Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 685 061 km-t sportoltatok
Kisvirág újrakezdi

Előzmények...

flower1002 | 2014-02-05 13:28:05 | Nincs hozzászólás!

2010 tavaszáig, a főiskolás évek alatt heti 4 alkalommal sportoltam. Ez többnyire aerobic órákat jelentett kiváló edzőkkel a Buda Fitnessben. Először az időbeosztásom határozta meg, hogy melyik órákra jutottam el, majd ahogy egyre jobban belejöttem már próbálgattam az edzőket. A csúcsot Müller Dia órái jelentették számomra, ahol az intervall edzésekkel megtanultam beosztani az energiáimat és sokat fejlődött a mozgáskoordinációm is. A megszerzett erőnlétnek köszönhetően igyekeztem kiegészíteni a mozgásomat futással is, főleg, amikor nem Budapesten, hanem otthon voltam.

A futáshoz először 15+16 éves kromban kaptam kedvet, amikor még a falum határában és a Körös gáton próbálgattam magam. Ez viszont az érettségivel, továbbtanulással abba is maradt. A főiskola alatt, nyaranta kezdtem el igazán hódolni ismét ennek a mozgásformának. Rátaláltam egy remek futóútvonalra, ami egy csatornapart mentén, erdős részen vezetett...

Majd 2010-ben lediplomáztam és elkezdődtek a szorgos dolgos évek. Egyre kevesebb időm maradt futni. Azonban az újabb és újabb fellángolásoknak köszönhetően májustól szeptemberig sikerült eljutnom az átlag 8 km-es távig, ami kb. 1,5 óra folyamatos mozgást jelentett számomra.
 Eközben télen próbáltam eljutni aerobic órákra is, kangoo jumpigra, de azt a színvonalat, amit Budán tapasztaltam sajnos városomban nem találtam meg, így maradt a futás, majd a bringa.

2011 nyarát idő hiányában a párommal végig tekertük. Szuper aktív nyár volt! Mivel a futóúton, ami egyébként egy kerékpárút és túraútvonal, nappal elég nagy volt a forgalom és nyáron rengeteg bogár. Emiatt és a munka miatt este jártunk bringázni. Mindegy volt, hogy 9-kor vagy 11-kor indulunk el, de a min. 1 órás tekerés heti 3-4 alkalommal mindig megvolt.

Aztán 2012 májusában házasság és baba. :-) Itt lett vége a mozgásnak. Az első 4 hónap álmossága és a munka együtt képtelenné tett még egy lightos sétára is. A kilók persze jöttek föl. A terhességet +22 kilóval zártam (64-->86 kg). Aztán a szüléssel elkopott kilók a szoptatással szépen visszakúsztak.

2013 augusztusában újra 86 kg voltam. :-( Az elmúlt 5 hónapban 9 kilót sikerült levakarnom magammal, de a régi formám sehol sincs. A terhesség alatt még nem gondoltam, hogy 27 évesen ennyire nehezen fogok majd regenerálódni.

De most újrakezdem...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!