílik teljes méretben a képnézegető programban. Itt a kép bal illetve jobb szélére kattintva tudod egyesével léptetni a képeket, de nézegetéshez használhatod a kép bal felső sarkában lévő kis háromszög ikont is, ami egy automatikus diavetítő funkciót kapcsol be; vagy lehúzva az egeret a kép alsó széléhez, a galéria legújabb képeit egy fimszalagon nézheted meg.

Hogyan tudok albumot létrehozni?
Bejelentkezés után a bal menüben a "Képeim" gombra kattintva megnyílik a képeidet tartalamzó albumok listája. Itt az "Új album létrehozása" gomb segítségével tudsz új albumot csinálni, amibe azután az "Új kép feltöltése" gombbal tudsz képeket feltölteni.

Hogyan tudok albumot módosítani és törölni?
Bejelentkezés után a bal menüben a "Képeim" gombra kattintva megnyílik a képeidet tartalamzó albumok listája. Az adott albumra kattintva a megnyíló ablakban tudod az album adatait módosítani. Albumot csak akkor tudsz kitörölni, ha abból előtte minden képet kitöröltél. Ekkor adott albumra kattintva a megnyíló ablakban tudod az albumot törölni.

Hogy tudom az összes képemet/albumomat kitörölni?
Írj emailt a sepi@edzesonline.hu email címre, és ott kérd a képeid törlését.

Hogy tudok albumot edzéshez csatolni?
Lehetőséged van egy adott edzéshez (versenyhez) az ott készült képeket hozzákapcsolni. Ehhez az eseményről készült képeket töltsd fel egy új albumba, majd az edzésnaplódban kattints az adott edzés alatt az "Edzés módosítása" gombra, és a megnyíló ablakban alul, az "Album" sorban a lenyíló listából válaszd ki a megfelelő album nevét, majd kattints az "Edzés mentése" gombra.

 

BLOGOM

Hogy tudok blogot írni?
Sportoláshoz kapcsolódó élményeidről internetes naplót, un. Blogot írhatsz. Ehhez bejelentkezés után a bal menüvel kattints a "Blogom" gombra. A megnyíló ablakban először is elnevezheted a blogodat (Blogod címe mezőbe beírva a kiválaszott címet, majd "Elmentem" gomb). A blogba íráshoz kattints az "Új blogbejegyzés" gombra, majd a megnyíló dupla szerkesztőablakban a felső ablakba írd be a bejegyzésed címét, az alsóba pedig magét a blogbejegyzést. Ha befejezted az írást, a "Rögzítem" gombbal tudod elmenteni az adott bejegyzést.

Javasoljuk, hogy hosszabb bejegyzéseket inkább külön (word vagy egyéb szövegszerkesztő) dokumentumban készíts el, és a kész, formázatlan szöveget másold be a szervesztőablakba. A bemásoláshoz használd a "T" betűs (Paste as Plain Text) ikont. A bemásold szöveget aztán itt a szerkesztőablakban formázd meg az ikonok segítségével.

Hogy tudok kitörölni egy blog bejegyzést?
Kattints a "Blogom" gombra, majd az adott blogbejegyzés címére, és amikor az megnyílik, a lap alján a "Törlöm" gombra.

Hogy tudom kitörölni az egész blogomat?
Írj emailt a sepi@edzesonline.hu email címre, és ott kérd a blogod törlését.

A blogbejegyzések a szerkesztőablakban szereplő ikonok segítségével szerkeszthetőek, illetve lehetőség van képek, linkek beszúrására is.

Hogy tudok képet beszúrni a blogomba?
A képet először fel kell töltened itt az oldalon egy albumba (Ld. Képeim címszó). Ezután a blog szerkesztőablakában a blog szövegén belül állj oda a kurzorral, ahova a képet beszúrni szeretnéd. Klikkelj a fát ábrázoló (Kép beszúrása/szerkesztése) ikonra, és a megnyíló ablakban válaszd ki a megfelelő albumot, abból pedig a beszúrni kívánt képet. Ha szeretnél, leírást is adhatsz a képhez az "Alternate szöveg" mezőben. Ezután klikkelj az "Insert" gombra, és a kép megjelenik a blogodban.

Mekkora képet szúrhatok be a blogomba?
Kérjük ne szúrj be 680 x 480 pixelnél nagyobb képet, mert az szét fogja csúsztatni a blogoldaladat.

Hogy tudom szerkeszteni a képem megjelenését a blogomban?
A kép beszúrásakor az Insert gomb megnyomása (ld. az előző bekezdésben leírtak) előtt klikkelj az ablak felső menüjében a "Megjelenés" fülre. Itt kiválaszthatod, hogy hova igazodjon a kép, megadhatod a pontos méretét, amekkorában meg szeretnéd jeleníteni a blogban, illetve meghatározhatsz hozzá térközöket és szegélyeket is, hogy jobban elkülönüljön a kép az azt körülvevő szövegtől. (A Class és Style mezők kitöltése nem szükséges). A szerkesztés végén klikkelj az "Insert" gombra, és a kép immár a megadott jellemzőkkel jelenik majd meg a blogodban.

