Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 474 788 km-t sportoltatok
Manólépések

Kísérleti nyúl

Manó | 2014-01-15 18:57:33 | 73 hozzászólás

Férfiemberek vigyázat, női rinya következik! :) Javaslom a blogbejegyzés nem elolvasását.

 

Réges-rég azért kezdtem futni, hogy fogyjak. Ez nem igazán jött össze soha. Plusz nagyon lélekromboló egy idő utána, hogy nem fejlődsz, nem gyorsulsz igazán. Sőt még fogyni se fogysz. 3 év alatt addig eljutottam, hogy éppenhogy le tudtam futni egy félmaratont szintidőn belül. Addigra annyira elegem lett, hogy utána hagytam is a futást pár évig. Mostanában kezdtem újra, amolyan csakazértis hozzáállással, de az hosszútávon nem elég ha nem tudom élvezni a dolgot legalább egy kicsit. :) Kellenek a sikerélmények, na. :)

 

Másrészt régóta zavart, hogy nagyon nehezen fogyok (ellenben szép fokozatosan jönnek fel a kilók, legjobb esetben is szintentartani tudom a súlyom). Jó nem is mozgok olyan rettenetesen sokat (mostanában pláne nem) és biztos messze nem tökéletes a táplálkozásom se, de azért... Mikor annó a félmaratonra készültem, lakást újítottam fel önerőből s e mellett kb. salátán éltem 5 kilót fogytam fél év alatt. Az nem sok (ja és lett volna miből :D). Mikor annó elkezdtem futni (oké, hogy nem diétáztam mellé) akkor 2 év alatt 8 kilót szedtem fel! S nem izomtömegre. Valahogy az a sanda gyanúm, hogy ez nem átlagos és nem feltétlenül normális.

 

Mostanra megérlelődött bennem, hogy biztos ami biztos, lehet, hogy én vagyok a gyík, de nézzük már meg kicsit alaposabban azt a nyamvadt vérképemet, meg társalogjak el egy endokrinológussal. A súlyproblémán túl más gondjaim is vannak vagy 16 éves korom óta, ami valószínűleg endokrinológiai eredetű, nem árt az a vizsgálat.



No és most jön a pofáresős rész! :D A doki nagyon szimpi, persze nézzünk ezt meg azt vérképből, viszont a vérvételig (ki tudja lehet utána is) elég kemény diétát írt elő. Szóval most épp táblázatokat bújok, számolok össze-vissza (mert ilyen mélységében sosem foglalkoztam a témával, mondjuk találtam pár remek honlapot) és rá kellett döbbennem, hogy én tudok nagyon szénhidrátszegényen táplálkozni, bőven az előírt határok alatt. Az össz bevitt kalóriát viszont nagyon necces lesz tartani. :D 1200 kcal nekem irtózatosan kevésnek tűnik 6 étkezésből (1400 kcal még úgy ahogy menne), a 170 g szénhidrát az sima liba, megy még kevesebb is.

 

E mellé előírt napi 2*30 perc mozgást. Amivel csak az a gond, hogy délelőtti, reggeli futást azért nem erőltettem eddig sem, mert a 6 órás keléssel éppen beérek 8-ra dolgozni. Olyan állapotban még nem vagyok, hogy futva menjek melózni. Szóval a megoldás az lesz, hogy reggel jóval korábban szállok le a buszról és séta. Ehhez is korábban kell kelni, de nem annyival. Délután simán megy a fél óra, általában több is, majd gyakrabban megyek futni. Addig is amikor lehet séta. :)


No szóval érdekes kísérlet lesz ez. Nem tudom, hogy fogom bírni. :P  Majd meglássuk. Legalább kiderül, hogy simán béna vagyok vagy van tényleg valami problémám. Szóval önszivatás rulez! :)

73 hozzászólás

Bozót 3804 napja
Bozót képe

Mindenesetre kitartást kívánok, no és persze azt, hogy derüljön fény az okokra és kapj ötletet a megoldásra is!

1200 kalória tényleg nem sok, bár nekem épp a CH-szegény rész lenne a nehezebb :)

torolt_13650 3804 napja
torolt_13650 képe

Kitartást és minél jobb erőt és egészséget a "kísérletedhez". Várjuk majd a helyzetjelentéseket:)

(jó lenne, ha a köhögésed is javulna)

Manó 3804 napja
Manó képe

Köszi Csajok! :) Sajnso a köhögés köszöni szépen megvan. Én meg majd lassan belerázódk és rutinosabb leszek, biztosan. :)

holovacz 3804 napja
holovacz képe

Kitartást kívánok, Manó! :) Amit meg küldtem Neked, azt olvasgasd, hátha segíthet vmit... :)

somcsi 3804 napja
somcsi képe

Én is sok kitartást kívánok. Vígasztalásul szeretném mondani, hogy ismerőseim között aki tartósan fogyott, az mind a szénhidrátszegény diétával tudta ezt megtenni, többek közt a férjem is, szerény 27 kilót. Utána beálltak egy kicsit magasabb kalóriára, de tényleg ez az egyetlen amiről azt láttam, hogy tartósan, éhezés, evés hullámok nélkül tartható. Gondolom, mert egyenletes vércukor szintet biztosít.

Manó 3804 napja
Manó képe

Köszönöm Somcsi! :) A szénhidrátszegény táplálkozással önmagában nincs bajom. Az 1200 kcal/6 kötelező étkezés verte ki a biztosítékot nálam (azzal együtt, hogy tudom, ahogy írtad is ez kell az egyenletes vércukor szinthez), de biztos belejövök ha jobban megismerem mi mennyi. :)

Egy barátnőm vega, nem bírja megemészteni az állati fehérjét és kiderült, hogy még inzulinrezisztens is. Na ő napi 40 g szénhidrátot ehet, viszont kcal megkötése nincs. Na azért neki sincs egyszerű étrendje... :)

Bozót 3804 napja
Bozót képe

Attól is függ, mit értünk "étkezésen". Ha egy-egy alkalommal benyomsz egy turmixot vagy saját CH szegény műzlit, joghurtot, stb. máris csak 3-4 van amit meg kell oldani :)  A gyümölcsök közt is akad kisebb CH tartalmú, hát még a zöldségeknél. Csak ügyesen. 

(szerintem mostnaság én se eszem kalóriában sokkal többet, most hogy így kicsit belegondoltam...CH-ban talán több azért)

Manó 3804 napja
Manó képe

Köszi a tippeket! :) Amúgy az ebédelési szokásaimon kell változtatni és ez fájt lelkileg leginkább. A vegafutártól rendelek egy jó ideje, viszont azok elég szénhidrát és kalória dús ételek. Ezek kiiktatása nem is vág annyira földhöz, viszont a futárt nagyon fogom hiányolni. :D

empirke 3804 napja
empirke képe

Hú, de kemény lenne ez nekem. Főleg a szénhidrát redukálása ilyen szigorúan, az fájna. Én függő vagyok, rizs, krumpli, kenyér, stb nélkül folyton éhes vagyok. De ez már csak az én bajom :)

Vega is vagy? Így még nehezebb, nem? Mit fogsz enni?

