Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 583 961 km-t sportoltatok
Mona teker Vagy fut. Majd eldől :D

Nekirugaszkodok

Mendemona | 2011-01-30 14:13:01 | 6 hozzászólás

Pontosan nem is tudom, hogyan kezdek bele, de most már kell. Mióta emlékszem, eszek. Folyton. Éjjel is, reggel is, este is, alvás előtt, alvás után, útközben, tévé előtt, vezetés közben, bármikor, még akár alvás közben is, hogy aztán rámolvadt csokiszószban ébredjek. És hogy mit? Bármit. Sósat, fűszereset, keserűt, de leginkább édeset. Szóval mióta emlékszem, eszek. És mióta emlékszem, ropi vagyok. Voltam. Mert most,talán valami kompenzálásaként az eddiginek, hirtelen rámszakadt 7-8kiló. Talán 3-4 hét alatt. Nem értettem, nem volt még ilyen élményem, hogy nem jön rám a nadrág, hogy kitölti a pólóm ujját a felkarom, hogy gondolkodnom kell az usziban, merjem e a sortot magamra húzni, vagy szégyeljem a puhánnyá vált testemet. Mert úgy esett, hogy átugrottam az M-es méretet úgy ánblokk, S-esről egyszercsak az L-es polchoz kellett átmenjek ruhát próbálni. Annyira hihetetlen volt, hogy hitetlenségemben orvoshoz mentem, aki vizsgált ezt és vizsgált azt, de nem talált semmit, max a koromat. A koromat? Ezek szerint  a 34 már a dagisodás kora volna? Ugyan.. 


Tehát itt tartok most. Pontosan nem tudom, hogy induljak neki, annyit tudok, hogy a plusz 8 kilóból maradhat 4, azzal már úgy kibékülnék. De nem ebben az állapotában, nem ebben a puhány, zselékocsonyás állagában. 

Bizonyosan egészségesebb volna egészségesebben táplálkozni, és ez részemről talán ki is merül annyiban, hogy visszaveszem a csokiadagot, a sütiadagot, a birsalmasajt, a somlói, a gyümölcstorta, a csokiszósz, a tiramisu.....ezeket. Zöldséget és gyümölcsöt rengeteget eszek, húsból inkább a zsírtalant amúgy is. 


És a másik fele, a mit sportoljak. Mindig sportoltam. Egészen csírakoromtól. Sokmindent. Az utóbbi 10-12 év volt az, amikor néha igen, néha nem. Dehát az ember nem fut,ugrik, úszik, teker oly gyakran , amikor poronty nő a hasában, aztán azután sem, mikor az a poronty leköti jó időre. Aztán újra mozogtam. Úsztam leginkább, a többi csak hobbimozgás volt. 

Most nem tudom, mivel kezdjem. Van az úszás mint lehetőség, a bringa, a futás, a konditerem. Van egy ugrókötelem még, két kisebb súlyom, plusz két bokasúlyom. Meg egy új futós ruhám. Már csak valami határozott irány kellene, hogy mi volna jó kezdésnek. 

6 hozzászólás

pen 4897 napja
pen képe

Esetleg próbálj olyat csinálni, amire a gyerkőcöt is tudod magaddal vinni. Amíg ő úszik, te is úszol, vagy berakod a futóbabakocsiba és együtt futtok, vagy ilyesmi. És persze nagy hajrá az újrakezdéshez!

gyaloggalopp 4897 napja
gyaloggalopp képe

Szia! Rettegek attól, hogy én is megtapasztalom, amit eddig nem: zabálok, s nem látszik rajtam - de mi lesz, ha hirtelen igen? 33 vagyok. És tavaly először valaki megjegyezte, hogy hasam van... Csak egy hónapig volt, ledolgoztam nagy hirtelen. Csak elképzelni tudom, milyen lehet, mikor az ember szervezete másként kezd működni, de az biztos, hogy nagy motivációt adhat a sporthoz. Neked is nagy hajrá! S ha rám hallgatsz: fussál sokat! :)

monique 4897 napja
monique képe

egyszer nekem is volt olyan, h hirtelen rámszakadtak a kilók, olyan 5-6kiló. csak azt az egy dolgot csináltam másképp előtte, hogy bátyám hatására megpróbáltam édesítőszert használni cukor helyett, ez volt 1 hónapig (aszpartam, akkor még nem volt köztudott h gázos cucc), aztán meguntam és visszatértem a cukorhoz, és utána jött az 5-6kg. :)  szerintem van összefüggés. akkor persze idegesített, pár hét alatt lefogytam (kis mozgás+diéta), aztán visszajött, aztán így tovább...ekkor voltam 18 éves :P