Hogy tudom a beszúrt képet kitörölni a blogomból?
Jelöld ki a képet a szerkesztőablakban és simán a delete gombbal töröld ki a képet.

Hogyan tudok linket beszúrni a blogomba?
Jelöld ki a szerkesztőablakban azt a szöveget, ami mögé a linket be akard tenni, majd kattints a láncszem (Insert/edit link) ikonra. Itt a felső sorba kell beírnod a link url címét, a "Target" sorban pedig megadhatod, hogy a link ugyanebben az abakban (Open in this window) vagy új ablakban (Open in new window) nyíljon meg. Ezután az "Insert" gombra kattintva a link beszúródik a kijelölt szöveg mögé.

Hogyan tudok linket kitörölni a blogomból?
Jelöld ki a szerkesztőablakban azt a szöveget, ami mögött a link van, majd kattints a széttört láncszem (Unlink) ikonra.

 

ÜZENETEIM

Mit találok az üzeneteim ablakban?
Itt találod az elküldött illetve beérkezett üzeneteidet, valamint a blogodhoz és az edzésedhez érkezett hozzászólások listáját. (Kérhetsz email értesítést minden új üzenetedről, illetve a blogodhoz és az edzéseidhet érkezett új hozzászólásokról is - ezt a "Beállítások" oldalon tudod megtenni.)

Hogy tudom elolvasni az új üzeneteimet?
Beérkezett üzeneted elolvasásához kattints az üzenet tárgyára. A megnyíló ablakban láthatod az üzenet teljes szövegét, valamint itt tudsz az üzenetre választ küldeni vagy az üzenetet kitörölni.

Hogy tudok egy üzenetre válaszolni?
A beérkezett üzeneteid listájában kattints az adott üzenet tárgyára, majd a megnyíló ablakban a válaszolok gombra, és már írhatod is a választ.

Hogy tudok valakinek üzenetet küldeni?
- Az adott felhasználó neve mellett sok helyen (pl. az edzéslistában, a bloglistában, a fórumban) szerepel az üzenetküldés ikon, egy kis boríték képében. Erre az ikonra kattintva tudsz neki üzenetet küldeni.

- Ha a felhasználó neve mellett nem szerepel az üzenetküldés ikon, akkor csak kattints az adott felhasználó nevére, és ekkor feljön az ő adatlapja, és itt az "Üzenek" gombra kattintva írhatsz neki üzenetet.

- További lehetőség: használhatod a bal menüben a KERESÉS funkciót: írd be a keresőmezőbe az adott felhasználó nevét, vagy annak részletét, és ekkor megjelenik egy találati lista, melyen szerepelni fog az összes olyan felhasználó, akinek a nevében a keresett szöveg szerepel. A megjelenő találati listában az adott felhasználó neve mellett kattints az "Üzenek" gombra és már írhatod is neki az üzenetet.

Hol találom az elküldött üzeneteimet?
Az "Üzenetek" ablakba való belépéskor a bejövő üzenetek listája jelenik meg. A lista fölött szereplő 3 gombbal tudsz váltani az elküldött üzenetekre, az edzés hozzászólásokra vagy a bloghozzászóláskra.

Az üzenet tárgyára kattintva tudod annak teljes szövegét elolvasni, illetve arra választ küldeni vagy az üzenetet kitörölni.

Hol találom a blogomhoz érkezett hozzászólásokat?
Az "Üzenetek" ablakba való belépéskor a bejövő üzenetek listája jelenik meg. A lista fölött szereplő 3 gombbal tudsz váltani az elküldött üzenetekre, az edzés hozzászólásokra vagy a bloghozzászóláskra.

A hozzászólás tárgyára kattintva tudod annak teljes szövegét elolvasni.

Hol találom az edzéseimhez érkezett hozzászólásokat?
Az Üzenetek ablakba való belépéskor a bejövő üzenetek listája jelenik meg. A lista fölött szereplő 3 gombbal tudsz váltani az elküldött üzenetekre, az edzés hozzászólásokra vagy a bloghozzászóláskra.
A hozzászólás tárgyára kattintva tudod annak teljes szövegét elolvasni.

 

STATISZTIKÁK

Mit találok a statisztikák ablakban?
Egyrészt áltlános statisztikát találsz itt az Online Edzésnaplón rögzített edzésekről, másrészt saját edzéseidre vonatkozó részletes statisztikákat. Az egyes statisztikák nézegetésekor válassz a legördülő menükben a lehetséges adatok közül (évszámot, sportágat, grafikon tipust, stb).

Itt találod az edzés exportálás funkciót is, melynek segítségével Excel formátumba tudod kiexportálni akár az összes edzésedet egyszerre. Ehhez a Statisztikák menüpont alatt kattints az "Edzések exportálása" gombra, majd a megnyíló ablakban a "Letöltés" gombra.