Mégegy kérdés: Miért napi 2*30 perc mozgást javasoltak? Egyben a 60 perc nem annyira hatásos? Vagy mi az oka? (hiszen neked nincs problémád egyben a 60 perccel, nem?)

Manó 3804 napja
Manó képe

Nem vagyok vega, de ebédre mostanában ilyesmit ettem. De már letettem róla, az interfoodnak vannak remek menüi. :) Ott sem a kaja volt a fő lelki bajom, inkább az hogy nagyon jóban lettem a futárral és ő fog hiányozni. :)

Érdekes én egészen jól bírom cukor, rizs, krumpli, kenyér, tészta nélkül. (Egyszer már cisnáltam hasonlót, kb. 1 hétig nagyon szar, addig folyton éhes vagy aztán javul a helyzet. :) ) Viszont cserébe sok sajtot eszem ami most kicsit necces. :D

Bozót 3804 napja
Bozót képe

Én mindig nagy szájjal állítottam, hogy annyira függő vagyok és imádom a sütiket, péksütiket, kenyérféléket, csokoládét, hogy nem tudnék nélküle létezni, ha egy-két nap próbáltam kihagyni tényleg folyton éhes voltam, nem laktam jól a salátákkal....aztán vettem egy nagy levegőt (és kaptam motivációs segítséget) és lejöttem a szerről :)  Néha néha vannak még vágyakozások, de egyre ritkábban, mostanra gyakorlatilag nem hiányzik egyik se. Meglepő módon, épp a kenyérről volt a legkönnyebb lejönni, a csoki macerásabb, de magas kakaótartalmút (+65%)  néha eszem. 

empirke 3803 napja
empirke képe

Bozót, milyen motivációs segítséget? Jó, jó, tudom, más lehet a motiváció személyenként, de én is úgy szeretnék olyan motiválást, ami segít. Nagy levegőt már vettem, megy is néha a kefir csirkemell sonkával, meg a narancs meg ilyenek, de aztán kell az a kenyér. De nagyon. Mi tudná ezt pÓtolni? Nekem a magok sem jöttek be igazán, meg az hízlal is rendesen. Az, hogy csak egy-két szemet kapjak be, áh, semmire való, még éhesebb vagyok. Pedig nem éhezem, csak a szénhidrát csökkentésre reagálok így. 

 

Manó, a 2*30 perces kérdésemre nem válaszoltál. Tényleg érdekel :)

Bozót 3803 napja
Bozót képe

Konkrétan volt aki megmondta, hogy dagadt vagyok, de ezen lehet változtatni :)  

Manó 3803 napja
Manó képe

Empirke bocsi, kicsit amúgy is szét vagyok zuhanva agyilag. :) Nem tudom, szerintem azért, mert akkor jobban eloszlik a  terhelés. Amúgy nem gond a 60 perc mozgás, vagyok én annyira lassú, hogy az 5-6 km kitesz nálam egy órát futásban. :D Úszásnál meg még annyira sem gond. :) 


Blue 3803 napja
Blue képe

Nem kell futni,menj és gyalogolj naponta 2x1 órát,figyelj a kajálásra és jó lesz! :)

Bozót 3803 napja
Bozót képe

Empirke, tulajdonképp miért akarsz egyáltalán CH csökkentve kajálni? Valamennyi kell, különösen ha edzel mellé...Ne dobostortából vidd be persze :)

empirke 3803 napja
empirke képe

Persze, valamennyi kell, de  van rajtam mostanság némi puha rész, aminek el kell tűnni. Ennél többet már sportolni nem tudok,  jön a kajával egyensülyozás.

Mano, csak azért csodálkoztam a 30 perceken, mert 60 perc egyben szerintem hatékonyabb, mint a 2*30 , ha elbírod. De nem akarok az orvossal vitázni, nem vagyok én akkora szakértő. 

Nah, akkor harcra fel, hajrá, vesszen a puding! ;)

holovacz 3803 napja
holovacz képe

Ami engem illet, soha nem tudtam diétázni, pontosabban, hogy ne egyem meg azt, amit megkívánok, mert olyankor rittig azt kívántam legjobban, amit nem ehettem... nálam az vált be, hogy tartok gyümölcsnapokat, vagy 'ivós' napokat... 1-2-3-at...  ilyenkor rögtön egyensúlyba kerülök mindenféle szempontból... a sima kenyeret már rég lecseréltem barnára és magvasra, amibe nem muszáj cukor, abba 0-át teszek, mint pl. tea... régen olyan édesen ittam mint a szirup, most meg nem tudnám már úgy inni... vannak dolgok, amikről nem mondanék le semmi pénzért, mint például: tejszínhabos kávé, palacsinta, és csokifagyi minden mennyiségben (de még lehetne a sort folytatni)... cserébe viszont nagyon sok mindent kiváltottam már, mert van sok olyan étel, amikről nem volt nehéz lemondani... kevés fehérliszt, kevés tészta, kevés krumpli, sok zöldség, sok gyümölcs (lehetőség szerint)... és ami nagyon beválik, a napi 3 liter víz... evés előtt is... evés után is... és a köztes időkben is... egyrészt nem bír annyit enni az ember, másrészt meg amúgy is szükség van rá... sok apróság van, amikkel észrevétlenül lehet kilóktól megszabadulni, és nem kell táblázatot nézegetni, mert lehet, hogy van akinek ez megy, én belehalnék, ha számolnom kéne, hogy lehet úgy jóízűen enni? :) ... De biztos lehet, csak én nem tudom elképzelni... :) Csak példaként mondom, hogy van egy kolléganőm, aki olyan mint egy kis hordó, és csak csipeget, mint egy madár... én kb. háromszor annyit eszem... és nem fogy egy dekát sem... viszont alig mozog, mert fájósak a lábai és idős is már... szóval sztem a mozgás többet nyom a latba, mint a kajálás (ott sztem a mérték a lényeg), úgyhogy csak sétálj Manó sokat, ahogy Blue mondta... :) ... ja és hat óra után ha nem muszáj, nem kell enni... ez is sokat tud számítani...

