Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 624 644 km-t sportoltatok
Rántotthusi
Verseny?
Idgie | 2009-07-06 12:09:23 | 6 hozzászólás

Huhú, elég kiváló eddig a hangulatom futás terén, ugyanis az elmúlt két napban nagyot alakítottam magamhoz képest, lehet, hogy épp most tanulok meg futni???:)

Azon elmélkedtem tehát, hogy talán ki kéne próbálnom egy futóversenyt, de még nincs bátorságom és azt sem tudom, hol kezdjem. Nem ismerem a versenyeket, meg félek, hogy még nagyon béna vagyok :( 100ből 101-nek lenni meg nem tuti, hogy önbizalomnövelő lenne.

 

Nem nagyon izgat, hogy hanyadik leszek, de tényleg izgi lenne sok emberrel futni, meg megnézni, hogy ez milyen is... vajon van olyan verseny, hogy amatőrök amatőrjei hosszútávfutás??:)

 

Mindenesetre a héten lesz a 6É futás, talán arra kimerészkedem és viszem az öcsémet is, bár ő nincs kondiban(mer én aztán nagyon...) ráadásul nincs futócipője sem.

 

Ha valaki olvassa amiket írok, kérem, hogy írja meg, hol érdemes elkezdenem ezt a dolgot, nagyon régóta álmodozom róla, hogy elmerészkedek egy ilyen rendezvényre és kipróbálom magam(konditól függetlenül). Szóval, nagyon megköszönném a tanácsokat:) Addig is, megnézem, hogy a fórumon van-e valami topic, ahol feltehetem a gügye kérdésem.

 

Jut eszembe, nagyon sokan futnak az érdi gáton és sajnos nagyrészük egy szál sortban délelőtt 11-12 körül...nagy dilemmám, hogy szóljak-e, hogy ez nagyon leégés és azután bőrrák veszélyes, viszont beleszólni nem merek, de az egészségügyis hátterem nem hagy nyugodni... Igazán nem akarom őket megbántani, de tényleg veszélyes amit tesznek, önmaguk ellen csinálják, hiába futnak! (Jaj mindig köszönök a futóknak, tök jó, hogy ilyen sokan foglalkoznak a rendszeres mozgással, egy-két emberrel sokat találkozom!:))

 

No ennyi mára, közben gondolkodom a versenyen, meg hogy merjek-e szóba elegyedni a bőrrákjelöltekkel...Holnap kiderül! Hosszú és eredményes futást mindenkinek!

6 hozzászólás

mjoci 5475 napja
mjoci képe
Szerintem nem kell félni kipróbálni magad egy-két versenyen. Itt az oldalon az eseménynaptárban van böven kinálat. Belestem az edzésnaplódba és láttam, hogy rövidebbeket futsz, viszont gyors vagy. Azért 10-12 kilinél hosszabbat nem ajánlanák. Ja és egy kicsivel több önbizalom azért nem hátrány. A futókat összeköti a közös szenvedély, így már van miröl beszélgetni.:))
Bozót 5475 napja
Bozót képe
Háát...az edzésnaplódat nézve ha neked 6km 4:40-ben futva "nyomott vánszorgás" akkor tényleg kéne egy önbizalomnövelő tréning. Ha egy 5kilis versenyen elindulsz, ezzel a tempóval bőven a középmezőnyben lehetsz!
pen 5475 napja
pen képe
Szia!

Próbáld ki elsőnek pl. ezt a versenyt, itt kevesen vannak, nem egyszerre, hanem késleltetéssel indulnak neki a futók a távnak, így nincs nagy tömeg a rajtnál, és a hangulat is laza. És a nevezés se drága :o)

http://www.futni.hu/ismerteto.php
macmelon 5475 napja
macmelon képe
Ja, és nem is verseny! :) Én is a Szigetfutást ajánlom!
lajhára 5474 napja
lajhára képe
részben csatlakozom Bozóthoz (csak azért részben, mert a te tempód az sztem nem középmezőny, annál is jobb) : ha tényleg jól van kimérve a futótávod, akkor tényleg mielőbb el kellene menned egy versenyre, h meglásd, mennyire gyors vagy. Neked nem azon kellene aggódni, h utolsó leszel, hanem h hogy tudod majd kikerülni a népeket, akiket megelőzöl...ha van kedved/időd, nézegess futóverseny-eredményeket és vesd össze a magadéval. nagyon meg fogsz lepődni. pl. az idei Generali futógála 5 km-es verseny-eredményeit ha megnézed, a 4:22-es tempóddal amit a héten futottál, ha jól számolom, nők között a 9. lennél a 310-ből...

nyomott vánszorgás, jaaajjjjjjj, ha én így vánszoroghatnék!!!!!! :)
Idgie 5474 napja
Idgie képe
Fú köszi a hozzászólásokat, megnézegetem ezeket, és nagyon köszi az önbizalomnövelést így sokkal jobb kedvvel állok neki az egésznek:)
Tényleg köszönöm! Legközelebb tuti indulok a szigefutáson!:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!