Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 614 150 km-t sportoltatok
Mozgásban

Herend - Balatonalmádi +kánikúla

Veszt | 2010-07-19 10:15:12 | 6 hozzászólás

Nem vagyok normális. Ha kezd a hőmérséklet 30 fok felé mászni épelméjű ember valami hűvös helyet keres és ott marad.

Egy barátommal laza kis szombatot terveztünk. Elmegyünk megnézni a szentgáli őshonos tiszafást. Persze... De ott megfordult a fejünkben, ha már ott vagyunk és közel a Balaton, le kellene gyalogolni odáig... 16 km légvonalban, olyan közelinek tűnt... Az ottani túristaösvények siralmas állapotban vannak, részben a rossz időjárás miatt, részben (szerintem) nagyon ritkásan vannak felfestve, GPS nélkül jó párszor eltévedtünk volna.

Nem vagyunk normálisak. Persze nem rohantunk, egy kis szakaszon kocogtunk csak, de utána fejbe vágott minket a hőség és éppen csak vánszorogtunk a cél felé. De pont strandzárásra leértünk és megtudtunk mártózni a 30 fokos!!!! vízben, nem volt nagy felüdülés, de az út porát le tudtuk mosni magunkról a magyar tengerben. Gyönyörű, de fárasztó nap volt.

Herend - Bánd - Esseg vár - szentgáli tiszafás erdő - Csatárhegyi kilátó - Veszprém - Szentkirályszabadja - Vörösberény - Balatonalmádi

6 hozzászólás

Bozót 5093 napja
Bozót képe

Látod, micsoda nép lakik itt, egy ilyen jóhangulatú kis sétára már nem reagál senki ha nem mentél legalább egy százast vagy nem haltál meg kétszer, vagy nem támadott meg közben egy grizzly :)))))))

Egészségetekre! Szép környéken jártatok.

MungDaal 5093 napja
MungDaal képe

Grizzly! bahh, ha netán összeakadnál egy nyamvadt vaddisznóval, akkor se mond,
mert úgyse hiszik el! ;)

30 fokos víz ííííííííííííííííííííííí. Ez a gyermekkoromat idézi, midőn az Augusztus 20 strandfürdő hidegvizes medanszéja le volt engedve, csak a melegvizes volt elérhető 30C fölötti pancsi vízzel,
(pontosan már nem emlékszem) ártézi! :)
Kint árnyékban meg 32C ...

Egészségetekre!

pátyalso 5093 napja
pátyalso képe

Vagy legalább mezítláb túráztál volna belőle legalább 8-10 kilit,he,he!

Veszt 5085 napja
Veszt képe

Köszi a hozzászólásokat. Nem reménykedtem benne, hogy bárki érdeklődését felkelti, mert tényleg nem nagy táv, csak számomra :)

Se grizzly se vaddisznó, legtöbbet a szederrel és a csalánnal küzdöttünk, illetve a meleggel. Minden lakott településen az volt az első kérdés, hogy hol a kocsma, hogy egy kis hideg sörrel pótoljuk a folyadékot és a kalóriát :) Amúgy fantasztikus a kerékpárút Veszprémből a Balatonhoz, ha ott laknék lehet mindennap letekernék egy kis fürdés kedvéért.

Mike01 5085 napja
Mike01 képe

Dehogynem nagy tav az. Dehat tarsasagban elrepult az ido gondolom. :)

Veszt 5085 napja
Veszt képe

Ha belegondolok, hogy valaki két óra alatt meg tesz ekkora távot... Mi pedig 10 órán keresztűl kutyagoltunk... :) De tényleg gyorsan telt az idő.

 

Nagyon jól éreztük magunkat és szerintem ez a lényeg.    

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (3 bejegyzés)