Azt még csak érdekességképpen, hogy december 31-én futottam egy félmaratont... előtte három napig egyáltalán nem ettem, csak citromos vizet ittam... harmadik nap már ittam egy habos kávét, és a futás reggelén már ettem egy kis zabpelyhet... csak azért mondom, mert elvileg nem lehet éhesen futni, mert nincs mit elégetni, meg ilyenek... én nem értek hozzá, mert nagyon kezdő vagyok... de... eddigi (valamivel több mint egy éve futok) legkönnyedebb, legsikerültebb futása lett ez... olyan könnyedén futottam, hogy már az első kilinél éreztem, hogy simaliba lesz a 20... nagyon fura volt, de teljesen biztos voltam benne és úgy is lett... közben azért már ettem egy-két szaloncukrot meg ittam, de semmi eléhezésfélét nem éreztem, vagy valami nagy űrt a gyomromban amiatt, hogy három napig csak folyadékot kapott... ezen azért elgondolkodtam akkor... főleg, hogy azóta sem volt olyan könnyed érzetű futásom...  ez is érdekes...

Steve 3803 napja
Steve képe

Hajrá Manó ... és várom majd a részleteket a projekt előrehaladásáról :) és a kezdeti időszakban fuss, vagy gyalogolj mikor melyik esik jobban - és persze, ha időnként nem esne jól akkor se hagyd ki :) !

Manó 3803 napja
Manó képe

Köszi mindenkinek! :) Nagyon sokat számít most ez a lelki támogatás nekem! :)

Holovacz, pont azért mentem dokihoz mert a normál elveket kb évek óta betartom. A teát rég üresen iszom, "nem zabálok", este csak salátát eszem, lefekvés előtt 2-2,5 órával semmit, ilyenek. Amúgy is 10 éve epeköves voltam, 2 éve meg is műtöttek (vicces volt akkor sem fogytam egy dekát sem, mások 5-10 kilót ledobnak egy epeműtét utáni időszakban :D), tehát egyébként is zsírszegényen eeszem/ttem és lehetőleg napi 5-ször keveset. Amikor rendszeresen mozogtam (mert a nélkül tényleg nem megy, ezt én is így gondolom) akkor is ez volt az elv, sőt akkor se pésüti (illetve zsemle 1 db reggel, utána semmi), se rízs, se krumpli, se tészta, se zsíros ételek, se cukros üdítők és ennek ellenére nem úgy fogytam (amikor egyáltalán kicsit végre) ahogy az "normális" lett volna. Bár gyanítom akkor pár dologra nem figyeltem eléggé pl: alkohol, cukor. Meg nem számoltam a kalóriákat, s most hogy kénytelen vagyok utánaszámolni látom, hogy lehet akkor a kalóriák kicsit elszálltak ha a szénhidrát bevitel nem is. Simán benne van, hogy én rontottam el akkor valamit. Ha igen most legalább az is kiderül. :)

 

Ezért mentem el most endokrinológus-diabetológushoz. Csak nem számítottam rá, hogy a mindenféle fincsi vérvétellel párhuzamosan ennyire durva diétát ír elő. :D Arra jöttem rá, hogy ez az 1200 kcal ez szenvedés, de 1400 kcal körül már egészen jól kijönnék. Meg az is feltűnt, hogy a napi 170 g szénhidrát limitet röhögve tartom (tegnap valami 145 g jött össze) no mindegy. :)

 

Egyébként így az első nap után jelentem élek és ki fogom bírni, legfeljebb hisztizek kicsit a kollégáknak. Tőlük már előre elnézést kértem, bár első negyedévben (ami környezetvédelemben bevallási időszak) amúgy is szoktam nem keveset káromkodni, tehát megszokták. :D

 

Egyébként amikor az egészséged miatt muszáj, akkor bizony le lehet ám mondani könnyen dolgokról. Pl. 10 éve nem ettem lecsót pedig imádom, mostanság pedig úgy tűnik a hagymaleves is túl sok nekem. A tejszínhab nem is hiányzik, azt se ettem 10 éve, mert nem bírtam. :) Az epeköveim két főellensége a zöldpaprika és a tejszín voltak. :D

  

.

Viszont ami nagyon jó és fontos tipp az a víz! Mert sajnos elég keveset ittam mindig is. Most erőszakkal eljutok a napi 2 literig, de többet kéne. :)


Furcsa, érzetre a tegnap futás nekem is könnyed volt, bár utólag bitang lassú. Meg 3 éve a félmaraton előtt csináltam én is ezt a szénhidrátmentes időszakot. Úgy szokta meg a szervezetem az edzést, aztán fél év után a félmaraton előtt újra elkezdtem szénhidrátot enni. Érezhetően könnyebb volt az a futás. :)


Empirke, én sem értem, de ő a szakember. :) Igen, egy szint fölött kell mind a kettő. Az életmód váltás, kajára figyelés és a mozgás is. :) Nekem sokkal könnyebb lenne a napi 1x60 perc (vagy akár több is), mint a 2x30. Reggel egyszerűen nem tudom megoldani, csak ha még kevesebbet alszom, vagy így ahogy most próbálom, hogy a közlekedés egy részét próbálom kiváltani vele (csak ne lenne olyan átkozott messze a melóm, végig gyalog mennék). Ja ez tűnt még fel, sokkal fáradtabb, álmosabb, lassabb vagyok. :D

Bozót 3803 napja
Bozót képe

Hajrá Manó!

 

Épp tegnap beszélgettünk egy futótárssal és szóba került a diéta-fogyás. Én még mindig elcsodálkozom, hogy milyen brutálisan sokat kajáltam pl két éve és ahhoz képest nem híztam el durván, de amikor váltottam se fogytam el azonnal :)   Ha összeszámolom, talán a felét, harmadát se eszem az akkori mennyiségnek, kalóriának....

 

Sport:  nem tudom, merre dolgozol, esetleg nem megoldható bringával járnod? 

holovacz 3803 napja
holovacz képe

Csavarj minden nap citromot is a vízbe, mert jó lúgosító, és legalább napi fél citrom is nagyon szépen 'tisztít' odabent... Amúgy értelek, valszín ilyen 'fajta' vagy, de biztos van rá mód, hogy sikerüljön szabadulnod a feleslegtől... csak ne próbáld 'görcsösen', mert akkor tapasztalataim szerint sokkal nehezebb... De baromi kitartó vagy, úgyhogy sikerülni fog! :)

Manó 3803 napja
Manó képe

Bozót sajnos nem vagyok olyan rutinos bringás főleg forgalomban nem (konkrétan 10 éve nem ültem bringán) és mivel otthon nem tudom szegényt hova tenni ezért anyuéknál lakik. :( Amúgy nem lenne rossz ötlet. Egyébként az Örs vezér tere - Újpest temető vonalon kéne közlekednem. Kb. 10 km, forgalmas, büdös, ronda környékekkel. :D Az út feléig lehetne menni a Rákos-patak mentén a bringaúton, de onnantól forgalomban. Ma egyébként sikerült a fél óra séta befelé, bár mentem vagy másfél kört a melóhely háztömbje körül. :D

Holovacz köszi a tippet és a bíztatást! :)

Czeglédi Ferenc 3802 napja
Czeglédi Ferenc képe

Üdv Manó! Lehet, hogy kissé rendhagyó leszek. A túlsúly úgy alakul ki, hogy hosszú időn keresztül több a bevitt kalória, mint a felhasznált ( persze most a súlyos orvosi eseteket nem számítva) Ha nem tudod tartani az 1200-at, de tudod tartani az 1400-at, csináld azt, hogy 1 hétig 1400, a 2. héten 1350, a harmadikon 1300 .....

