Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 684 993 km-t sportoltatok
Kisvirág újrakezdi

Első hét - pipa

flower1002 | 2014-02-15 15:06:13 | Nincs hozzászólás!

Túl vagyok az első héten. A térdem semmit sem érzett meg a terhelésből, ami igazán reménnyel tölt el. Örülök ennek a hétnek, bár mára már zombivá fáradtam magam. A fél agyam is eltünt - legalábbis így érzem. Hétvégén pihi. Esetleg holnap felavatjuk a gyerkőc új bicikliülését, ha szép idő lesz, de ez csak egy laza kis bicajozás lesz.

Minden reggel fél hatkor keltem és 6 körül már a teremben voltam. Az első nap 30 perces tekerése után eljutottam péntekre 45 percig és 75 ped/perc átlagig. Pénteken már 18 km jött össze összesen. Amire figyelnem kell, hogy ne vegyem 4-esnél nagyobbra a fokozatot, mert a lábaimat semmiképp sem szeretném vastagítani. Inkább tempó növelés lesz a cél és ezáltal a kilométerek gyűjtögetése. A teremben elért 22-23 km/h tempó persze nem ugyanaz, mint kinti terepen, hiszen itt azért steril körülmények vannak, nem fúj a szél, nincsenek "versenytársak", egyenletes a hőmérséklet és nem kell folyton a szememből a bogarakat kivakarni.

Megfogadva a sportorvos tanácsát próbáltam a tekerést kiegészíteni edzésenként +15 perc erősítő gyakorlattal is, ami hát és hasizmot jelent. A pénteki hasizom gyakorlatok kifejezetten jól estek. A terhesség alatt lelazult szövetek és a zsírpárnák ellenére azért valahol ott mélyen van még néhány izomrost. :-)

Nagyon várom már a jobb időt. A bringám a garázsban csak arra vár, hogy 2 év szünet után újra menjenek bele a kilométerek. A futást április vége - május eleje körül szeretném újra elkezdeni. Akkor már az idő is engedi és remélhetőleg addigra a mostani alapozás beérik és a kilóimból is tudok lefaragni. Itt az oldalon van egy edzésterv az első 5 kilométer eléréséhez. Szerintem ezt fogom elkezdeni. Ha ez alapján 6 hét alatt meglesz folyamatában az 5 kilométer és a térdeim is jól bírják, akkor azt hiszem vissza tudok térni a hőn áhitott 8-10 km-es távomhoz.

Összességében véve a héten a legnehezebb az önkontroll volt. Már nem fájt a térdem, a tekerések is egyre jobban mentek, így nagyon vonzott a futópad, de most nem játszhatok a tűzzel. Szedem szépen a hialuron tablettát és igyekszem tartani a tervet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!