Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 627 941 km-t sportoltatok
Mozgásban
Kell ez nekem?
Veszt | 2010-01-17 23:23:47 | 12 hozzászólás

Mindig is szerettem futni, de sokat soha nem tudtam. Eddigi rövid életem alatt elég sokat mozogtam, tudok úszni, kocsolyázni, rendszeresen túrázunk a családdal (de mostanában egyre kevesebbet) és kerékpárral járok ahova csak lehet (néha 50km-eket is). Szóval szeretek futni, de sokat nem tudok és nincs benne semmi szisztéma, addig megyek ameddig birok. A kórosan alacsony a test súly indexem, ezért sokan őrültnek néznek mikor mozgásról beszélek. Enni soha nem szerettem, és hiába edzek attól csak még soványabb vagyok, mert nem tudok mellette normálisan enni. Tudom hogy kellene, de a mai világban egyszerűen nincsenek olyan ételek, amit szívesen megennék, minden tiszta cukor vagy műanyag és ami normális az meg az aranynál is drágább, ráadásul főzni nem is szeretek és nem is tudok, szóval marad a koplalás és a mozgás :) mert arról soha nem mondanék le, egyszerűen nem szeretem, ha nem pezseg a vérem egy kicsit. Persze néha van olyan hogy punnyadok egésznap a gép előtt, de ezután még fokozottabb a mozgáséhségem.

Talán azzal hogy elkezdek egy edzéste egy kötött szisztéma szerint, talán az evésben is tudok valami rendszert csinálni és feltudok szedni legalább 10 kilót.

Na ez egy nagyon pesszimista bejegyzésnek sikerült, pedig nem annak akartam, hanem épp hogy pozitívnak, hogy valami változzon és lehetőleg jobbra :)

12 hozzászólás

monique 5280 napja
monique képe
látom van közös bennünk! ;) a gyomrom nekem is kicsi, és az étvágyam szar (régen másképp volt!), és főzni sem szeretek. ami nem közös, nem szeretnék 10 kilót felszedni :)
de azzal nekem is gond van, h eleget egyek az edzés közben elégetett kalóriák pótlásához.
sajnos egyelőre más megoldást nem látok, mint hogy változatosabban kezdek főzni. meg van olyan kaja, amit bármikor megennék, de előbb el kell készíteni. neked nincs ilyened?
Veszt 5280 napja
Veszt képe
Sokan kérdezték már, anyukám pedig minden alkalommal mikor otthon vagyok, hogy mit főzzön, ami a kedvencem, de egyszerűen nincs ilyen. Nincs olyan étel, amit szivesen megeszek bármikor.
Ha látnád, hogy nézek ki te is azt mondanád, hogy kellene rám az a 10 kiló :)
monique 5280 napja
monique képe
az azért fura, h nincs ilyen kaja. hát akkor sok sikert a tervhez!
még 1 kérdés :) mi az a normális kaja ami drágább az aranynál is? pl. van 1-2 fincsi zöldség és gyümölcs ami nem is drága.
miki 5280 napja
miki képe
Gondolom nem zsírosodni szeretnél, hanem izmosodni, plusz tíz kiló zsírra senkinek sincs szüksége. Nem tudom mekkora vagy, egyáltalán fiú vagy lány, valóban orvosilag megalapozott a kívánságod, vagy inkább testképzavar, írhatnál objektív adatokat.

Mindenesetre a tömegnövelésnek kiforrott módszertana van a testépítőknél, röviden a lényege, hogy ki lehet számítani, mennyi tápanyagra van hozzá szükség, azt meghatározott ételekből meg kell enni, ha pedig nem megy, tömegnövelő turmixokkal kipótolni a deficitet. Pl. volumass 35, keress rá az interneten.

Ettől a tömeged nő, hogy ebből mennyi az izom és a zsír, az főleg attól függ, végzel-e erőedzést közben.

Hogy mennyire természetes és egészséges, azt lehet vitatni, de az biztos, hogy működik.

Ha futó akarsz lenni, jobb könnyűnek maradni.
Veszt 5280 napja
Veszt képe
A testtömeg indexem (BMI) 17,63 (175 cm/54kg, fiú). Ez egyesek szerint már anorexia, de semmi ilyesmi nincs (azonkívül, hogy utálom hogy ilyen sovány vagyok az én képem rendben van). Már 10 éve ilyen vagyok, az orvosok is mondták, hogy hízzak, de nem állapjtottak meg semmi rendellenességet (hormon, stb).
Szerintem elzsírosodni nem tudnék.
Kajánál a bio(nem felfújt import) zöldség, gyümöcs, műzli, normális tejtermékek (nem 1,5% UHT), soványhúsokra és táplálék kiegészítőkre gondoltam.

Na mindegy ez bonyolult téma, mostantól, ha törik ha szakad, megpróbálok többet enni.
monique 5279 napja
monique képe
Veszt: én tudok olyat is, hogy 180/56 bibibi. (nem, nem én vagyok ennyi)
az illető teljesen rendben van, nem néz ki csontváznak (csak picit:), őt nem is zavarja, hogy sovány és hogy asszem napi 1x eszik..
de azért sztem is túlzás.
Veszt 5279 napja
Veszt képe
Hát engem zavar és ezen az oldalon található kalkulátor is kiíja, hogy hízni kellene, mert egészségügyi kockázat:
"Túl sovány vagy, és ez egészségügyi kockázatot jelent. Fel kéne szedned egy kis súlyt."

Szóval biztos nem túl rózsás a helyzet és szerintem amit tehetek, hogy nem nyugszok bele, hanem megpróbálok tenni ellene. Remélem sikerül.
Bozót 5279 napja
Bozót képe
Sajnos fogyókúrás programokból jelentősen több van, mint hízókúrásból, de azért találni jó tanácsokat itt-ott a neten is.
 Szerintem kezdd azzal, hogy a kevésbé aranyárú, de finom és relatíve nagy kalóriatartalmú kajákból betárazol és csipegetsz. A teljes tej például elég jó forrás, a pékáruk, tészták, sovány husival kombinálva szintén nem rossz ötlet. Azt is szokták tanácsolni, hogy próbálj kaja után kicsit pihizni, hogy minél több tápanyag szívódhasson fel és épülhessen be, ne égess el rögtön minden kalóriát. Lehetőleg ne igyál édes löttyöket, mert totál elveszik az étvágyat és az egyszerű cukrokon kívül semmi tápanyag sincs bennük.
Veszt 5279 napja
Veszt képe
Köszi Bozót!
Tésztából és gabonafélékből megpróbálok betárazni. A legközelebbi cél 60kg, annál nem is szeretnék sokkal több lenni, de ezt jó volna elérni. Persze mozgok is, hogy inkább izom legyen mint zsírpárna. 6 hét múlva szeretnék 5 km-t futni félóra alatt és szeretnék félmaratonig eljutni az év végére, meglátjuk mi sikerül belőle.
Bozót 5279 napja
Bozót képe
Sok sikert!

és icipici reklám (bár abszolút nonprofit) Barátaimmal főzünk-írunk itt, ha esetleg van kedved olvasgatni örülünk neki :)
monique 5278 napja
monique képe
Veszt: az a 30p 5km és a félmaraton ebben az évben teljesen reális célok. :) de nemszabad lustálkodni... :D
HarcsaBarna 5278 napja
HarcsaBarna képe
felesleges 8 kilómat átadnám:-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (3 bejegyzés)