Napi kétszer 30 perc nem sok, én van amikor 3.50-kor kelek, hogy még munka előtt le tudjak futni 10-15 km-et, a futás nekem 1-3 kg fogyást hozott, pedig még kellene kb. 3 kg, nálam az a diéta ha csak 5 sütit eszek meg, és nem 7.

Két liter folyadék az nagyon kevés, még télen is, én kb. délelőtt iszok annyit...

Tehát kicsit keményebben magaddal, hiszen a doki nem véletlenül írta ezt ki neked....

Hajrá! Sok sikert!!!

Bozót 3802 napja
Bozót képe

Á, értem. Azon az útvonalon én se tekernék túl lelkesen. A séta viszont tökjó!

Majd mesélj, mit okoskodik ki a doki!  No meg persze arról is, hogy haladsz a diétával!  Hajrá!

 

Feri, épp egy ilyen blogban talán ne büszkélkedj az öt sütivel, mert utolér a csajok "átka" ;-)

Manó 3802 napja
Manó képe

Mind mások vagyunk, ha ő akkora mázlista, hogy tud fogyni 5 süti mellett akkor örüljön neki. :) Én keményebb vagyok (meg más alkat) és almát eszem "nasinak". :D A diéta egész jól megy, meg is lepődtem. :) Bár baromi fáradt vagyok és belassult, azért holnap megpróbálok futni.

A doki amúgy teljesen rutinból kérte most ezt, hisz még semmilyen eredmény nincs. A vérvétel előtt szeretné elérni, hogy tuti ne legyen plusszos az energiabevitelem. (Na az tuti, hogy nem az most. :D)

Bozót 3802 napja
Bozót képe

Hát, még ha egész nap ülsz, akkor is kevés az 1200 :)   Szerintem akkor ettem ennyi körül, amikor piedcat (asszem ő itt nincs, de sztem te ismered indexről)  hatására belevágtam a harcos étrendbe és szinte csak este ettem. Nem is tartottam be túl sokáig :))   

 

Azt mondják, CH hiány mellett még ingerlékeny is leszel :D 

 

Czeglédi Ferenc 3802 napja
Czeglédi Ferenc képe

A lényeg lemaradt! Mennyi a testmagasságod, és mennyi a súlyod? Már elnézést, hogy egy hölgytől ilyesmit kérdek, de itt most ez a központi kérdés!

Manó 3802 napja
Manó képe

Igen tudom, nem sértő a kérdés.168 cm 85 kg. És hidd el, tudom hogy igazad van a pozitív energiamérlegben, nem is az a bajom, hogy lassan jönnek fel a kilók, hanem az, hogy nem tudok fogyni. Ehhez nem kell ám annyira súlyos orvosi esetnek lenni, elég egy rosszul működő pajzsmirigy, egy kis inzulin-rezisztencia, felborult hormonháztattás. Nőknél ez könnyebben előfordul, s mondtam van más, szintén hosszútávra visszanyúló panaszom is ami miatt endokrinológushoz mentem.


Futottam én is heti 2-3szor 5-15 kmeket (s mivel én a te tempódnál sokkal lassabb voltam/vagyok ez nálam 1-2,5 óra mozgást jelentett akkor alkalmanként), közben munka után 2-3 órákat, hétvégén 6-8 órákat dolgoztam a lakásomon, nem ettem mellette szénhidrátot (bár tény, hogy nem volt ennyire szoros a kontroll mint most), sokat sem ettem és fél év alatt fogytam akkor 5 kgt, kínkeservesen. (Akkor 4 éve egyébként olyan 82 kg körül voltam induláskor, az ment le 77 kg körülre.) Minden más esetben híztam, még futás mellett is 19 éves korom óta (amien valóban benne van hogy közben irodai munkám lett és már nincsenek tesiórák).


Folyadékot valóban keveset iszom, nálam a 2 liter már a tudatosan megemelt mennyiség. Korábban még ennyit sem ittam. Családi vonás sajnos. Ebben is igazatok van, hogy kevés.



A doki jelenleg nem egyedi diétát írt nekem elő, abból nem tudsz kiindulni, hanem a saját rutinját, hisz meg sem kérdezte egyébként mennyit mozgok, miket eszem. S hidd el nagyon szarul esik az embernek mikor mozog annyit mint "mások", nem is eszik annyit és mégsem úgy reagál a szervezete mint a "nagy" átlag. Se nem fogy, se nem gyorsul, szar érzés. Ez kellően el tudja venni az ember kedvét mindentől. S igen lehet, hogy ki fog derülni, hogy csak én vagyok a kényelmes, hisztis tyúk, de akkor legalább kiderül az is hol rontottam el eddig a dolgot.

 


Amúgy nem tudom az 5 sütit kiszámoltad e valaha hány kalória. Sanszos, hogy önmagában eléri az 1200 kcalát, ami jelnleg nálam a napi fogyasztható mennyiség. Egyébként ez az alsó határa az orvosi felügyelet nélkül folytatható diétának.


Köszönöm a tanácsaidat, tudom hogy segíteni próbálsz, de hidd el mindenki egyedi eset. Nem lehet mindenkire ráhúzni, hogy hááá azé kövér mert zabál. Persze lehet ki fog derülni, hogy mégis ez a helyzet nálam, akkor majd át kell értékelnem sok mindent. :) De abban sem az lesz segítség ha valaki beletolja a képembe, hogy hát megmondtuk neked előre. Mert ha ez így is van vagyok annyira inteligens, hogy ezt felfogjam magamtól is. A diétát pedig természetesen tartom, a mozgást is, nem erről szólt a blog, csak arról, hogy rossz érzés. Önként mentem a dokihoz, mert már nem láttam más módot, mivel már többször belebuktam magamtól a témába és ki szeretném zárni hogy van valami egészségügyi probléma a háttérben. 


Egyébként is a vége az egésznek nagyjából ugyanaz lesz bármi is az eredménye a vizsgálatnak. Ha gond van (pl inzulin-rezisztencia) akkor is diétát fognak előírni, ha csak én csesztem el valamit akkor is. E tekintetben nincsenek illúzióim. :)

Bozót 3802 napja
Bozót képe

A hormonok ronda dolgokat tudnak művelni, tényleg érdemes kivizsgáltatni magad. Jó is, hogy beszélünk róla, mert én is csak tervezem mindig, hogy dokihoz fordulok a rémes bőröm miatt. Szerintem elég normálisan eszem, egyébként rendben van a hormonháztartásom, de tiniket megszégyenítően ronda és egyszerre zsíros és száraz a bőröm. A bőrgyógyász a tinikozmetikumokig, esetleg a brutális gyógyszerig hajlandó eljutni, semmilyen vizsgálatot nem javasolt..... 