2 év eltelt így, érthető módon nem mindig voltam happy.. aztán csináltam valami mást (ezt nem részletezem most), amitől tök véletlenül helyreállt a metabolizmusom... azóta normális minden :) (nem sportoltam akkor még, az azóta jött, azóta csak még jobb, azaz kb. ugyanannyi kg vagyok de kevesebb a zsír!)

szerintem nálad is volt valami oka ennek a változásnak, érdemes lehet megkeresni. de ha semmi komoly, akkor a sportolás segít megoldani, helyre fogja rázni az anyagcserédet.. :)

Mendemona 4896 napja
Mendemona képe

Sziasztok, és köszi a reagálásokat)

Pen....

Már nem kicsi a legkisebb sem, 8éves, szóval most már bármikor tudok időt szakítani mocorgásra. Az úszás bizonyosan benne lesz  a programban, ők heti hármat edzenek, némelyik edzésük alatt én is tempózok majd,persze csak fokozatosan, lehet csak 5-6 hosszakat eleinte, de elkezdem újra. Lesz még futás, az új, utoljára általánosban csináltam, és akkor is csak sprint volt, 60m-eken mentem a versenyeken, de most szeretnék inkább hosszabakat loholni. De még ezt is kevésnek érzem, biztos, hogy keresek ezek mellé valami mást is, de majd csak később, ha ezek már beindultak, és némi rendszert raknak a napokba.

Gyaloggalopp...

Hát bizony megdöbbentő érzés, amikor évekig hallom naponta a kérdést, hogy megint fogytál? És az ember ilyenkor rutinból válaszolja szinte magyarázkodva, hogy mindig 50kiló voltam, nem, nem vagyok beteg, nem, nem fogytam, és igen, eszem rendesen, sőt :P És akkor egyszercsak paff, azt érzem, hogy járás közben valami reng itt ott addig csenevész testemen. Rákészültem a futásra, lehet csak hetek múlva érem el a kilométernyi távokat, meg meg kell küzdenem a mitszólnak a népek a látványhoz, hogy futok, mert kisváros a miénk, és bár néha látok futkározókat, de ők ők, én meg én, és azért csak új dolog ez, és lehet ügyetlen a futásom, vagy kajlán festek a futómaskarámban. Remélem, csak az elején lesz ez a félsz az egésztől.

Monerd...

Gondolkodom, hogy mi változott, ami esetleg rám pakolta a kilókat, de semmi negatív, sőt, az a néhány enyhébb nehézség, ami volt, azok is megoldódtak, nyugis a hátterem, éppen annyira, amennyire szeretném. Mondjuk ha jobban belegondolok, a kilóroham előtt fedeztem fel a danone fantáziát, fúúúú, az valami csoda, csak lehet a napi 6-7 kicsit sok(k) lehetett a szervezetem ama részének, ami a kilókat raktározza :P 

 

monique 4896 napja
monique képe

hát, nem tudom mi az a danone fantázia, de napi 6-7 biztos sok belőle, az extra kalóriák meg úgy látszik már sok volt az anyagcserédnek, hiába működik elég gyorsan amúgy.

najó, utánanéztem, elvileg 146kcal van 1 ilyen fantáziacsodában. az napi 800-1000kcal többlet, abból elég gyorsan lesznek kilók...!

az tök jó hogy 60m-en tudtál versenyezni. én azon a távon voltam extrabéna. =) helyette inkább ilyen kb. 1km-es versenyre (kb: sulikör mérete..) küldtek, aminek az első felét persze csak kocogtam, aztán jöttem rá a végefelé, hogy talán jó lenne a 3. helyre befutni, de lesprinteltek az utolsó 60m-en. :))) se előtte, se utána nem volt több alkalmam versenyezni:P

Bozót 4896 napja
Bozót képe

Úgy vagyok a jó zsíros kezeletlen házitejjel, mint te a joghurtcsodával :)  Egy pohárnyi bizonyára nekem sem ártana, de 3-4 nagy bögre......

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (8 bejegyzés)
2011-05 hó (5 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (12 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)