Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 628 078 km-t sportoltatok
Mozgásban

Majdnem halál - Téli Mátra TT (X)L

Veszt | 2010-01-31 20:58:23 | 3 hozzászólás

Ahogy az edzés naplómba is írtam a héten nem futottam semmit, tartalékoltam az erőmet a TT-re. De szerintem jövő héten se fogok futni annyira készen vagyok, bár járni tudok, de folyamatosan érzem minden izomrostomat :)

 

Tehát kelés 2-kor, tea és szendvics készítés, fél négykor indulunk. Kecskeméttől hóvihar, de csak sikerül 7:40 környékén elstarolni Mátrafüredről.

Tanulság 1: GPS-t még otthon indulás előtt rakjuk rendbe, hogy a versenyen csak inditani kelljen. Sajnos a túra végén már nagyon rosszul fogta a jelet, de ahhoz képest elég pontos volt.

 

Szakadó hó, több mélypont, kissebb halálok. A Vörösmarty-th kivételével minden rendben az ellenőrző pontokon. Látszott hogy a rendezőket meglepte egy kicsit a tél... Lehet, hogy véletlenül nevezték téli túrának...

Sajnos mivel V-th-n nem volt meleg leves és teljesen bőrig áztam a -7 fokban nem mertem belevágni a Kékes megmászásába, de egy elég jó idővel sikerült beérnem a célba L távon. Talán majd jövőre sikerül.

Tanulság 2: Ha esik a hó esőkabátban vagy legalábbis vízálló cucban kell menni. Még most is száradnak a cuccaim és kellemetlen volt átázva legyalogolni 10 km-t. Találni kell valami jó dzsekit ilyen esetekre, ami nem nehéz de vízálló, úgyis minden az aláöltözeten múlik.

 

A nap poénja: neonzöld rövidnadrágos csávó borotvált lábbal Mátraszentimrén... Remélem nem mentek tönkre az izületei...

Első TT-nek nem volt rossz, de a hegy az hegy, és alföldön sehogy nem lehet rákészülni. Esetleg ha valaki tud síkterepi edzőmódszert, amivel lehet készülni a hegyekre azt szívesen elolvasom. Jövőre szeretném beválalni a Kékest is.

3 hozzászólás

Bozót 5266 napja
Bozót képe

Igazából hegyre csak hegyen lehet készülni, de az általános állóképesség a legfontosabb. Például sok további  tt-vel lehet fejlődni :)

Mozg 5265 napja
Mozg képe

11 óra előtt még volt egy nagy kondér meleg leves a Vörösmarty th-nál. Úgy látszik gyorsan elfogyott.

 

Kecskeméttől nem messze Izsák, Ágasegyháza környékén a homokos domboldalakon lehet jó emelkedő futásokat végezni, hullámvasutazni.

Veszt 5249 napja
Veszt képe

Igazad van. A homok nem rossz edzőpartner.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (3 bejegyzés)