Czeglédi Ferenc 3802 napja
Czeglédi Ferenc képe

A pajzsmirigy csúnya dolgokat tud csinálni, nem csak súlyügyileg! Erről írtam:" a súlyos orvosi eseteket kivéve"

Akkor elég összetett a probléma! Sok sikert a megoldáshoz!!!

Manó 3802 napja
Manó képe

Szívből köszönöm! :)

Beszámolok az eredményről amint lesz, hátha van akinek vannak hasonló problémái és segítség. 

holovacz 3802 napja
holovacz képe

Gyermekkorodtól jellemző ez, vagy hirtelen híztál anno meg?

Amúgy nagyon kíváncsi leszek, mit mondanak az orvostudorok :) Remélem, megfejtik a 'titkodat'... :)

Manó 3802 napja
Manó képe

Kicsinek kimondottan vékony voltam, tinédzser koromban lettem "nagyobb darab", aztán akkor hirtelen lefogytam kb 1 év alatt (nem életmódváltás, "csak úgy"). Aztán fokozatosan, lassan jöttek fel a kilók amikor egyetemista lettem, ezért kezdtem el futni, de nem használt, jöttek tovább. :) Majd meglássuk mi lesz. :)

cérnácska 3801 napja
cérnácska képe

Drukkolok! 

Némileg hasonló cipőben járok, legalábbis ami a "nem értem" dolgot illeti. Pár napja nagyon szigorúan elkezdtem írni, hogy pontosan mit és mennyit is eszek. Érdekes dolgok derülnek ki ilyenkor. Pl. ha odfigyelek egy kicsit, akkor a napi 140-160-as CH simán tud menni. De 1200 kcal az biztosan nem... 

 

Manó 3801 napja
Manó képe

Köszi cérnácska! Én is nagyon drukkolok Neked! :) A sima fogyáshoz elég ám 1500-1600 kcal is elvben, főleg rendszeres mozgás mellett, egyéntől függően. Az 1200 az nagyon durva de jelentem tartható. De tény számomra is kiderültek érkedes dolog már az elmúlt 3 napban is. :)

Gandi 3800 napja
Gandi képe

Hű Manó, kitartást a diétához! Nekem a második terhességtem végén kellett diétáznom, és ha muszáj, valahogy tényleg nem viseli meg úgy az embert, mert nem okozott gondot, de azóta sajnos elszaladt velem a ló...

Egy dolog jutott eszembe, ahogy itt olvasgattam, hogy sokat sportoló koromban (6-7 éve) iktattam be reggeli edzést, ami kétszer ugyan futás, de heti három alkalommal csak félóra úszás volt, vagyis nem túl sok. Néhány hónap alatt ledobtam tőle 3 kilót, ami nagyon meglepett, mert előtte hiába futottam akármennyit (a mennyiségről van is némi fogalmad :-), a deréktáji "szigetelés" sehogyan sem akart eltűnni. De itt nem is az időtartamot akartam igazán kiemelni, hanem a reggeli edzés jelentőségét, ugyanis ezt akkor úgy csináltam, hogy az edzéssel töltött órák száma gyakorlatilag nem változott, csak pusztán kettéválasztottam a napi edzésadagot. Ettől kevésbé voltam fáradt, edzettebb lettem, és fogytam. Tény, kellett hozzá némi elkötelezettség, és ráállni a hajnali kelésre. No persze nem akarlak rábeszélni, és nem is tudom igazán mi az elmélete a 2x30 p-nek, de tény, nálam ez az elmélet jól működött.

Manó 3800 napja
Manó képe

Emlékszem Andi. Mikor elkezdtél úszni nagyon szépen átalakultál hirtelen. :) Pedig valóban, előtte sem mozogtál keveset.

Most meg adtál egy príma ötletet, köszönöm! :) Ha az 5 perc jóga miatt tudok 10 percel korábban kelni, azt már nem nagy kunszt meghosszabbítani fél óra valami tornázásra. Ahhoz nem kell pluszban elmenni sehova, simán elég fél órával korábban kelni. Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe?! :D

monique 3800 napja
monique képe

sok sikert kívánok a dologhoz! remélem végre megoldódik a probléma :) mik azok az érdekes dolgok, amiket tapasztaltál már az első 3 napban? fáradtság, azt láttam. futás jól megy?

 

pár dolgot mondanék: az 1x60 perc nem feltétlen jobb, mint a 2x30 perc. attól függ, mi a cél.

 

5 süti tényleg megvan 1200kcal? fú nem is tudom mennyit ehetek akkor vajon, mármint nem eszem sütiket igazán, de 5db süti tényleg nem hangzik soknak :O

 

Bozót: az h nem tartottad be túl sokáig, az a harcosok étrendjére vonatkozik vagy csak az 1200kcalra? amúgy szted kb hány kcalt eszel mostanában? 1200-nál nem sokkal többet de megy a futás és a többi sok sport így is? :) én nemtom mennyit ehetek, igazából nem számolom, csak arra figyelek h ne legyen kevesebb, mint napi 3 étkezés. :) meg a súlyomat szoktam mérni h az is segítsen beállítani, működik a dolog eddig

 

empirke: érdekes amit mondasz a kenyérfüggőségről :) nálam nem az van h kívánnám meg éhes lennék, hanem az van hogy ha nincs szénhidrát a kajámban, akkor rossz a gyomromnak valamiért. tehát pl eszem halat és mellé csak salátát, az nem jó a hasamnak brrrrrrr. puffad meg mittomén. teszek mellé valami szénhidrátot és máris jól van. nem tudom, ez mi lehet... ha van valakinek ötlete, megköszönöm :) mert amúgy lenne kedvem a szénhidrát csökkentéséhez, de emiatt nem megy.

 

érdekes még amit írtok arról h XY eszik 3x többet és mégis kövér az, aki csak csipeget. meg h korábbi kajának csak a harmadát eszitek. :) normál esetben van rugalmasság az anyagcserefolyamatokban (mennyire alaposan dolgozza fel a kaját), de azért ENNYIRE nincs, hogy 3x... szerintem. persze lehet ezek költői túlzások. meg az is lehet h a holovacz által említett esetnek komoly anyagcsereproblémái vannak :o normál határokon belül gondoltam előbb h nem hihető de oké, ki tudja milyen orvosi esetek vannak :P

 

Manó az előbbit ne értsd félre, gondolom nálad is van valami zavar az anyagcserével és nem hiszem hogy csak simán túl sokat zabálsz. csak simán az arányokat tartottam túlzásnak (konkrétan 3-as számokat írtak feljebb). :)

 

holovacz tetszik amit írsz arról h kaja nélkül futottad a félmaratont. én sem értettem soha, hogy "elvileg nem lehet éhesen futni, mert nincs mit elégetni, meg ilyenek". miért ne lehetne?? van elraktározott energia, ami kitart egy darabig. gondolom felborult anyagcserefolyamatok mellett érezheti úgy az ember h nem lehet, de nemtudom csak tippelek. azért is csak tipp, mert elég általánosnak tűnik az "eléhezős" jelenség, ennyire csak nem működik mindenkinek szarul a szervezete. vagy mégis? :o

Manó 3800 napja
Manó képe

Ó, monique nyugi nem értem félre. :) Ismerlek ennyire.


