Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 614 313 km-t sportoltatok
Mozgásban

Majdnem halál - Téli Mátra TT (X)L

Veszt | 2010-01-31 20:58:23 | 3 hozzászólás

Ahogy az edzés naplómba is írtam a héten nem futottam semmit, tartalékoltam az erőmet a TT-re. De szerintem jövő héten se fogok futni annyira készen vagyok, bár járni tudok, de folyamatosan érzem minden izomrostomat :)

 

Tehát kelés 2-kor, tea és szendvics készítés, fél négykor indulunk. Kecskeméttől hóvihar, de csak sikerül 7:40 környékén elstarolni Mátrafüredről.

Tanulság 1: GPS-t még otthon indulás előtt rakjuk rendbe, hogy a versenyen csak inditani kelljen. Sajnos a túra végén már nagyon rosszul fogta a jelet, de ahhoz képest elég pontos volt.

 

Szakadó hó, több mélypont, kissebb halálok. A Vörösmarty-th kivételével minden rendben az ellenőrző pontokon. Látszott hogy a rendezőket meglepte egy kicsit a tél... Lehet, hogy véletlenül nevezték téli túrának...

Sajnos mivel V-th-n nem volt meleg leves és teljesen bőrig áztam a -7 fokban nem mertem belevágni a Kékes megmászásába, de egy elég jó idővel sikerült beérnem a célba L távon. Talán majd jövőre sikerül.

Tanulság 2: Ha esik a hó esőkabátban vagy legalábbis vízálló cucban kell menni. Még most is száradnak a cuccaim és kellemetlen volt átázva legyalogolni 10 km-t. Találni kell valami jó dzsekit ilyen esetekre, ami nem nehéz de vízálló, úgyis minden az aláöltözeten múlik.

 

A nap poénja: neonzöld rövidnadrágos csávó borotvált lábbal Mátraszentimrén... Remélem nem mentek tönkre az izületei...

Első TT-nek nem volt rossz, de a hegy az hegy, és alföldön sehogy nem lehet rákészülni. Esetleg ha valaki tud síkterepi edzőmódszert, amivel lehet készülni a hegyekre azt szívesen elolvasom. Jövőre szeretném beválalni a Kékest is.

"5 km"
Veszt | 2010-01-24 18:54:05 | 2 hozzászólás

Meg van az első 5 km-em az elkezdett edzés sorozatomban. 4p futás 3p séta, 35 perc mozgás egyhuzamban, persze -7 celsius fok, jégfoltok stb. Nem is nagyon volt kedvem lemenni, de lementem és eddigi teljesítményem alapján nem gondoltam volna, hogy ennyi lesz a vége. Persze még hátra van az igazi egyfolytában 5 km. De ez is eredmény.

Lehet hogy a következő hetet pihenéssel töltöm, mert menni akarok a Téli Mátra Túrára és nem akarom cserben hagyni a kiránduló társakat, hogy fáradt leszek vagy fáj a lábam indokkal.

Kell ez nekem?
Veszt | 2010-01-17 23:23:47 | 12 hozzászólás

Mindig is szerettem futni, de sokat soha nem tudtam. Eddigi rövid életem alatt elég sokat mozogtam, tudok úszni, kocsolyázni, rendszeresen túrázunk a családdal (de mostanában egyre kevesebbet) és kerékpárral járok ahova csak lehet (néha 50km-eket is). Szóval szeretek futni, de sokat nem tudok és nincs benne semmi szisztéma, addig megyek ameddig birok. A kórosan alacsony a test súly indexem, ezért sokan őrültnek néznek mikor mozgásról beszélek. Enni soha nem szerettem, és hiába edzek attól csak még soványabb vagyok, mert nem tudok mellette normálisan enni. Tudom hogy kellene, de a mai világban egyszerűen nincsenek olyan ételek, amit szívesen megennék, minden tiszta cukor vagy műanyag és ami normális az meg az aranynál is drágább, ráadásul főzni nem is szeretek és nem is tudok, szóval marad a koplalás és a mozgás :) mert arról soha nem mondanék le, egyszerűen nem szeretem, ha nem pezseg a vérem egy kicsit. Persze néha van olyan hogy punnyadok egésznap a gép előtt, de ezután még fokozottabb a mozgáséhségem.

Talán azzal hogy elkezdek egy edzéste egy kötött szisztéma szerint, talán az evésben is tudok valami rendszert csinálni és feltudok szedni legalább 10 kilót.

Na ez egy nagyon pesszimista bejegyzésnek sikerült, pedig nem annak akartam, hanem épp hogy pozitívnak, hogy valami változzon és lehetőleg jobbra :)

2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (3 bejegyzés)