Be vagyok lassulva minden téren (agyilag és fizikailag), fáradt vagyok (de az mostanában amúgy is). Meg mivel volt epeműtétem, így most a kevés szénhidrát, sok rostos kaja nem tesz túl jót az emésztésemnek... Mást nem tapasztaltam.

Nem tudom nálad mi lehet, de ha nagyon igényli az emésztésed a szénhidrátot az lehet gyomorsav probléma, vagy epe is akár. Vagy ezer más dolog, nem vagyok gasztroenterológus. :)

Egyébként, ha valaki diétázni kezd most tapasztalom mennyire számít tényleg a napi 5-6 étkezés! Így, hogy 2-3 óránként eszem valami minimálisat sokkal kevésbé szenvedek, mint amikor ugyanezt napi 3-4 étkezésből és közte koplalásból próbáltam megoldani. Ami nekem nagyon bejött most azok a JóReggelt kekszek. 1 db (a 4-es csomagból) plusz egy alma vagy kefír pont belefér a tízórai és uzsis előírásaimba és tényleg nem akarok éhen halni. :)



Viszonyításképpen (eddig én se számoltam soha) 1 db átlagos méretű zsemle (50 g) kb. 150 kcal és 30 g szénhidrát. Ebből sejtem, hogy 5 süti (mérettől és összetételtől függően simán lehet 1000-1200 kcal.

Bozót 3800 napja
Bozót képe

Attól függ, milyen süti :) Épp tegnap olvastam - egy egyébként ínycsiklandó - csokis-túrós-narancsos szelet receptjét, adagonként 380kcal....

 

Móni, a kedvedért komolyan kiszámolom. Biztos van amikor becsúsznak kalóriák, de pl a tavaly nyári és azelőtti kajálás (reggel nagy szendvics, péksüti, dupla tejeskávé, rendes ebéd, nasi, szinte mindennap saját süti, estére is gyakran több szelet kenyér, stb, stb). és a mostani közt simán meg van a 3x szorzó. 

 

Manó : tök fura ez, nekem sokkal könnyebb úgy ha ritkábban eszem. A legjobb az volt amikor nem reggeliztem. Persze nem biztos, hogy a legegészségesebb is :)

Blue 3800 napja
Blue képe

Az irodai munka is van annyira életveszélyes mint bármilyen testi kórság,én ott felmentem 96 kilóra 1 év alatt,szóval igaz lehet az hogy a munka öl,butít és a nyomorba dönt.

Le a munkával! :)

Mert hiába sportoltam mellette,az kb semmit nem ért a rossz behatások miatt...

 

monique 3800 napja
monique képe

Manó: akkor örülök ha nincs félreértés :D

nincs más tünetem, szóval nem gondoltam epére, de most elgondolkoztattál :D

zsemle vs süti: kis süti sztem kb mint a zsemle, nagy méretű süti, az no hát, gyanús lehet tényleg :P

 

Bozót: és még a harcosok étrendjét csinálod?

amúgy kösz ha kiszámolod :) kíváncsi lennék!

Bozót 3800 napja
Bozót képe

Móni, nagyon nem szoktál sütni szerintem :) 

 

Írok asszem blogot, egyszerűbb lesz :)

holovacz 3799 napja
holovacz képe

Blue-val egyetértek az irodai munkával kapcsolatban... nagyon észnél kell lenni, mert észrevétlen felkúsznak a kilók, pláne, aki hajlamos rá... az biztos, hogy nagy akaraterő növelő tud lenni, főleg, ha több ember közt dolgozik az ember, és különösen, ha azok az emberek mind igen jó étvágyúak... :) A legveszélyesebbek a kis nasik, azok a 'legalattomosabbak' :) Én nem állnék ki a Jóreggelt keksz mellett, mert cukros, lisztes, de Te érzed, hogy mi esik jól... és lehet, hogy azt az egy kekszet egy tartalmasabb dologgal ki lehetne váltani... (én biztos inkább zabpelyhet tennék abba a kefirbe, vagy ilyesmit) ... ez persze csak ötlet, nem okoskodás, mert tudom magamról, hogyha vmi jólesik, úgyis megeszem, csak most a Te eseted más, mert több kilótól szeretnél szabadulni... az pedig sztem nem összeegyeztethető se a cukorral, se a liszttel, bármilyen keveset tartalmaz vmi azokból... az élesztős péksütik, zsemlék sztem nem alkalmasak fogyókúrához... ez lehet, szigorúan hangzik, de van ismerősöm, aki tizenöt kilót fogyott úgy, hogy egyszerűen elhagyott bizonyos dolgokat az étrendjéből addig, amíg diétázott... így vagy úgy, nagyon szurkolok Neked... ! :)

Manó 3799 napja
Manó képe

Óóó az irodai dologgal kapcsolatban teljesen egyetértek veletek. :) Sajnos egész életemben irodában dolgoztam és ez a közeljövőben nem fog változni.


Az egy dolog, hogy nasi. A másik, hogy rendszertelenül eszik az ember, aktuális munkától függően. Volt, hogy délután 3-kor esett le, hogy elfelejtettem ebédelni... A harmadik nálam a stressz. Ügyfél és hatósági kapcsolattartó is vagyok. :) Kollégám egyszer mondta, hogy kienged a garázsba (ott van egy csomó selejtes cuccunk, üres mintatároló edények, régi bútorok, autóalakatrészek, terepjárók, stb..) és összetörhetek valamit, annyira kiakasztott egy ügyfél. :) Egyedül eszem, így legalább a többiek nem húznak el rossz irányba. :D


Köszi a tippeket holovacz. :) Liszt alatt fehérlisztet értesz vagy mindenféle liszt szerű dolgot? A zabpelyhen kívül (mert azt és a hasonlóan magas rosttartalmú dolgok, zöldségek, gyümölcsök egy részét nem bírom mióta epegondjaim vannak) ha vannak ötleteid, azokat szívesen veszem, mert egyelőre nagyon bénázok. Viszont szeretném ezeket is kiváltani most, hogy már kb. hozzászokott a szervezetem a csökkentett tápanyag mennyiséghez csak még nem találta meg, hogy mivel.

 

Valami gabona félét viszont kéne ennem, különben gondok vannak az emésztésemmel (a puffasztott dolgokat viszont nagyon nem szeretem). Így is sikerült a hétvégén kiborítanom az emésztésemet, mert próbáltam minél több vitamindús dolgot enni és a sok saláta úgy tűnik nem tetszett a rendszernek... :(


Bozót korábban írta a turmixot, de az felejtős, mert ugyan szénhidrát tartalomban alacsony, de kalória tartalomban nagyon magas tud lenni.

 

 

holovacz 3798 napja
holovacz képe

Manó, átolvasgattad, amit múltkor küldtem Neked? Nagyon hiszek abban, vagyis a savas-lúgos témában... lehet persze ezzel vitatkozni, sokan legyintenek és hallani sem akarnak róla, én elfogadom, de engem meggyőzött és főleg azoknak, akik problémájuk van valamilyen téren, szoktam javasolni, hogy lúgosítsanak... mivel azon az oldalon eléggé jól le van minden írva, nem foglalnám itt a helyet... például maga az epekő-probléma is az elsavasodás egyik következménye lehet... ha még nem tetted, sztem tanulmányozd át, olvasd át az egészet, nem kell erre átállni (én sem álltam át), viszont jó ötleteket lehet kapni és ha csak egy-két ételt sikerül lecserélni vagy alapanyagot, már lehet, hogy változnak a dolgok... nem szentírás ez, mert ezt is csak ember találta ki, de eddig számomra a legmeggyőzőbb... van ott táblázat is, hogy mi jó, mi nem jó elviekben, melyik gabonák ajánlottak és így tovább... egy próbát megér mindenképpen, ha ilyen makacsul ragaszkodnak Hozzád a kilóid :)

Manó 3798 napja
Manó képe

Jogos, sajnos nem jutottam el még odáig, hogy elolvassam, de akkor igyekszem és köszi még egyszer! :)

monique 3798 napja
monique képe

Bozót: blog ok kíváncsi leszek. :)

sütés: hogy szoktam-e, annak nem sok köze van ahhoz, hogy hány gramm egy süti és hogy mekkora variáció van sütiméretekben. elég nagy eltérések tudnak lenni, szerintem. :P ha nem erre gondoltál, akkor félreértettél

 

Manó: kezdem érteni, hogy miért mondtad h hátha epegondjaim vannak :)

monique 3798 napja
monique képe

...mondjuk nekem nincs gond a magas rosttartalmú dolgokkal de az olyan ismerős volt h kell a gabonaféle stb :)

Manó 3798 napja
Manó képe

monique: ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy epegondjaid vannak. :) Csak én is csak magamból tudok kiindulni. :) Biztos ezer más oka is lehet.

Bozót 3798 napja
Bozót képe

A turmix relatív, én fehérjeporra gondoltam, abból egy normál adag 120Kcal, de legalább fél liter vízzel fel lehet rázni és étkezésnek meg nasinak is elmegy. 

 

Móni: arra értettem, hogy vannak olyan kalóriadús sütik bőven amiből egy kicsi szeletke is bőven több, mint egy-két zsemle :) Így elsőre a brownie-zserbó-mézeskrémes vonal jut eszembe, de a bonbonok még durvábbak :)

Gandi 3798 napja
Gandi képe

Ha már gabonában gondolkodsz, a durumliszt valamiért jó, megengedik a diétás útmutatókban. Mikor nekem 160 g-os diétát írt elő a doki terhesen, akkor durumlisztből belefért egy adag spenótos nokedli is simán,(sőt, még palacsintát is sütöttem belőle :-), és ettem más feltéttel is durumtésztát. A cukromat akkor folyton mértem, és teljesen jó volt, vagyis nem ámítás, próbáld ki :-) persze itt az adag úgynézett ki, hogy kb. egy normál lapos tányér felét töltötte be a noki, másik felét meg telenyomtam salátával, és együtt, így nekem jó volt, nem puffasztott.

Joghurt mellé meg nekem a korpovit keksz jött be, meg azt rágcsáltam sokszor alma mellé is, mert felnyomta a savam... (1 db 3 g szénhidrát, ha jól rémlik :-)

Gandi 3798 napja
Gandi képe

Egyébként megvan még a polcomon, amit diétás segédletnek kaptam, benne van elég sok élelmiszer energia, szénhidrát, fehérje és zsírtartalma, külön megjelölve, melyek az ajánlott, és melyek a tiltólistás élelmiszerek. Ha kell, kölcsön tudom adni bogarászni. Eltettem, mert ha egyszer fogyókúrára fogom a fejem, abból fogok bogarászni :-)

Manó 3798 napja
Manó képe

Gandi köszönöm! A korpovit keksz tökéletes ötlet. :) Köszönöm a felajánlást, de szerintem macerásabb lenne összefutnunk. Szerencsére annyi jófej ember van körülöttem, hogy rengeteg tanácsot kapok tőletek, az aktuális utolsó kérdésemet éppmost válaszoltad meg. :) A 170 g-os szénhidrát határt egyébként relatív könnyen tartom, van, hogy a 100 g-ot sem éri el amit eszem. A kalóri az nehezebb jóval, de az is megy. :)

Gandi 3798 napja
Gandi képe

Ööö, nem biztos, hogy jó az, ha ilyen nagy mértékben alulmúlod a megadott mennyiséget. Az a 170 g nem sok, de pont egy olyan mennyiség, ami hosszútávon fenntartható. A 100 g jól hangzik, de lehet, hogy a szervezetednek olyan kevés, hogy elkezd egyből tartalékolni, és akkor nem tudod elkerülni a jövőben a yo-yo effektust. Ehhez persze kéne valami hozzáértő véleménye, nemcsak az én meglátásom :-)

Manó 3798 napja
Manó képe

Gandi, őszintén bevallom ez nekem is eszembe jutott már. :) Ezért sem szívesen hagyom ki teljesen a gabonaféléket (azzal tudom a 140-160 g-ot összekaparni még valamennyire). Mivel a doki semmilyen instrukciót nem adott erre nézve (azon kívül, hogy azt szeretné, hogy tutira negatív legyen az energia bevitelem) , nem nagyon tudok mit kezdeni vele. Igazából meglepődtem mikor estefelé leesett, hogy csak ennyi lett valamelyik nap. Azt értem, hogy ne legyen nagy kilengés, mert a cél, hogy egyenletes maradjon a vércukor szintem. Meg igazából az 1200 kcal is annyira kevés, hogy attól is tartalékol a szervezet, nem? Én se tudom na, de hétfőn megyek végre vérvételre, majd megkérdezem mi legyen. :)

Gandi 3797 napja
Gandi képe

Még néhány gondolat, akkor hétfőig :-) Az én étrendi mutatóm, ami kifejezetten cukorbetegeknek készült azt mondja "Az étrend gerincét a gabonafélék kell, hogy adják" Vagyis nem hagyhatod el őket, hanem a meghatározott mennyiségeket kell fogyasztani, nem szabad túllépni (bár ez nálad fel sem merül :-)). Hogy ne tartalékoljon a szervezeted, meg egyenletes legyen a vércukorszint azzal tudod elérni, ha egyenletes a bevitel is. A szervezet különböző napszakokban különböző módon képes feldolgozni a bevitt tápanyagokat, ezért van a cukorbetegek diétájában meghatározva, hogy mikor mennyi szénhidrátot vihetnek be, pl. 175 gr esetén reggel:30 , tízórai: 20, ebéd:50, uzsi: 20, vacsi:40, utóvacsi:15.

(A szénhidrátok, zsírok, fehérjék aránya is fontos, bár erről sokat nem tudok, csak annyit, hogy az adott kalóriát nem érdemes mondjuk fehérjéből benyomni, mert nem a súlycsökkenést éred el vele. Miki cikkében is van szó arról, hogy a napi fehérjét a nap során milyen eloszlásban kell fogyasztani, hogy az optimális legyen, és ne a zsírpárnákat gyarapítsa.)

Mikor tavaly nyáron megkaptam a saját kis listámat az elfogyasztahtó mennyiségekről, akkor önkényesen felülbíráltam, mert azt gondoltam, este 9-kor eddig sem ettem, hát nekem nem kell akkor utóvacsi ezután sem. Aztán reggelre durván lenn volt a vércukrom, vagyis az sem hagyható el. (Kb. egy hónapot kellett diétáznom, de annyira érdekesnek találtam, hogy mire hogyan reagál a szervezetem, hogy gyakorlatilag szitává lyuggattam az ujjaimat a végére :-) Így tudtam meg pl, hogy a tejcukrot reggel másképp dolgozza fel a szervezet, ezért hiába egy pohár tej 5 g szénhidrát, mást jelent, ha reggel iszod, és mást, ha délben vagy este. Dietetikusok szerint a reggeli órákban érdemes inkább kerülni a tejet, No, én kisérleteztem, csak sajnos a pontos számok nincsenek meg. Reggel ugyanis én tejeskávéval indítok :-) Ittam 2 dl tejjel, fél deci tejjel, és tejszínnel is. A fél deci tej kevés volt nekem a jó ízhez, ezért tejszínnel ittam, mert azzal ugyanúgy rendben volt a 60 perces cukormérés...

No, még tudnék regélni, de nem akarlak lefárasztani :-)

 

 

Bozót 3797 napja
Bozót képe

Ez rettentő érdekes téma, ne hagyjátok abba :)  Mindjárt írok tényleg én is, majd ott folytatjuk :)

monique 3797 napja
monique képe

Bozót: "kalóriadús sütik, kicsi szeletke" --> hát a "kicsi" relatív... így nem sok értelme ezt megvitatni, h nincsenek pontos számok :)

Gandi: ez jól hangzik! tésztával zöldség, azt szeretem én is, rendben van a hasamnak is :)

jó poén lehetett ez a vércukormérősdi :)

Manó 3797 napja
Manó képe

No majd tényleg folytassuk máshol. :) Csak annyi Andi, hogy teljesen értem amit mondasz, viszont az is érdekes, hogy említett inzulinrezisztens barátnőmnek meg maximum napi 40 g szénhidrátot írtak elő. Ami sokkal durvább a "sima" cukros diétánál. Amúgy nekem is hasonlóan osztják szét a napi 170et, s az arányokat azért betartom. :) 

Gandi 3797 napja
Gandi képe

Azt a 40 g-ot el sem tudom képzelni...

Bozót 3781 napja
Bozót képe

Na, mi újság Manó? Mesélj! :)

Manó 3781 napja
Manó képe

Vizsgálati eredményekre még várok, elvben még egy-másfél hét. Szóval nem nagyon van új infó. :)

Amúgy próbálom tartani az előírásokat, de nekem változatlanul nehéz a 170 g szénhidrátot összeszedni napi 1200 kcal-ból. Amúgy tartani annyira nem vészes. :)

Közben meg jól kiröhögtem magam, hogy nehogy már képes legyek annak drukkolni, hogy valami bajom van és akkor jól önigazolok. Sokkal jobb lenne, hogy semmi bajom nincs, csak eddig valamit nagyon elrontottam a táplálkozásommal. :D

Bozót 3781 napja
Bozót képe

Akkor további hajrá!  

Vicces ez a ch téma, most, hogy én is nézem, gyakorlatilag nincs nap, hogy 200g alatt maradna a szénhidrátbevitelem, kalóriában 1400-1700 köztit érzek tarthatónak. Persze vannak kilengések, volt 1000kalóriás nap és 2000-es is. Na, most hogy belegondolok, ez nem is más, mint a tiéd, 1200-ból talán nekem is 150-200 Ch lenne kábé :-)  

 

Önigazolásban nagy vagyok, megértelek :) 

monique 3768 napja
monique képe

Bozót az 1700kcal egyáltalán nem tűnik kevésnek a te súlyodra. bár most h ennyit futsz, már stimmel :)

Bozót 3768 napja
Bozót képe

Nem tudom, biztos nehéz ezeket besaccolni, de a kalkulátorok szerint 1600 körül kell alapból, ehhez jön hozzá a sport. 

monique 3767 napja
monique képe

melyik kalkulátor szerint kell 1600kcal sport nélkül? vagy hány kg-ra számoltad ki? mert nekem 53kg-ra max 1300kcalt adnak ki kalkulátorok :o

Bozót 3765 napja
Bozót képe

A kalóriabázison számoltam, 57kg voltam kb, BMI 21.19, átlagos aktivitású életmód. Erre írt 1344-et alapanyagcserére(BMR) és 1849-et alapjárat napi szükségletre sport nélkül. Ülő életmódnál a ki 1600-at.

monique 3765 napja
monique képe

aha, lehet h picit más képlet szerint számol. amúgy ránéztem az oldalra most, szerintük 56kg az ideális nekem. NO WAY! :P 

Bozót 3765 napja
Bozót képe

Simán lehetnél egészséges 56kilósan, pár kiló izommal felvértezve :-)

monique 3764 napja
monique képe

3 kiló puszta izmot nem hiszem h olyan könnyen fel tudnék szedni. és nem is akarok sztem ennyi izmot felszedni :)

monique 3764 napja
monique képe

sőt a 3kg 4kg lenne ha alacsonyabb testzsírszázalékot veszünk (nem mintha a mostanival bajom lenne)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (2 bejegyzés)
2014-01 hó (1 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (3 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (1 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2008-07 hó (2 bejegyzés)
2008-04 hó (1 bejegyzés)
2008-02 hó (2 bejegyzés)
2008-01 hó (1 bejegyzés)